Ambasada Federatiei Ruse de la București

Ambasada rusă de la București: E o nebunie politică colectivă

512
Decizia Bucureștiului și a altor capitalee de a expulza diplomați ruși reprezintă o nebunie politică colectivă, consideră legația rusă.

BUCUREȘTI, 26 mar — Sputnik. Ambasada Rusiei în România a reacționat la anunțul ministerului Afacerilor Externe de la București despre decizia de a declara persona non grata un diplomat rus. Potrivit legației, decizia reprezintă o manifestare a unei nebunii politice colective.

„La Ambasada Rusiei la București cred că este foarte probabil ca decizia luată să fie manifestarea nebuniei politice colective, mai ales, că nu există altă explicație plauzibilă", se spune într-o notă a reprezentanței diplomatice.

Astăzi, 19 state ale UE a decis expulzarea a diplomaților ruși în semn de solidaritate cu poziția Marii Britaniei în cazul otrăvirii fostului ofițer GRU, Serghei Skripal.

În același timp, Asutria, Slovenia, Slovacia, Portugalia, Malta, Luxemburg, Cipru, Irlanda, Grecia, Ungaria, Bulgaria și Belgia au anunțat că nu vor lua măsuri diplomatice împotriva Federației Ruse.

512
Tagurile:
diplomați ruși, declarație, Expulzare, Ambasada Federației Ruse la București, Serghei Skripal, Rusia, România
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
România se alătură războiului diplomatic împotriva Rusiei
Austria și Slovenia refuză să expulzeze diplomați ruși
MAE: Rusia va răspunde fiecărui stat care va expulza diplomați ruși
SUA expulzează 60 de diplomați ruși, alte 15 țări se alătură Washingtonului

Загрузка...