Kemerovo

Copii în incendiu: „Spune-i mamei am iubit-o." Texte sfâşietoare. Noi detalii

5683
(reînnoit 17:52 26.03.2018)
O după-amiază de duminică liniștită s-a transformat într-un infern, într-un oraș din Siberia, când la un centru comercial a izbucnit un incendiu, ucigând peste 60 de persoane

BUCUREŞTI, 26 mart — Sputnik, Doina Crainic. „Nu pot scăpa" și „Ardem!" — sunt doar două dintre multele mesaje care au fost trimise de cei prinși înăuntru.

Tragedia a cutremurat orașul vesel din estul Rusiei, Kemerovo, chiar înainte de începerea vacanţei școlare. Focul s-a aprins la ultimul etaj al mall-ului de patru etaje, care găzduia un cinematograf plin cu părinți și copii în momentul incendiului. Focul s-a răspândit repede în complex. Martorii spun că alarmele de incendiu nu au funcționat.

Fotografiile persoanelor dispărute, postate de rude, au început să apară pe mediile de socializare.

​„Ne aflam la cinemaul de la etajul al treilea. O femeie a intrat și a strigat că trebuie să fugim. Toți au început să fugă spre ieşire, eu și copiii. Când am ieşit din cinema, nimeni nu ne-a putut ajuta cu nimic", a spus, pentru Ruptly, Ekaterina, care se afla în cinema cu copiii ei.

Incendiul a cuprins circa 1.600 de metri pătrați și a durat mai multe ore, determinând o prăbuşire parțială a clădirii. Câteva sute de oameni, mulți dintre aceştia copii, se aflau în mall la acel moment.

Numărul morților a crescut constant și a ajuns, până acum, la 64 de persoane. Martorii spun că ușile cinematografului erau blocate când s-a declanșat incendiul, iar oamenii au rămas prinși înăuntru în timp ce fumul a cuprins încăperea, potrivit presei locale.

„Nu pot scăpa", i-a spus la telefon Vika Pochankina, de 12 ani, mătuşii ei. Fata se afla în cinema împreună cu colegii ei de clasă.

„Spune-i mamei că am iubit-o. Spune-le tuturor că i-am iubit", a spus fetița, înainte de a închide, potrivit Komsomolskaya Pravda. Nu se ştie dacă fetița sau colegii ei au supraviețuit.

„Încă nu înțeleg cum am reușit să ieșim din acea capcană în flăcări", a declarat un alt supravieţuitor pentru Komsomolskaya Pravda. El a spus că nu exista deloc vizibilitate și că oamenii nu puteau respira după ce ușile sălii de cinema s-au deschis. Mulţi părinți şi-au pierdut copiii în mulțimea uriașă şi în panica ce s-a creat.

În timp ce zeci de copii erau daţi dispăruţi, a apărut o captură cu un mesaj sfâşietor al unei tinere, Maria Morozova, care se afla la mall. „Ardem. Poate adio", a spus ea.

„Când citești lista decedaţilor, îți dai seama că îi cunoşti pe toți acești oameni", a spus o tânără, Lyudmila Nagornaya, referindu-se la listele neoficiale care au apărut pe reţelele de socializare.

Incendiul de la mall-ul din Kemerovo constituie unul dintre incidentele cele mai tragice din istoria recentă a Rusiei. În 2009, un incendiu declanşat într-un club de noapte din orașul Perm a lăsat în urmă mai mult de 150 de morți.

5683
Tagurile:
mesaje de adio, victime, copii, incendiu, Kemerovo, Rusia
Тема:
Incendiul din Kemerovo (32)
Tematic
Kemerovo: La ”Winter Cherry”, o tragedie de proporțiile celei din ”Colectiv”. FOTO
Trei zile de doliu în regiunea Kemerovo pentru victimele incendiului
Incendiul de la Mall-ul din Kemerovo, Rusia: Secvențe video de la locul tragediei
Numărul victimelor incendiului din Kemerovo a ajuns la 64 de persoane
UPDATE: 53 de morți, copii dispăruți în incendiul din Mall-ul din Kemerovo, Rusia (VIDEO)

Загрузка...