România - UE

România se alătură războiului diplomatic împotriva Rusiei

750
(reînnoit 19:48 26.03.2018)
România va expulza un diplomat rus, exprimându-și solidaritatea cu Marea Britanie în cazul otrăvirii fostului ofițer GRU, Serghei Skripal, conducându-se de concluziile Consiliului European din 23-24 martie.

BUCUREȘTI, 23 mar — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a anunțat că va declara persona non grata un diplomat rus, care va fi obligat să părăsească teritoriul României, anunță diplomația română. MAE consideră că "atacul de la Salisbury reprezintă o amenințare  la adresa securității colective și a dreptului internațional".

"Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federația Rusă să fie responsabilă de atac și cu faptul că nu există altă explicație plauzibilă", se spune într-un comunicat publicat cu ministerul Afacerilor Externe de la București.

MAE a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata și că este obligat să părăsească teritoriul României.

Un reprezentant al ministerului Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că Moscova va răspunde similar fiecărui stat care va decide să expulzeze diplomați ruși.

750
Tagurile:
Război diplomatic, Expulzare, Război, românia, Rusia
Тема:
Relațiile româno-ruse (218)
Tematic
MAE: Rusia va răspunde fiecărui stat care va expulza diplomați ruși
SUA expulzează 60 de diplomați ruși, alte 15 țări se alătură Washingtonului
Rusia expulzează 23 de diplomaţi britanici, declarându-i "persona non grata"
Rusia va expulza diplomați britanici

Загрузка...