Atac chimic, imagine din arhivă

Moscova: în Rusia nu au existat niciodată arme chimice cu numele “Novicioc”

154
(reînnoit 19:41 23.03.2018)
În Rusia și URSS nu a existat niciodată o armă chimic cu numele „Novicioc”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Serghei Reabkov.

BUCUREȘTI, 23 mar — Sputnik. În Rusia nu au existat niciodată programe de producție și dezvoltare a armelor chimice cu numele "Novicioc", a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Reabkov.

„Nici în URSS, nici în Federația Rusă nu au existat programe de dezvoltare și producție a unor arme chimice sub numele convențional "Novicioc", în jurul căruia se fac speculații zilnic", a declarat Reabkov jurnaliștilor.

Acesta a menționat că „persoanele care au avut mai multă sau mai puțină tangență cu producția de substanțe chimice toxice în perioada sovietică au umplut în ultimele zile spațiul informațional cu interviurile și reflecțiile lor la acest subiect".

"Aceste persoane, din câte înțeleg, în cea mai mare măsură se orientează la acea informație pe care au oferit-o specialiștilor occidentali în perioada de după plecarea lor peste hotare și, respectiv, la informația pe care au primit-o din partea specialiștilor occidentali. Aceștia nu au deținut și nu puteau deține tot volumul de informații legate de situația reală din URSS și Rusia în acest domeniu", a subliniat viceministrul rus.

Totodată, acesta a subliniat că Rusia nu poate fi acuzată de încălcarea convenției cu privire la interzicerea armelor chimice pentru că toate programele de acest fel au fost închise, iar Marea Britanie cunoaște acest fapt.

„Rusia nu putea încălca convenția cu privire la interzicerea armelor chimice. Toate armele chimice din Federația Rusă au fost distruse anul trecut sub control internațional, englezii cunosc foarte bine acest lucru", a declarat Reabkov.

"A scoate astăzi la lumina zilei niște povești inventate e inacceptabil și nedemn ", a subliniat el.

154
Tagurile:
Novichok, novicioc, Arme chimice, Serghei Reabkov, URSS, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
Marea Britanie, printre statele care, cel mai probabil, produc arma chimică "Noviciok"
MAE: în Rusia nu au fost făcute niciodată cercetări ale armei chimice "Noviciok"
Teste pentru coronavirus

Coronavirus în Rusia: 8831 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

70
(reînnoit 12:42 04.06.2020)
În ultimele 24 de ore în Federați Rusă au fost înregistrate 8831 de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. În ultimele 24 de ore în Rusia au fost confirmate 8831 de cazuri noi de COVID-19, anunță centrul operativ rus pentru combaterea pandemiei.

Medici
© Sputnik / Татьяна Макеева

Majoritatea cazurilor au fost înregistrate la Moscova – 1998, în regiunea Moscovei – 767, Sankt Petersburg – 375 și regiunea Nijni Novgorod – 319. Se menționează că 3374 din noii pacienți sunt asimptomatici. Au decedat 169 de persoane, cu 9 cazuri mai puțin decât acum o zi.

De la începutul pandemiei, în 85 de regiuni ale Rusiei au fost înregistrate 441 108 cazuri de COVID-19, dintre care 204 mii s-au vindecat, 5384 au decedat.

În Rusia sunt relaxat etapizat măsurile restrictive, însă în unele regiuni, inclusiv în Moscova, regimul de autoizolare a fost prelungit. Primarul capitalei, Serghei Sobeanin, a menționat că unele din restricții vor fi menținute până la apariția vaccinului de SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

70
Tagurile:
Rusia, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Rusia poate răspunde la un atac cu rachete balistice
Rusia, în lupta cu coronavirusul: expoziție la București - ”Suntem împreună implicați”
O nouă tentativă de a ademeni Rusia în capcana occidentală
Coronavirus în Rusia: 8536 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
Kremlinul: Rusia nu va fi niciodată inițiatorul unui atac nuclear

Загрузка...
Moscova

Kremlinul: Rusia nu va fi niciodată inițiatorul unui atac nuclear

110
(reînnoit 14:45 03.06.2020)
Rusia nu va fi niciodată inițiatorul utilizării armei nucleare, iar decretul semnat recent de Vladimir Putin doar precizează condițiile în care aceasta ar putea fi aplicată.

MOSCOVA, 3 iun – Sputnik. Rusia nu va fi niciodată inițiatoarea utilizării armei nucleare, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Lansarea rachetei balistice Topol-M
Министерство обороны РФ

Marți, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret cu privire la Bazele Politicii de Stat în domeniul descurajării nucleare. Documentul reglementează condițiile în care Rusia își rezervă dreptul la un atac nuclear, precum și descrie principalele amenințări la adresa Rusiei în domeniul descurajării nucleare.

“Acolo există o formulare clară care descrie motivele care ar putea duce la utilizarea armei nucleare. În acest document este descrise totul foarte clar, elementele acestei strategii au fost dat publicității în mai multe rânduri, și anterior au fost făcute astfel de declarații la diverse nivele – de experți și la nivel înalt. Acum, pur și simplu, a fost publicat documentul integral, unde se explică foarte clar ce ar putea determina Federația Rusă să utilizeze arma nucleară, subliniindu-se în același timp că Rusia niciodată nu va putea și nu va fi inițiatorul utilizării armei nucleare”, a declarat Peskov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

110
Tagurile:
Arma nucleară, Dmitri Peskov, Dmitrii Peskov, Moscova, Rusia
Tematic
Rusia poate răspunde la un atac cu rachete balistice
O nouă tentativă de a ademeni Rusia în capcana occidentală
Coronavirus în Rusia: 8536 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Загрузка...

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

0
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...