Vladimir Putin

Putin, reales președinte al Federației Ruse - CEC a validat rezultatele

115
(reînnoit 10:54 23.03.2018)
Comisia Electorală Centrală din Rusia anunță rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale ale țării, după declararea valabilității votului.

BUCUREȘTI, 23 mart — Sputnik. Alegerile președintelui rus corespund tuturor parametrilor cheie care ar fi trebuit îndepliniți, inclusiv competitivitatea și transparența, a declarat șeful CEC al Rusiei, Ella Pamfilova, la reuniunea instituției.

Potrivit șefului Comisiei, Ella Pamfilova, Vladimir Putin a revendicat 76,69% din voturi, câștigând al treilea mandat ne-consecutiv ca președinte rus. Candidatura lui Putin a fost susținută de 56,43 milioane de alegători.

Candidatul Partidului Comunist, Pavel Grudinin, s-a clasat al doilea cu 11,77%, liderul liberal-democrat Vladimir Jirinovski ocupând locul al treilea cu 5,65%. Aceștia sunt urmați de Ksenia Sobchak (1,68%), Grigory Yavlinsky (1,05%), Boris Titov (0,76%), Maxim Suraykin (0,68%) și Serghei Baburin (0,65%).Putin și-a definit deja principalele priorități pentru următorul mandat prezidențial, spunând că agenda internă va avea o "importanță primară".

Președintele intenționează să lucreze la îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor ruși prin promovarea inovației și a creșterii economice.

Menținerea capacităților de apărare ale Rusiei va rămâne, de asemenea, printre prioritățile sale, a spus el, dar a promis că "nu va exista o creștere a cheltuielilor, fără cursa înarmărilor". În conversația de miercuri cu Donald Trump, în timpul căreia președintele american l-a felicitat pe Putin pentru victorie, cei doi lideri au convenit că o nouă cursă a înarmărilor ar fi "nedorită", a spus Kremlinul.

În ceea ce privește componența viitoarei sale guvernări, Putin a spus că va anunța schimbări după inaugurarea sa.

115
Tagurile:
Rezultate finale, Validare, Alegeri prezidențiale, CEC, Vladimir Putin, Rusia
Тема:
Alegerile prezidențiale din Rusia 2018 (52)
Tematic
Putin, proștii și ardelenii
Victoria lui Putin atrage 30 de miliarde de dolari în economia Rusiei
Trump salută victoria lui Putin și îi propune o întâlnire
Juncker îi promite lui Putin un ”parteneriat” în noul mandat al liderului rus
Peskov, despre câte felicitări a primit Putin și cine mai zăbovește
Заседание Высшего Евразийского экономического совета

Peskov: Putin i-a explicat lui Biden situația cu Navalnîi

21
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele rus Vladimir Putin i-a explicat colegului său american Joe Biden situația cu Alexei Navalny atunci când a ridicat acest subiect în timpul conversației telefonice.

BUCUREȘTI, 26 ian - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin i-a explicat colegului său american Joe Biden situația cu Alexei Navalny atunci când a ridicat acest subiect în timpul conversației telefonice cu o zi înainte, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Conversația telefonică dintre președinții Rusiei și Statelor Unite a avut loc marți. Părțile au discutat subiecte de actualitate ale relațiilor internaționale și ale agendei bilaterale, inclusiv posibilitatea cooperării între țări în lupta împotriva coronavirusului, retragerea unilaterală a Statelor Unite din Tratatul Cerului Deschis, extinderea tratatului strategic START-3 și altele subiecte.

"În ceea ce privește acest subiect, da, a fost ridicat de președintele Statelor Unite ale Americii. Explicațiile necesare au fost date de președintele Putin", a spus Peskov, spunând dacă subiectul cu Alexei Navalnîi a fost ridicat în această conversație.

Ca răspuns la observația că Casa Albă a scris despre acest lucru, iar că în serviciul de presă de la Kremlin, a apărut un mesaj corespunzător și apoi șters, purtătorul de cuvânt al președintelui rus a obiectat: „Am avut un singur text care a fost publicat imediat”.

Când a fost rugat să clarifice dacă Putin și Biden au o înțelegere reciprocă asupra acestei chestiuni sau dacă pozițiile lor sunt foarte diferite, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a repetat: "Clarificările necesare au fost prezentate din partea noastră".

 

21
Tagurile:
Joe Biden, Aleksei Navalnîi, Dmitrii Peskov

Загрузка...
Vladimir Putin

Kremlinul a dezvăluit detaliile conversației dintre Putin și Biden

189
Conversația dintre Vladimir Putin și Joe Biden, a avut loc marți la inițiativa părții ruse, problema principală fiind prelungirea Tratatului New START.

BUCUREȘTI, 26 ian Sputnik. Conversația dintre liderii Federației Ruse și Statele Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, a avut loc marți la inițiativa părții ruse, problema principală fiind prelungirea Tratatului New START, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Ieri, știți, a avut loc o conversație telefonică între președintele Putin și președintele Biden. A fost o inițiativă a părții ruse. Am propus să purtăm aceste conversații, în general, pentru al felicita încă o dată pe colegul american la începutul activității sale ca președinte al Americii ", ceea ce a și făcut președintele Putin - a declarat Peskov reporterilor.

„De asemenea, bineînțeles, pentru a discuta cele mai presante probleme, dintre care principala este ratificarea acordului privind prelungirea Tratatului NEW START și, în general, decizia de prelungire a tratatului pentru cinci ani. Experții și-au finalizat munca și, de fapt, șefii de stat au confirmat existența unui astfel de acord ", a adăugat el reprezentantul Kremlinului.

"A funcționat și sincer. Mai mult, dacă vă amintiți, Biden și Putin s-au întâlnit în 2011 la Moscova și au fost deja de acord să vorbească unul cu celălalt cu sinceritate. Și durata a fost de puțin peste 35 de minute", a declarat Peskov reporterilor, răspunzând la întrebarea RIA Novosti despre ce a fost conversația dintre liderii Federației Ruse și Statele Unite și cât tim a durat.

Marți, Putin și Biden au purtat o conversație telefonică, în urma căreia și-au instruit angajații să lucreze urgent pentru a avea timp să prelungească Tratatul New START. În aceeași zi, Putin a înaintat Dumei de Stat un proiect de lege corespunzător privind ratificarea acordului.

189
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...
Медицинский работник наполняет шприц вакциной Sputnik V (Gam-COVID-Vac)

În Cehia se discută despre achiziția Sputnik V

0
(reînnoit 15:56 27.01.2021)
În cadrul guvernului Cehiei se discută activ despre posibilitatea achiziționării vaccinului rusesc Sputnik V, în contextul reducerii livrărilor preparatului Pfizer în Europa.

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. În legătură cu reducerea livrărilor a vaccinului occidental împotriva COVID-19 și perturbarea graficului național de vaccinare, în structurile de stat ale Cehiei se discută despre o eventuală achiziție a vaccinului rusesc „Sputnik V”, a anunțat miercuri consilierul pentru Sănătate al premierului ceh, Roman Prymula.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Jan Blatný, a declarat că în legătură cu sporirea capacităților de producție la fabrica care produce vaccinul companiei Pfizer-BioNTech, livrările acestui vaccine în Cehia vor fi reduse semnificativ în următoarele săptămâni. În legătură cu acest fapt, prima etapă de vaccinare, în cadrul cărora preparatul urma să-l primească persoanele cu vârsta de peste 80 de ani și medicii, care lucrează cu persoanele infectate, se va încheia nu pe 1 februarie, așa cum era planificat, ci nu mai devreme de 1 martie. Respectiv, celelalte categorii de cetățeni vor fi vaccinați mult mai târziu.

“Acum a fost suspendat procesul de vaccinare și este nevoie de o soluție cât mai rapidă. Dacă nu vom reuși să obținem vaccinurile înregistrate în Europa, ceea ce e puțin probabil, atunci ne rămâne să căutăm vaccinuri în afara Europei. Purtăm dezbateri pe acest subiect, inclusiv cu premierul”, a declarat Prymula într-un interviu oferit ziarului Pravo.

În opinia lui Prymula, dacă Cehia va urma calea Ungariei, care utilizează vaccinul rusesc Sputnik V exclusiv pentru consumul intern, fără exportarea acestuia în alte state, atunci nu riscă niciun fel de sancțiuni din partea UE.

Totodată, consilierul premierului nu susține îndoielile față de siguranța vaccinului rusesc, exprimate în unele state, inclusiv în Cehia. Prymula recunoaște că nu este de acord cu ministrul Sănătății, care respinge orice discuție despre achiziția vaccinului rusesc de către Cehia, atât timp cât acesta nu a obținut toate aprobările necesare.

De asemenea, consilierul premierului a apreciat înalt vaccinul rusesc Sinopharm, însă s-a plâns că obținerea unei reacții imune a organismului, în urma administrării preparatului, este mult mai lentă decât în cazul altor vaccinuri.

În prezent, în Cehia există 98 846 cazuri de COVID-19, iar în ultimele zile au fost confirmate alte 9144 de cazuri. În total, de-a lungul perioadei pandemiei s-au infectat 956,1 mii de persoane, s-au vindecat 841,5 mii, au decedat 15 791 persoane.

0
Tagurile:
Cehia, Sputnik V

Загрузка...