Moscow City

Victoria lui Putin atrage 30 de miliarde de dolari în economia Rusiei

278
(reînnoit 21:06 20.03.2018)
Realegerea lui Vladimir Putin la funcția de președinte al Rusiei va asigura continuarea unei politici economice care a cunoscut o creștere majoră a investițiilor străine, spune șeful Fondului rus de investiții directe.

BUCUREȘTI, 20 mart — Sputnik. "Întrucât alegerile s-au finalizat, aceasta va permite investitorilor instituționali să implementeze în mod activ proiectele în Rusia pe termen mediu, ceea ce poate oferi un aport suplimentar de 25-30 miliarde de dolari în economia Rusiei", a declarat Kirill Dmitriev, șeful Fondului rus de investiții directe (RDIF).

El a spus că "rezultatele votului asigură continuarea politicii economice care vizează realizarea potențialului investițional".

Alegerile prezidențiale din Rusia au avut loc pe 18 martie. Putin a câștigat cu o majoritate semnificativă de 76,7% de voturi — un nivel record de susținere pentru actualul lider.

Митинг в поддержку кандидата в президенты РФ В. Путина
© Sputnik / Григорий Сысоев

Datele recente arată că, în ciuda ultimelor acuzații împotriva Rusiei față de pretinsa otrăvire a fostului spion în Marea Britanie, piața locală de capital a atras capital din partea investitorilor străini.

Sberbank Investment Research arată că investițiile străine au totalizat 146 milioane de dolari pentru săptămâna până în 14 martie, ceea ce este cu o treime mai mare față de cele 112 milioane de dolari investite în săptămâna anterioară.

Un studiu efectuat de o agenție britanică de consultanță EY (fostă Ernst & Young) a arătat că în prima jumătate a anului 2017 economia rusă a atras investiții străine directe în valoare de 14 miliarde de dolari, cel mai mare număr vreodată, a declarat ministrul Economiei Maksim Oreshkin.

278
Tagurile:
aflux, victorie, investiții, alegerile prezidențiale din Rusia 2018, Vladimir Putin, Rusia
Tematic
Putin a spus pe ce se va concentra în noul său mandat
Ambasadorul Kuzmin: Putin luptă împotriva corupţiei şi redă demnitatea ţării
Filmul ”Ordinea mondială 2018” cu Putin în prim plan: accesări record în 2 zile

Загрузка...