Jean-Claude Juncker și Vladimir Putin

Juncker îi promite lui Putin un ”parteneriat” în noul mandat al liderului rus

197
Șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, speră că Vladimir Putin se va servi de victoria în alegerile prezidențiale din Rusia pentru restabilirea ordinii paneuraopene.

Putin
© Sputnik / Алексей Дружинин
BUCUREȘTI, 20 mar — Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a adresat un mesaj de felicitare lui Vladimir Putin cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale, a anunțat purtătorul de cuvânt al colegiului executiv al UE, Margaritis Schinas.

În mesajul său, Juncker menționează că relațiile pozitive între Uniunea Europeană și Rusia sunt de o importanță critică pentru securitatea continentală, iar scopul comun, potrivit lui, ar trebui să devină "restabilirea unei ordini paneuropene de securitate, deschise pentru o cooperare".

"Sper că veți utiliza cel de-al patrulea mandat pentru a contribui la acest țel. De asemenea, eu voi fi un partener în aceste eforturi", se spune în mesaj.

Alegerile prezidențiale din Rusia au avut loc pe 18 martie. În urma prelucrării a 99,94 la sută din procesele verbale a secțiilor de votare, Vladimir Putin învinge detașat cu un rezultate de 76,68 la sută. Prezența la vot a constituit 67,4 la sută.

197
Tagurile:
Mesaj de felicitare, președinte, Cooperare, alegeri, Rezultate, Comisia Europeană, alegerile prezidențiale din Rusia 2018, Margaritis Schinas, Jean-Claude Juncker, Vladimir Putin, Uniunea Europeană, Rusia
Тема:
Alegerile prezidențiale din Rusia 2018 (52)
Tematic
”De o Rusie puternică au nevoie nu doar rușii”: urările lumii către Putin
Putin anunță diminuarea cheltuielilor pentru apărare
Ce spun experții români despre rezultatele lui Putin
Sursă diplomatică de la Bruxelles: De ce UE întârzie să-l felicite pe Putin
Putin a spus pe ce se va concentra în noul său mandat
Expert: Cum a reușit Putin să acumuleze un număr record de voturi
Președintele Chinei îi întoarce „datoria” lui Putin

Загрузка...