Kremlin

”De o Rusie puternică au nevoie nu doar rușii”: urările lumii către Putin

321
(reînnoit 20:17 19.03.2018)
În urma realegerii lui Vladimir Putin în funcția de șef de stat, mulți lideri mondiali au trimis felicitări călduroase, subliniind încrederea rușilor în politicile sale și progresele înregistrate în dezvoltarea țării în mandatul său.

„Poporul rus a dat dovadă de unitate și solidaritate”

Președintele chinez Xi Jinping a fost printre primii care l-a felicitat pe Vladimir Putin. Într-o telegramă, el a subliniat nivelul fără precedent al relațiilor ruso-chineze și s-a declarat pregătit să continue dezvoltarea acestora.

Președintele Vladimir Putin, la o întâlnire cu concurenții săi electorali
© Sputnik / Сергей Гунеев

Potrivit lui, dialogul dintre Moscova și Beijing a devenit "exemplu al unui nou tip de relații internaționale bazate pe respect reciproc, egalitate și cooperare reciproc avantajoasă".

Liderul chinez și-a exprimat, de asemenea, încrederea că Rusia va realiza noi succese în dezvoltarea sa națională. "În ultimii ani, poporul rus a demonstrat unitate și solidaritate, progresând cu hotărâre în direcția dezvoltării și renașterii unei țări puternice, s-au obținut rezultate semnificative în dezvoltarea socio-economică a țării".

În același spirit, guvernul japonez intenționează să continue dezvoltarea relațiilor cu Rusia pe fundalul victoriei lui Vladimir Putin în alegerile prezidențiale, a comentat secretarul general al cabinetului japonez Yoshihide Suga.

”Rusia înaintează cu încredere pe calea reformelor politice și economice”

Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaïev, l-a felicitat pe omologul său la telefon.

Putin
© Sputnik / Алексей Дружинин

”Sub conducerea Dvs eficientă, Rusia a înaintat cu încredere pe calea reformelor politice și economice de mare amploare, a îmbunătățirii nivelului de trai al populației și a participării active la reglementarea problemelor mondiale și regionale urgente”, a spus acesta.

La răndul său, conducătorul cubanez, Raul Castro, i-a expediat lui Vladimir Putin ”un mesaj călduros”, calificând victoria lui în alegeri drept una ”convingătoare”.

lham Aliyev, președintele Azerbaidjanului, a subliniat în telegrama sa că ”Această victorie vorbește despre înalta Dvs autoritate politică și sprijinul activ în opera de asigurare a stabilității și ordinii publice în țară”.

”Talentul Dvs excepțional de lider”

Președintele Serbiei, Alexandr Vucic, subliniind această calitate a lui Putin, a mai menționat ”viziunea clară și voința puternică, de rând cu responsabilitatea și angajamentul” care îi vor permite liderului rus să atingă noi succese pe plan intern și global.

Potrivit președintelui venezuelean, Nicolas Maduro, solidarizarea cetățenilor țării în jurul șefului de stat și a proiectului său de independență garantează un echilibru mondial.

”De o Rusie puternică au nevoie nu doar rușii”

Sunt cuvintele din mesajul de felicitare al președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care a mai adăugat că ”Azi Rusia condusă de Vladimir Putin a devenit un simbol de speranță pentru popoarele care doresc stabilitate în toate regiunile lumii, pentru politicile naționale și internaționale suverane, pentru valorile tradiționale”.

Vladimir Putin a fost felicitat, de asemenea, de șeful de stat al Franței, Emmanuel Macron, și omologușl său ceh, Milos Zeman.

321
Tagurile:
victorie, străinătate, Felicitări, alegeri, Vladimir Putin, Rusia
Тема:
Alegerile prezidențiale din Rusia 2018 (52)
Soyuz-2

O nouă realizare spațială a Rusiei salutară pentru planetă (video)

546
Rusia vine în întâmpinarea semnalului de alarmă lansat de specialiști din întreaga lume – un efort tehnic și științific care va ajuta la supravegherea celui mai periculos fenomen actual

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. În timp ce Occidentul pare interesat doar de jocuri politice, folosind politica de mediu ca un vector al impunerii progresismului, Rusia a întreprins un nou demers concret în cazul celui mai periculos fenomen actual: topirea calotei glaciare.

Astăzi, o rachetă Soyuz a decolat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, purtând pentru a fi plasat pe orbita circumterestră primul satelit rus Arktika-M de monitorizare a climei arctice.

Anunțul a fost făcut de agenţia spaţială Roscosmos, imediat după ce racheta a fost lansată, la ora 6:55 GMT.

Directorul agenţiei spaţiale Roscosmos, fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin, a mărturisit că ”A trebuit să-mi fac griji mai mult decât de obicei despre această lansare”.

”Vântul de până la 2 km a fost atât de puternic încât chiar și pentru „Soyuz-2” nostru rezistent și non-capricios a fost la limita de toleranță pentru condițiile meteorologice. Dar racheta și sistemul său de control s-au descurcat cu brio”, a scris Rogozin pe Twitter.

Acum Dmitri Rogozin, a transmis că totul a decurs perfect, iar nava se află pe „orbita calculată”

”Nava spațială "Arktika-M" numărul 1 se află pe orbita calculată, s-au deschis antene solare și alte elemente, comunicarea cu nava a fost stabilită, este luată sub control. Astfel, a fost stabilit începutul desfășurării unui nou grup orbital arctic din Rusia!”, a transmis Dimitri Rogozin.

Roscosmos a explicat că sistemul spaţial de supraveghere hidrometeorologică şi climatică ”Arktika-M” este conceput pentru a monitoriza clima şi mediul în regiunea Arctica, iar sistemul va necesita cel puţin doi sateliţi pentru a funcţiona corect, al doilea urmând a fi lansat în 2023. 

Sistemul spațial va furniza date specialiștilor, asigurând ”o supraveghere permanentă, în toate condiţiile meteorologice, a suprafeţei Pământului şi a mărilor Oceanului Arctic”, anunță agenția spațială rusă.

546
Tagurile:
Spațiu, Rusia

Загрузка...
Sputnik V

Fondul rus de Investiții Directe: dușmanii Rusiei se tem de "Sputnik V"

150
Fondul rus de Investiții Directe: a declarat că dușmanii Rusiei se tem de performanța vaccinului "Sputnik V".

Oponenții vaccinului rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V" încearcă să submineze încrederea în acest medicament a oamenilor din întreaga lume, deoarece el este unul dintre cele mai bune vaccinuri și, pur și simplu, se tem de el, a declarat Kirill Dmitriev, șeful Fondului rus de Investiții Directe (RDIF), fiind citat de RIA Novosti.

"Cred că putem vorbi nu numai despre recunoașterea internațională a vaccinului "Sputnik V", ci și despre întâietatea noastră în lume... Trebuie să fim modești, dar cinstiți. Avem unul dintre cele mai bune vaccinuri din lume, este o mare realizare a oamenilor de știință ruși, ar trebui să fim mândri de asta", a declarat Dmitriev la deschiderea expoziției dedicate istoriei întâietății ruse în domeniul virusologiei, organizată de Societatea de Istorie a Federația Rusă.

"Mulți dușmani ai Rusiei au încercat să submineze încrederea în Rusia, dar noi înțelegem că ei depun atât de multe eforturi pentru a submina încrederea în vaccinul rusesc, deoarece el este unul dintre cele mai bune din lume și, pur și simplu, se tem de el", anunță Dmitriev.

Revista științifică Lancet a publicat anterior rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice a vaccinului "Sputnik V", confirmând eficiența și siguranța ridicată a acestuia. În timpul studiilor clinice de fază III, "Sputnik V" a demonstrat un nivel înalt de eficacitate, imunogenitate și siguranță – eficacitatea vaccinului a fost de 91,6%. Vaccinul oferă o protecție completă împotriva cazurilor grave de infecție cu noul coronavirus. Vaccinul "Sputnik V" a fost aprobat spre inoculare în peste 30 de țări. Populația totală a țărilor în care este înregistrat vaccinul rusesc este de peste 1,1 miliarde de persoane.

150
Tagurile:
vaccin, Rusia, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Horea, Cloşca şi Crişan

Scurt metraj superb despre Horea ”Focul viu al muntelui”

115
(reînnoit 20:41 28.02.2021)
Un omagiu adus martirului libertății și conștiinței românești din Transilvania, Vasile Nicola Ursu - Horea, o realizare de excepție! Și o cercetare care scoate la iveală locul unde eroul a fost martirizat

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Ziua de azi a fost marcată în toată țara, dar mai ales în Transilvania, ca dată de cinstire a martiriului eroilor naționali Horea și Cloșca.

Am selectat două realizări care marchează această dată – evocând memoria uneia dintre cele mai complexe personalități ale istoriei noastre, Vasile Nicola Ursu – zis Horea.

Constructor de biserici, inițiat în taine străvechi, om cu o pregătire mult mai vastă decât ar reieși din istoria învățată în scoală, Horea reprezintă un moment de răscruce al conștiinței naționale – dar mai ales al recunoașterii națiunii în epoca luminilor, creând premisele reprezentării românilor ca entitate națională cu drepturi politice de prim rang.

De fapt, de la Horea pornesc Avram Iancu, Bărnuțiu, Barițiu, Rațiu și Memorandumul, culminând cu Iuliu Hossu și Iuliu Maniu. Gândirea politică transilvană îl are la origini pe Horea! 

De fapt, cum ar putea fi definit Horea? În opinia mea, cea mai potrivită definiție este, deocamdată, ”Misteriosul Rex Daciae”. Misteriosul Rege al Daciei, cu nume de împărat bizantin! 

Prima realizare selectată este a unui cineast talentat, Cosmin Pleșa, care a pus într-un scurt metraj – eseu o idee a unui fiu al locurilor lui Horea, colonelul de vânători de munte Ioan Uțiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, unul dintre cei mai consecvenți ecologiști și apărători ai Munților Apuseni. 

”Horea – Focul viu al muntelui” este un scurt metraj care folosește muzica marelui Grigore Leșe și e realizat la Andonexstudio. Merită urmărite cele câteva minute ale înălțătorului film-eseu!

A doua realizare omagială aparține cercetătorului Alexandru Moldoveanu, care a reușit să identifice cu exactitate locul martiriului lui Horea și Cloșca. Locul unde, în urmă cu 236 de ani, pe 28 februarie 1785, Vasile Ursu Nicola, zis Horea, și Ion Oargă, zis Cloșca, au fost martirizați – uciși în chinuri cumplite de autoritățile ungurești.

Alexandru Moldoveanu a identificat locul martirajului de pe ”Dealul Furcilor”, comparând terenul cu prezentarea acestuia de pe gravura cunoscută, în care Johann Andreas Brinhauser, redă execuția.

Într-un articol publicat de Active News, cunoscutul ziarist Victor Roncea arată că Alexandru Moldoveanu a transmis locația (fotografia de mai jos) cu un scop important: avertizarea ca terenul pe care a fost vărsat sângele martirilor Horea și Cloșca să nu ia vreo destinație nepotrivită.

”Autoritățile locale nu intervin pentru a ridica un cuvenit monument pe locul martiriului. În prezent nici măcar o troiță de lemn la stradă nu amintește de această oribilă crimă anti-românească. O inițiativă creștinească a fost sabotată de autoritățile locale”, scrie Victor Roncea.

 

Locul execuției lui Horea și Cloșca - pe Dealul Furcilor, Alba Iulia
© Photo : Activ News
Locul execuției lui Horea și Cloșca - pe Dealul Furcilor, Alba Iulia

 

115
Tagurile:
Horea

Загрузка...