Vladimir Putin

Expert: Cum a reușit Putin acumuleze un număr record de voturi

383
(reînnoit 11:44 19.03.2018)
Numărul record de voturi acumulate de Vladimir Putin se explică nu doar de influența factorului extern, ci și de capacitatea actualului șef al statului rus de a percepe aspirațiile cetățenilor ruși, consideră expertul rus, Aleksei Cesnakov.

BUCUREȘTI, 19 mart — Sputnik. Directorului Centrului de conjunctură politică, Aleksei Cesnakov, a explicat într-un interviu oferit RT, numărul record de voturi acumulate de Vladimir Putin, cel mai mare din toată istoria Rusiei postsovietice. Pentru actualul șef al statului rus au votat peste 55 de milioane de ruși din cei 107,2 milioane de cetățeni cu drept de vot.

"Influența factorilor externi asupra mobilizării alegătorilor nu poate fi negată, însă cel mai important rol l-au jucat mecanismele interne de mobilizare. Putin este perceput nu doar ca un președinte al speranței, dar și ca un președinte care poate realiza speranțele oamenilor simpli", a menționat Cesnakov.

În afară de aceasta, în opinia expertului, un rating înalt a fost atins „nu la începutul campaniei electorale, ci a fost observat pe parcursul mai multor ani".

„Acest lucru arată că Putin percepe foarte bine aspirațiile alegătorilor și încearcă să ofere niște răspunsuri operative și adecvate în programul său", a conchis Cesnakov.

Potrivit ultimelor date ale CEC, la numărarea a 99,84 la sută din procesele verbale, Vladimir Putin obține 76,66 la sută din totalul voturilor exprimate, fiind urmat de Pavel Grudinin, cu 11,8 la sută.

383
Tagurile:
Presedinte, Rezultate alegeri, voturi, Candidat, alegerile prezidențiale din Rusia 2018, Vladimir Putin, Rusia
Тема:
Alegerile prezidențiale din Rusia 2018 (52)
Tematic
Președintele Chinei îi întoarce „datoria” lui Putin
Au fost numărate 99,84% din buletinele de vot - rezultat record pentru Putin
Putin a fost întrebat dacă va candida și în 2030. Iată ce a răspuns
Rezultatul după numărare a 50% din buletine: peste 75 la sută pentru Putin
LIVE: PUTIN, discurs după finalizarea votării
Exclusiv: Vladimir Putin, vot masiv la Bucureşti - rezultate finale
Vladimir Putin, reales decisiv preşedinte al Federaţiei Ruse - rezultate preliminare
Putin a spus ce procentaj de voturi îl va considera de succes
Vladimir Putin a votat la alegerile prezidenţiale

Загрузка...