Gérard Depardieu

Alegeri în Rusia: Gerard Depardieu a votat la Paris ca patriot (VIDEO)

297
(reînnoit 13:23 18.03.2018)
Fiecare cetățean rus este chemat astăzi să decidă prin vot noul șef de stat. Actorul francez-rus Gerard Depardieu s-a deplasat, de asemenea, la Ambasada Rusiei de la Paris pentru a-și exprima opțiunea de vot.

BUCUREȘTI, 18 mart — Sputnik. Icoana cinematografiei franceze Gérard Depardieu a votat în cadrul alegerilor prezidențiale ruse, care au loc duminică, 18 martie, în Rusia și în străinătate.

Citește și: >>> Ruşii din Bucureşti votează: Vor un preşedinte pe care îl stimează

Actorul și-a îndeplinit datoria în calitate de cetățean la secția de votare din cadrul Ambasadei Rusă de la Paris, transmite Sputnik France.

​Deținătorul cetățeniei ruse a mai spus că și-a dat votul cu un sentiment patriotic de dragoste pentru Rusia.

297
Tagurile:
Alegeri prezidențiale în Rusia, vot, Gerard Depardieu, Franța
Тема:
Alegerile prezidențiale din Rusia 2018 (52)
Tematic
Câți cetățeni ruși au votat la București până la ora 12:00
Atac cibernetic asupra siteului Comisiei Electorale Centrale din Rusia
Câți cetățeni ruși au votat în Moldova până la ora 10:00
Putin a spus ce procentaj de voturi îl va considera de succes
Vladimir Putin a votat la alegerile prezidenţiale
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova

Zaharova: Rețelele de socializare vor fi supuse unei restructurări

142
(reînnoit 16:49 07.07.2020)
Rețelele de socializare vor fi supuse unei restructurări, aceste platforme se vor confrunta cu presiuni și influențe, consideră purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, consideră că în sfera rețelelor de socializare va avea loc o restructurare, platformele vor suferi mari schimbări și se vor confrunta cu presiuni sau influențe.

“Observăm începutul unei restructurări capitale, modernizări, a unei instituționalizări legale a rețelelor de socializare. Dacă în trecut, în decursul a câtorva ani, a fost doar un preludiu, astăzi, desigur, acest mediu se va confrunta cu presiuni, fie influențe, însă, în orice caz, va suferi schimbări”, a declarat Zaharova în cadrul conferinței online “Lumea prin ochii presei în anul 2020”, organizat de AIP „Rossiya Segodnya”.

În opinia ei, principala amenințare în spațiul media îl reprezintă fake-news-urile.

“Marele pericol îl reprezintă fake-urile. De-a lungul mai multor ani se vorba despre propagandă ca unul din principale pericole. Să ne amintim cum se construia totul pe această logică: anume propaganda era considerată principala cauză a asfixierii libertății presei, o piedică în activitatea jurnaliștilor”, a spus Zaharova.

“Astăzi, din câte observ, răul propagandei este eclipsat de acea amenințare pe care o aduc știrile false. Vă puteți opune unei propagande, dispuneți de suficiente instrumente, inclusiv cele legislative, în acest scop au fost create instituții internaționale, în acest scop a fost edificată societatea civilă”, a continuat diplomatul rus.

Ea este convinsă că propaganda poate fi combătută, nu și fake-urile: “fie e vorba de un individ, persoană publică, structură, organizație, companie, stat”. “E imposibil, nu există astfel de mecanisme”, a constatat Zaharova, adăugând că “au fost creată o multitudine de mecanisme de tirajare a fake-urilor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

142
Tagurile:
Rețele de socializare, Maria Zaharova

Загрузка...
Raza de distrugere a tunurilor electromagnetice ruseşti a ajuns la 10 kilometri

Rusia a creat “asasinul perfect” al sistemelor de luptă pe o rază de 10 km

566
(reînnoit 13:51 07.07.2020)
Rusia testează cu succes drone de asalt şi tehnica blindată, dotate cu inteligenţă artificială, precum şi mijloace cu o rază lungă de acţiune de neutralizare a sistemelor de luptă şi a roboţilor potenţialului inamic.

Analiză de Alexandr Hrolenko

Surse din cadrul industriei de apărare ruseşti informează: raza garantată de distrugere a ţintelor de către modelele experimentale ale tunurilor electromagnetice ruseşti a ajuns la 10 kilometri. Acest lucru presupune că în zona directă de observare toate armele de o tehnologie înaltă, aeriene şi terestre, pot fi transformate într-o clipă într-un morman de fier uzat, din contul arderii prin impulsurile electromagnetice a dispozitivelor de control şi orientare.

Împuşcătura  silențioasă durează câteva milisecunde, fără foc, fum sau un recul. Detectarea zonei de poziţionare a tunului electromagnetic prin mijloace standard de radiolocaţie sau de recunoaştere prin satelit este imposibilă.

Anterior, raza de acţiune ale tunului electromagnetic atingea trei kilometri. Testele de poligon al noii arme se desfăşoară începând cu 2015, tunul „arde” cu succes dronele din aer şi diverse dispozitive terestre. Pe de altă parte, este prevăzută şi o protecţie a sistemelor electronice ruseşti de o eventuală acţiune a tunului electromagnetic al inamicului. Astfel, specialiştii holdingului “Roselectronika” au creat o fibră de ferită, capabilă să protejeze dispozitivele electronice ale tehnicii blindate, sistemele antiaeriene şi avioanele de orice acţiune a mijloacelor de luptă radioelectronică ale inamicului.

Deocamdată nu au fost stabilite termenele în care nou armă va intra în dotarea forţelor armate, însă Rusia este foarte aproape de aceasta, succesul este evident. Astăzi modelele experimentale au capacitatea de a distruge de la o distanţă mare dronele, elicopterele şi rachetele de croazieră ale inamicului. Anume în calitate de mijloc de apărare antiaeriană noul tun a stabilit un record – „a ars” o ţintă aeriană, aflată la o distanţă de 10 kilometri. În cazul în care se va reuşi extinderea razei până la 20 kilometri, atunci în lista potenţialelor ţinte vor ajunge şi avioanele moderne de luptă (după altitudinea de zbor). Presupun că noile realizări ale industriei de apărare în acest domeniu nu se vor lăsa aşteptate. Arma radioelectronică, elaborată pe noi principii fizice, deja se află în exploatarea armatei ruse, iar Sputnik a scris recent despre maşina de dezamorsare la distanţă “Listva”.

Tunurile electromagnetice, în prima linie

Arma are la bază tehnologia radiaţiei electromagnetice, potrivit principiului de acțiune fiind apropiată de sistemele de luptă radioelectronică. În locul prafului de puşcă şi metalului, tunul electromagnetic utilizează energia radiaţiei cu o frecvenţă înaltă. Radiaţia electromagnetică distructivă se extinde cu viteza luminii. Deocamdată, o problemă rămâne consumul înalt de resurse energetice pentru fiecare tragere, însă tehnologiile se dezvoltă. În perspectivă, tunurile electromagnetice vor putea fi amplasate pe avioanele de vânătoare fără pilot de generaţia a şasea, pe tehnica trupelor terestre şi navele Flotei Ruse. Dacă într-o bună zi avioanele şi elicopterele, dronele, rachete de croazieră, tancurile şi tehnica blindată a inamicului vor devenit brusc nefuncţionale, înseamnă că au intrat în vizorul noilor tehnologii de purtare a războiului.

Tunul electromagnetic este considerat o armă neletală care distruge tehnica electronică, însă cruţă oamenii. O radiaţie electromagnetică puternică este periculoasă pentru sănătatea oamenilor, poate afecta sistemul nervos, imunitar etc. Totuşi, dacă impulsul tunului electromagnetic va „arde” microcipurile şi va stopa motoul aparatului de zbor, pilotul este condamnat – catapultarea nu va funcţiona.

Arma electromagnetică reprezintă o gamă largă de instrumente destinate unei activităţi în nişte sectoare concrete. Câmpul magnetic poate fi utilizat pentru a oferi o viteză iniţială proiectilului, ca o alternativă la praful de puşcă al armelor clasice. În Rusia a devenit prioritară dezvoltarea sistemelor de luptă radioelectronică, bombelor electromagnetice, capabile să scoată din uz toate dispozitivele radio şi electronice ale inamicului, aflate într-o rază de patru kilometri, adică să lipsească trupele de comunicare şi control, să transforme unităţile de luptă în nişte cete dezorganizate.

Este interesant că ideea tunului electromagnetic s-a născut în acelaşi timp în Rusia şi Franţa, în perioada primului război mondial.

La baza ei s-au aflat lucrările cercetătorului german Carl Friedrich Gauss, autorul teoriei electromagnetismului. Idea s-a dovedit prea avansată pentru acele timpuri şi nu a fost aplicată în tehnica militară: modelul francez a accelerat un proiectil de 50 de grame până la o viteză de 200 metri pe secundă şi ceda în faţa artileriei obişnuite. Renaşterea ideii armei electromagnetice a avut loc la începutul secolului XXI.

Tunul electromagnetic railgun a lui Lev Arțimovici a fost testat cu succes în 2011, în laboratorul filialei din Shatursk a Institutului Unificat al temperaturilor înalte din cadrul Academiei de Ştiinţe a Rusiei.

Tunul electromagnetic trăgea cu muniţii foarte mici, însă aceste “boabe” cu accelerare electromagnetică transformau în plasmă plăcile de oţel aflate în calea lor. Peste cinci ani, specialiştii ruşi au reuşit să accelereze materia până la prima viteză cosmică şi în prezent au înregistrat succese enorme.

Partenerii rămân în urmă

De proiectele tunurilor electromagnetice se ocupă SUA, Israelul, Turcia, Franţa, China. Totuşi, nici una din aceste ţări nu a reuşit să atingă o rază de 10 kilometri.

Spre exemplu, Forţele Navale ale SUA au testat vara trecută un tun electromagnetic railgun cu o viteză de lansare a proiectilului de peste 2041 de metri pe secundă, fără a reuşi să depăşească viteza artileriei moderne de 2500 metri pe secundă.Este o viteză insuficientă pentru războaiele viitorului.

Railgun este o varietate a tunului electromagnetic, elementele fundamentale ale căruia sunt sursele de alimentare, echipamentele de comutare şi două şine electroconductoare de la 1-5 metri.

Tragerea are loc în momentul aplicării unei tensiuni înalte din contul interacţiunii energiei plasmei (arderea unui insert special) şi a câmpului electromagnetic. Americanii efectuează experimente de laborator cu un EM Railgun de 475 milimetri (dezvoltată de companiile General Atomics şi BAE Systems) la începutul anilor 2000, însă fără prea mari succese.

Proiectilul de 23 de kilograme este lansat din tun cu o viteză de 2200 de metri pe secundă şi poate provoca mari distrugeri. Nu se cunoaşte unde şi cât de departe zboară.

Un eşec a fost şi tunul Railgun al Forţelor Navale ale SUA. Din cauza perioada limitată de exploatare (de câteva zeci de trageri) şi a consumul enorm de energie, s-a renunţat la amplasarea lui pe distrugătorul american Zumwalt. Nava nu-şi poate permite să devină victima propriei arme, iar utilizarea tunului electromagnetic presupunea deconectarea unei bune părţi a sistemului electronic a distrugătorului, inclusive sistemele de apărare antiaeriană şi antirachetă.

Specialiştii institutului militar naval al SUA au propus în cele din urmă utilizarea unor “super-distrugători” de tip Zumwalt doar în calitate de nave de comandă. Cercetările continuă. În domeniul armelor de tehnologie înaltă, statele occidentale rămân în urma Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

566
Tagurile:
Rusia

Загрузка...
Violeta Alexandru

Violeta Alexandru, anunț pentru vârstnici: când cresc pensiile cu 40%

0
Ministrul Muncii și Protecției Sociale intervine în scandalul momentului legat de majorarea veniturilor pentru pensionari și spune când vor avea loc majorări.

BUCUREȘTI, 8 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Violeta Alexandru spune că pensiile vor fi mărite, iar Executivul urmează să anunțe o eventuală modificare a procentului de 40% cunoscut.

Declarația a vine după ce, în cursul zilei de ieri, importante organizații de pensionari din România au venit cu propuneri de soluții ca surse de finanțare pentru majorarea pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie 2020.

Facem precizarea că în tabăra pensionarilor tensiunile sunt mari, aceștia fiind nemulțumiți de faptul că Guvernul nu va majora veniturile cu 40%, așa cum prevede legea.

Sputnik a scris despre acest subiect extrem de important aici.

Violeta Alexandru a explicat că în Guvern nu este nimeni care să nu își dorească să fie mărite pensiile. De asemenea, demnitarul a dat asigurări că pensiile vor fi majorate.

”Este un Guvern responsabil, care va anunța o eventuală modificare a procentului de 40% cunoscut, în baza analizelor încasărilor la buget. Nu este nimeni care să nu vrea (...), să nu aibă înțelegere, însă, în mod evident, dincolo de orice populism suntem responsabili și vom comunica datele în baza încasărilor de la buget, după o perioadă extrem de dificilă”, a spus Alexandru.

În opinia sa, necesitatea majorării pensiilor este evidentă, însă a reluat ideea exprimată anterior și de ministrul de Finanțe potrivit căreia acest lucru trebuie să poată fi susținut de buget. Mai mult, Alexandru a precizat că venim după o perioadă de pandemie, când economia României a fost greu încercată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Violeta Alexandru

Загрузка...