Sergueï Lavrov

Lavrov: Marea Britanie refuză coopereze în cazul Skripal - încălcare gravă a Convenției

215
Refuzul Marii Britaniei de a coopera cu Rusia în cazul otrăvirii fostului ofițer GRU, Serghei Skripal, reprezintă o încălcare gravă a convenției cu privire la interzicerea armelor chimice, afirmă ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 16 mar — Sputnik. Refuzul Marii Britanii de a coopera cu Rusia în cazul fostului ofițer GRU Serghei Skripal reprezintă o încălcare gravă a Convenției cu privire la interzicerea armelor chimice, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Ministrul a menționat că britanicii au sesizat Organizația pentru interzicerea armelor chimice (OPCW), ceea ce presupune că ei trebuie să-și îndeplinească obligațiile asumate în cadrul acestei convenții.

"Ceea ce ni s-a spus în mod direct — nu discutăm cu voi — reprezintă o încălcare gravă a Convenției, în care se spune foarte clar că până a întreprinde ceva, ești obligat să te adresezi acelui stat, de pe teritoriul căruia presupui că provine substanța toxică. Ei ne spun cu un ton de superioritate — nu discutăm cu voi", a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă.

El a menționat că publicului nu i se explică toate acestea în presa internațională, iar totul se reduce la menționarea solidarității Franței, Germaniei și SUA cu Marea Britanie, care ar cere Rusiei explicații, iar Moscova doar își neagă implicarea în otrăvirea fostului ofițer.

 

215
Tagurile:
novicioc, GRU, gaz, OPCW, Organizația pentru interzicerea armelor chimice, Serghei Skripal, Sergei Lavrov, Moscova, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
Moscova-Londra: Cine pregătește replica și cui îi va aparține decizia finală
Reacție de la Moscova: Demersul Londrei este parte a unui plan al Occidentului
Londra întrerupe relațiile bilaterale cu Moscova
Reacția BORu la conflictul dintre Rusia și Marea Britanie: toți au de pierdut
Diplomația rusă a taxat dur statele care susțin Londra în "dosarul Skripal"
Lavrov: Londra s-a condus, în ”dosarul Skripal”, de motive neoneste
MAE al FR: Londra joacă periculos și nerealist, răspunsul va urma
Un senator rus a explicat de ce Londra profită de „cazul lui Skripal”
Purtătorul de cuvânt al MAE: Lavrov nu a primit nicio invitație de a vizita Londra

Загрузка...