Maria Zaharova

Zaharova a răspuns la propunerea de „a închide gura”

459
(reînnoit 15:01 15.03.2018)
Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a răspuns la declarația ministrului britanic al Apărării că “Rusia ar trebui să se dea la o parte și să-și închidă gura”.

BUCUREȘTI, 15 mar — Sputnik. Declarațiile ministrului Apărării al Marii Britaniei în adresa Rusiei vorbesc despre faptul că Londra este nervoasă și că țara are ce ascunde, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova.

Anterior, ministrul Apărării al Marii Britanii, Gavin Williamson, a declarat că Londra așteaptă reacțiile Moscovei la expulzarea diplomaților ruși. În același timp, acesta și-a permis să se exprime licențios cu privire la măsurile de răspuns ale Rusiei.

Potrivit lui, pretinsa otrăvire a fostului ofițer GRU de către Rusia reprezintă „un act crud și revoltător" și că „Rusia ar trebui să se dea la o parte și să-și închidă gura".

"Highly likely ministrul Apărării al Marii Britanii a declarat: „Rusia nu trebuie să ia măsuri de răspuns, ci să să dea la o parte și să-și închidă gura (Russia should 'go away and shut up')". Ce ar mai putea spune ministrul Apărării unei țări care ascunde circumstanțele utilizării pe teritoriul țării a unor substanțe chimice otrăvitoare și nu dorește să transmită informația aflată la dispoziție, așa cum cere Convenția pentru interzicerea armelor chimice? Londra are ce ascunde. Partenerii sunt nervoși", a scris Zaharova într-o postare pe Facebook.

459
Tagurile:
gura, cazul lui Skripal, GRU, purtătorul de cuvânt, ministrul Apărării, Ministerul Afacerilor Externe, Gavin Williamson, Maria Zaharova, Londra, Moscova, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
Lavrov: Londra s-a condus, în ”dosarul Skripal”, de motive neoneste
Moscova-Londra: Cine pregătește replica și cui îi va aparține decizia finală
Rusia va expulza diplomați britanici
MAE al FR: Londra joacă periculos și nerealist, răspunsul va urma
Сергей Нарышкин, архивное фото.

Narîșkin a comentat cazul reținerii cetățenilor ruși în Belarus

217
(reînnoit 07:33 02.08.2020)
Șeful Serviciului Rus de Informații Externe, Serghei Narîșkin, și-a exprimat încrederea că incidentul va fi depășit în interesul Rusiei și Belarusului.

CHIȘINĂU, 2 aug - Sputnik. Incidentul privind reținerea cetățenilor ruși în Belarus a fost considerat în Europa drept o acțiune regizată, a declarat Șeful Serviciului Rus de Informații Externe, Serghei Narîșkin.

Reținerea cetățenilor ruși în Belarus
© Screenshot / Телеканал Беларусь 24

Potrivit lui, el a urmărit evenimentele și comentariile pe care au apărut peste hotare, ce spun elitele politice ale altor țări.

În data de 29 iulie, autoritățile belaruse au anunțat că au reținut 33 de cetățeni belaruși. Împotriva acestora a fost pornită o cauză penală pentru pregătirea unei acțiuni teroriste, astfel că ei riscă până la 20 de ani de pușcărie. Mai apoi autoritățile belaruse au anunțat că cei reținuți sunt bănuiți că ar fi pus la cale dezordini în masă în această țară. Ministerul Afacerilor Externe a Rusiei că partea belarusă tratează cazul de reținere a cetățenilor ruși de o manieră odioasă și a cerut să înceteze să tensioneze cazul.

"Nu am să fac comentarii din nume propriu – serviciul pe care îl conduc urmărește evenimentele care au loc împrejur, inclusiv ce aprecieri dau elitele politice ale altor state. Și trebuie să spun că în țările europene elitele politice califică acțiunea ca pe una regizată. Și asta provoacă păreri de rău", a declarat Narîșkin fiind citat de RIA Novosti.    

Serghei Narîșkin și-a exprimat încrederea că incidentul va fi depășit în interesul Rusiei și Belarusului.

"Eu sper mult că, peste o perioadă, incidentul va fi depășit. Acest lucru este în interesul dezvoltării unor relații prietenești, frățești între țările noastre și popoarele noastre", a menționat el.

Anterior ambasadorul Rusiei la Minsk a declarat că rușii reținuți în Belarus au intrat în țară oficial.

"Ei aveau semnate contracte de muncă cu o firmă, despre care ambasada deține mai multe informații. Și aici nu există nimic ilegal. Ei au traversat hotarul prezentând angajaților serviciului de grăniceri acele documente care le permit să desfășoare o activitate de muncă în Belarus", a declarat el pentru Pervîi Kanal.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

217
Tagurile:
Serghei Narîșkin, Belarus
Tematic
Lukașenko promite că în Belarus nu va muri nimeni de COVID-19
Peskov: Rusia nu intenționează să se implice în alegerile din Belarus
În Belarus au fost reținuți 32 de luptători ai unei armate private străine

Загрузка...
Reținerea cetățenilor ruși în Belarus

Putin a discutat la Consiliul de Securitate despre reținerea rușilor în Belarus

218
(reînnoit 16:21 31.07.2020)
Vladimir Putin a discutat în cadrul Consiliului de Securitate al Rusiei problema reținerii celor 33 de cetățeni ruși în Belarus.

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, și membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei mizează pe o clarificare cât mai rapidă a tuturor circumstanțelor reținerii cetățenilor ruși în Belarus și pe eliberarea lor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Subiectul a fost discutat în cadrul unei conferințe video, desfășurată de șeful statului vineri.

“Șeful statului a purtat o discuție detaliată despre incidentul legat de reținerea cetățenilor ruși în Belarus”, a spus Peskov.

“S-a exprimat speranța că în perioada imediat următoare se va face lumină în acest caz, iar cetățenii ruși, reținuți neîntemeiat, vor fi eliberați”.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a discutat și despre problemele social-economice de pe agenda internă.

La reuniune au participat prim-ministrul Mihail Mișustin, președinții ambelor camera ale parlamentului, Valentina Matvienko și Veaceslav Volodin, vicepreședintele Consilului de Securitate, Dmitri Medvedev, șeful administrației prezidențiale, Anton Vaino, secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, ministrul Afacerilor Interne, Vladimir Kolokolțev și ministrul Apărării, Serghei Șoigu, directorul FSB, Alexandr Bortnikov, directorul SVR, Serghei Narîșkin, precum și reprezentantul special al președintelui pentru protecția mediului, ecologiei și transportului, Serghei Ivanov.

Pe 29 iulie, autoritățile din Belarus au anunțat reținerea a 33 de cetățeni ruși. Pe numele acestora a fost intentat un dosar penal pentru “pregătirea unui atentat”, faptă pentru care ar putea fi condamnați până la 20 de ani. Ulterior, Comitetul de Investigații din Belarus a anunțat că persoanele reținute sunt suspectate de pregătirea unor dezordini în masă în republică. Totodată, serviciile de securitate belaruse afirmă că au primit informații despre sosirea în țară a “peste 200 de mercenari care intenționat să destabilizeze situația în perioada campaniei electorale”.

Moscova a declarat că cetățenii ruși nu sunt implicați în procesele politice interne din republică. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a menționat că grupul de ruși, reținuți în Belarus, se aflau în tranzit prin Minsk spre Istanbul, având toate actele doveditoare, inclusiv biletele la avion, iar logistica era asigurată de o companie belarusă. Moscova a mai declarat că autoritățile de la Minsk au la dispoziție toate documentele necesare pentru stabilirea adevărului. Totodată, MAE al Rusiei a subliniat că interpretările odioase ale părții belaruse în privința reținerii rușilor nu suportă nicio critică și a îndemnat la încetarea provocării unor emoții negative. Diplomația rusă a cerut asigurarea accesului a angajaților consulatului la persoanele reținute.

218
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin, Belarus
Tematic
În Belarus au fost reținuți 32 de luptători ai unei armate private străine
Presa belarusă anunță reținerea a 33 de cetățeni ruși, mercenari ai unei companii private
Kremlinul a comentat reținerea unor cetățeni ruși în Belarus
Peskov: Rusia nu intenționează să se implice în alegerile din Belarus

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic și ”Justițiarul”, acțiune penală contra lui Iohannis, Vela și Grindeanu!

74
”Tragerea la răspundere penală a persoanelor mai sus numite pentru săvârșirea infracțiunii de Abuz în serviciu prevăzută și pedepsită de Codul Penal”.

BUCUREȘTI, 3 aug – Sputnik. Considerat un adevărat ”coșmar” al lui Klaus Iohannis, jurnalistul Marius Albin Marinescu, fondator al cunoscutei publicații „Justițiarul” a declanșat un atac în instanță contra celor care au stat la originea închiderii abuzive a site-ului.

Este vorba de Iohannis, Marcel Vela, Sorin Grindeanu (președinte ANCOM), Eduard Andi Manciu (Șef al Grupului de Comunicare Strategică și consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului), Sorina Coșbuc, Drăgoi Iulian, Cuțurescu Adrian – ”toți prezumtivi membrii în Grupul de Comunicare Strategică”, precum și a altor persoane neindentificate membre în GCS și a altor angajați ai ANCOM și ai MAI ”cu atribuțiuni în suprimarea temporară a publicației JUSTIȚIARUL”.

Prin acțiunea în instanță se cere ”tragerea la răspundere penală a persoanelor mai sus numite pentru săvârșirea infracțiunii de Abuz în serviciu prevăzută și pedepsită de art. 297 C.pen., Constituirea unui grup infracțional organizat prevăzută și pedepsită de art. 367 C.pen., toate cu aplicarea circumstanței agravante prevăzută de art. 77 lit. g C.pen”.

De asemenea, Marius Albin Marinescu se constituie ca parte civilă cu suma de 100.000 lei, cu titlu de prejudiciu moral suferit.

Jurnalistul precizează că nu s-a primit la redacţie ”nicio notificare, nicio înştiinţare din partea Ministerului Afacerilor Interne aşa cum s-a procedat cu cealaltă publicaţie suspendată prin aceeași decizie”, neavând ştiinţă că se dorea eliminarea unor articole publicate pe acest site, ”lucru pe care cu siguranţă îl efectuam dacă beneficiam de aceeaşi procedură ca şi publicaţia românia veche.ro, desigur că nebeneficiind de egalitate de tratament nu am avut posibilitatea să dau curs acestor solicitări, fapt ce a condus la blocarea publicaţiei administrată de subsemnatul”.

Precizăm că acțiunea în instanță a fost făcută de cunoscutul avocat Dan MV Chitic. Întreaga plângere o puteți citi pe site-ul ”Justițiarul”. Cazul a fost preluat și de ”Lumea Justiției”, care titrează semnificativ: ”COȘMARUL LUI IOHANNIS VREA CAPUL PREȘEDINTELUI”.

”În esență, Albin Marinescu - denumit "Coșmarul lui Iohannis" pentru dezvăluirile făcute despre președinte - îi acuză pe cei șapte oficiali că prin închiderea site-ului Justitiarul.ro au încălcat grav Constituția, care la articolul 30 interzice explicit atât cenzura de orice fel, cat si suprimarea oricărei publicații”, scrie Luju.ro. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

74
Tagurile:
Sorin Grindeanu, Marcel Vela, Klaus Iohannis, Dan Chitic
Tematic
Dan Chitic, reacție fulminantă după atacul lui Iohannis!
Cristoiu: ”De ce e Dan Chitic omul Moscovei? Ce înseamnă a face jocul Moscovei?”
Dan Chitic, mesaj radical: ”Dezastrul doar noi îl putem opri, Ciolacu va trăda din nou!”
Mircea Badea, atitudinea cea mai curajoasă și logică – e dat ca exemplu de Dan Chitic
Dan Chitic, apel puternic la Avocatul Poporului contra legii izolării – REACȚIE imediată!

Загрузка...