Purtătorul de cuvânt al ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova

MAE al FR: Londra joacă periculos și nerealist, răspunsul va urma

251
(reînnoit 11:41 15.03.2018)
Acțiunile oficialităților britanice sunt rupte de realitate, iar o astfel de situație este foarte periculoasă. Moscova va adopta niște măsuri de răspuns în viitorul apropiat, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAE din Rusia, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 15 mar — Sputnik. Acțiunile oficialităților britanice, legate de otrăvirea fostului colonel GRU, Serghei Skripal, sunt rupte de realitate, ceea ce este extrem de periculos, a declarat joi purtătorul de cuvânt al ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova.

"Dacă mă întrebați în ce măsură este periculoasă (situația — n.r.) sau nu, desigur este periculoasă", a răspuns Zaharova la întrebarea unui jurnalist.

"Conducătorul unei puteri nucleare vine în parlamentul țării lui… acuză fără nici un fel de dovezi un alt stat de o agresiune în adresa sa, înaintează ultimatumuri, acționează rupt de realitate, ceea ce este cel mai oribil și periculos, pentru că nu există nicio conexiune cu realitate. Se creează impresie că e un talk-show, care nu presupune nicio comunicare, nu presupune o cunoaștere a dreptului internațional", a spus diplomat.

Purtătorul de cuvânt al MAE a confirmat că Moscova va lua niște măsuri de răspuns la demersul ostil ale Londrei.

MAE al FR
© Sputnik / Наталья Селиверстова

„În legătură cu adoptarea și anunțarea despre adoptarea unor acțiuini ostile în adresa Federației Ruse, desigur va urma niște măsuri de răspuns", a spus ea. Potrivit Mariei Zaharova, replica Moscovei se află la o etapă de concretizare, măsurile "urmând să fie adoptate în curând".

Prim-ministrul Marii Britaniei, Theresa May, într-un discurs rostit în parlamentul britanic pe 14 martie, a acuzat Rusia de otrăvirea fostului ofițer GRU, Serghei Skripal și fiicei lui, Iulia. Ministerul Afacerilor Externe din Rusia a respins acuzațiile, iar ambasada rusă de la Londra a expediat celor de la Foreign Office o notă în care vorbește despre necesitatea unei anchetei comune în ceea ce privește incidentul de la Salisbury. May a ignorat aceste declarații și a enunțat un șir de măsuri îndreptate împotriva Rusiei. Londra presupune expulzarea a 23 de diplomați ruși, suspendarea contactelor bilaterale cu Rusia și retragerea invitației adresate lui Serghei Lavrov de a efectua o vizită oficială în Regatul Unit.

251
Tagurile:
replica, joc periculos, cazul lui Skripal, GRU, scandal, MAE al Rusiei, Maria Zaharova, Londra, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
MAE al Rusiei, replică dură dată Londrei
Viitorul RT în Marea Britanie: Cine decide și cum va proceda Rusia în caz de suspendare
Reacția BORu la conflictul dintre Rusia și Marea Britanie: toți au de pierdut
Un senator rus a explicat de ce Londra profită de „cazul lui Skripal”
Purtătorul de cuvânt al MAE: Lavrov nu a primit nicio invitație de a vizita Londra
Reacție de la Moscova: Demersul Londrei este parte a unui plan al Occidentului

Загрузка...