Poliția britanică

Un senator rus a explicat de ce Londra profită de „cazul lui Skripal”

360
(reînnoit 18:50 14.03.2018)
Marea Britanie mizează pe restabilirea rolului său de jucător pe plan internațional prin provocarea unui conflict cu Rusia, consideră președintele Comisiei pentru relații internaționale a Senatului rus, Konstantin Kosaciov.

BUCUREȘTI, 14 mar — Sputnik. Marea Britanie ar putea utiliza cazul lui Skripal pentru a-și restabili rolul de jucător pe plan internațional, a declarat președintele comisiei pentru relații internaționale a Consiliului Federației, Konstantin Kosacev, menționând că o astfel metodă este specific britanică.

„Dacă s-a procedat într-un mod conștient, în scopul restabilirii rolului Londrei de pe plan internațional, profitând de o lipsă de claritate în politica externă a SUA și schimbarea puterii în Germania, atunci e un joc extrem de murdar. E un mod de operare într-un stil pur britanic”, a scris Kosaciov pe Facebook.

Senatorul se întreabă de ce anume în Marea Britanie „mereu mor atât de teatral spionii și migranții economici, amintindu-ne de subiectele romanelor polițienești britanice, ceea ce nu se întâmplă în alte state cu tradiții literare de acest gen mai slabe?"

Comentând cazul lui Serghei Skripal, Kosaciov a subliniat: "nu există niciun motiv, nu există niciun fel de dovezi".

"Nu a fost efectuată o investigație. Verdictul a fost dat. Execuția a fost adusă la îndeplinire. Sherlock Holmes se răsucește în mormânt", a menționat el.

Serghei Skripal și fiica lui au fost găsiți pe 4 martie fără cunoștință la Salisbury. Potrivit informațiilor guvernului britanic, aceștia au fost otrăviți cu o substanță neuroparalizantă de producție rusească. Împreună cu aceștia a avut de suferit și un polițist. Skripal a primit azil politic în Marea Britanie după un schimb de spioni între Rusia și SUA în anul 2010.

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov a numit aberante acuzațiile aduse Moscovei în ceea ce privește otrăvirea lui Skripal, însă a anunțat că Rusia este dispusă să coopereze cu Marea Britanie în acest caz.

360
Tagurile:
cazul lui Skripal, conflict diplomatic, scandal, Konstantin Kosacev, Serghei Skripal, Serghei Lavrov, Salisbury, Londra, Moscova, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
Viitorul RT în Marea Britanie: Cine decide și cum va proceda Rusia în caz de suspendare
Marea Britanie vrea să declanșeze un război economic total împotriva Rusiei
Reacție de la Moscova: Demersul Londrei este parte a unui plan al Occidentului
Londra întrerupe relațiile bilaterale cu Moscova
Primele reacții de la Moscova după demiterea lui Tillerson

Загрузка...