RT

Viitorul RT în Marea Britanie: Cine decide și cum va proceda Rusia în caz de suspendare

196
Declarația premierului Theresa May în ceea ce privește activitatea postului de televiziune RT este examinată acum de birocrația britanică.

BUCUREȘTI, 14 mar — Sputnik. Autoritatea britanică de reglementare a spațiului audiovizual, Ofcom, va examina ultima declarație a prim-ministrului Marii Britanii, Theresa May în ceea ce privește viitorul postului de televiziune RT din Regatul Unit, a anunțat instituția, fiind solicitată de RIA Novosti.

"Examinăm declarația prim-ministrului", a răspuns reprezentantul oficial al Ofcom.

Miercuri, May a declarat că problema statutului RT în Marea Britanie nu se află în competența guvernului britanic, ci în competența Ofcom.

Marți, Ofcom a anunțat că a expediat deținătorul licenței de transmisie a RT, organizația necomercială autonomă "TV-Novosti" o înștiințare despre posibilitatea aplicării unor sancțiuni în legătură cu cazul Skripal. Redactorul-șef al RT, Margarita Simonyan a declarat că o eventuală retragere a licenței RT din Marea Britanie ar putea va provoca un răspuns simetric din partea Federației Ruse.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat că „nicio instituție de presă britanică nu va mai activa în Rusia în cazul în care va fi suspendată activitatea RT".

La rândul său, Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare a spațiului audiovizual, a avertizat că va aplica imediat măsuri simetrice în raport cu instituțiile media britanice în cazul în care va fi retrasă licența de emisie postului de televiziune RT.

196
Tagurile:
Roskomnadzor, licența de emisie, Ofcom, Serghei Skripal, Margarita Simonyan, Maria Zaharova, Theresa May, Moscova, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
Theresa May: Un al doilea referendum pentru Brexit?
Purtătorul de cuvânt al MAE: Lavrov nu a primit nicio invitație de a vizita Londra
Președintele Senatului rus, despre replica Moscovei la acțiunile Londrei
Julian Assange despre ”reacția chimică” britanico-rusă
Reacție de la Moscova: Demersul Londrei este parte a unui plan al Occidentului
Londra întrerupe relațiile bilaterale cu Moscova
Marea Britanie vrea să declanșeze un război economic total împotriva Rusiei

Загрузка...