Consiliul de Securitate al ONU

Reacție de la Moscova: Demersul Londrei este parte a unui plan al Occidentului

706
(reînnoit 17:03 14.03.2018)
Atacurile declanșate împotriva Rusiei au drept scop excluderea acesteia din Consiliul de Securitate al ONU, consideră deputatul rus Serghei Kalașnikov.

BUCUREȘTI, 14 mar — Sputnik. Occidentul a demarat o operațiune de amploare care are drept scop eliminarea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU, a declarat primul adjunct al președintelui Comisiei economice a Consiliului Federației, Serghei Kalașnikov, citat de agenția RIA Novosti.

Șeful guvernului britanic, Theresa May, mizează pe adoptarea unor măsuri internaționale împotriva Rusiei în cadrul Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu cazul Skripal. De asemenea, May a anunțat despre întreruperea contactelor bilaterale între Londra și Moscova.

”Occidentul a demarat o operațiune de amploare pentru a elimina Rusia din Consiliul de Securitate al ONU”, a spus Kalașnikov.

Acesta a reamintit că URSS a devenit membru al acestei structuri după cel De-Al Doilea Război Mondial.

„Acum Rusia a devenit un jucător foarte incomod pentru țările occidentale, motiv pentru care au fost declanșate atacuri asupra țării noastre", a declarat politicianul.

Kalașnikov presupune că statele occidentale vor încerca să-și realizeze acest scenariu sub forma unei pretinse reformări a organizației.

Comentând declarațiile prim-ministrului britanic despre posibilitatea arestării activelor de stat ale Rusiei, în cazul în care vor exista suspiciuni că ar putea exista o amenințare pentru Londra, Kalașnikov a subliniat că "din punct de vedere juridic Marea Britanie ar putea proceda astfel, pentru că activele de stat nu beneficiază de imunitate diplomatică".

El consideră că Rusia ar trebuie să-și retragă resursele sale financiare, investite în hârtiile de valoare britanice și „să le investească în propria economie".

706
Tagurile:
scandal, relații bilaterale, Consiliul de Securitate al ONU, Serghei Kalașnikov, Serghei Skripal, Londra, Moscova, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
Marea Britanie vrea să declanșeze un război economic total împotriva Rusiei
Theresa May: Un al doilea referendum pentru Brexit?
Manifestații de Ziua Unității Naționale la Moscova, cu genericul Rusia Unește!

Ziua Mondială a Unității Ruse, sărbătorită pe 21 septembrie

57
(reînnoit 07:56 22.09.2020)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că, astăzi, 21 septembrie 2020, se sărbătorește nu doar Ziua Internațională a Păcii, ci și Ziua Mondială a Unității Ruse.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Zi importantă, astăzi, pentru rușii de pretutindeni care sărbătoresc Ziua Mondială a Unității Ruse.

Lumea știe că pe 21 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Păcii, iar sărbătoarea rusească este mai puțin cunoscută.

Simbolul ei este mesteacănul cu trunchi alb, copac rusesc, căruia îi sunt dedicate atâtea poezii și cântece.

De ce a fost aleasă această dată? În istoria Rusiei, 21 septembrie este o zi semnificativă în care sunt sărbătorite mai multe evenimente importante.

Este vorba despre Nașterea Maicii Domnului, una dintre principalele sărbători ortodoxe, despre ziua înființării orașui Veliki Novgorod, „tatăl orașelor rusești”, despre Ziua Victoriei în bătălia de la Kulikovo dar și despre Ziua înființării Rusiei, începutul domniei dinastiei Rurik.

Astăzi, acțiuni în cinstea unității rusești vor avea loc pentru a zecea oară.

Sunt dedicate identității etnice a rușilor, dragostei pentru Rusia și pentru limba rusă. La ele vor participa mulți compatrioți care locuiesc în străinătate.

La urma urmei, a fi rus înseamnă să păstrezi cultura și să iubești Patria, indiferent unde este în lume, precizează reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

57
Tagurile:
Rusia
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Rusia, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume
Rusia a modificat regulile de intrare în țară
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia

Загрузка...

România va efectua zboruri de observare asupra Rusiei

298
România și alte două țări ale UE vor fi parte a unei misiuni de observare asupra Rusiei în perioada 21-25 septembrie

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. O misiune comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observare asupra Rusiei de la aerodromul Kubinka în perioada 21-25 septembrie, inspectorii ruși la aceleași date vor efectua un zbor de observație asupra Franței de la aerodromul Orleans-Bricy, a declarat șeful Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, Serghei Rîjkov.

"În perioada 21 - 25 septembrie 2020, în cadrul punerii în aplicare a Tratatului internațional privind cerul deschis, misiunea comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observație pe teritoriul Federației Ruse pe un avion de observare românesc AN-30 de la aerodromul Kubinka", a spus el.

Potrivit lui Ryzhkov, specialiștii ruși vor monitoriza respectarea strictă a parametrilor de zbor pe teritoriul rus și vor monitoriza utilizarea echipamentelor de observare prevăzute de acord. Aeronava AN-30 aparține clasei de aeronave care nu sunt destinate utilizării armelor.

Șeful centrului a adăugat, de asemenea, că inspectorii ruși intenționează să efectueze un zbor de observare peste Franța.

298
Tagurile:
Rusia, zbor, România

Загрузка...
Georgiana Arsene

Sindicatele din învățământ au murit, trăiască sindicatele!

0
Cadrele didactice din România suferă, probabil, de Sindromul Stockholm, altfel nu îmi explic de ce continuă să cotizeze la sindicatele care le ignoră cu desăvârșire.

Premierul Ludovic Orban a declarat, ferm, că nu sunt bani pentru plata sporurilor pentru cadrele didactice, așa că nu vor primi nici un leu în plus, evident.

Sindicatele din Educație au tăcut mâlc. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, cea mai mare organizație sindicală din România pe Educație, nu a ieșit nici măcar cu un comunicat de presă, care, oricum, ar fi fost apă de ploaie sau praf în ochi, adică nimic, prin care să taxeze declarațiile premierului.

Dar, indiferent cât de mult sunt umilite cadrele didactice, sindicatele tac. De ce să se pună rău cu mai marii din Ministerul Educației? De ani de zile, sindicatele din Educație au devenit curele de transmisie. De data asta, tac. Par că au murit. Dar nu, sindicatele sunt încă vii, își încasează lunar cotizațiile de la membrii săi.

Și aici intervine nedumerirea mea: dacă oamenii nu sunt reprezentați, de ce continuă să dea bani?

Profesorii par a suferi de Sindromul Stockholm. Pentru cine nu știe, acest sindrom este asociat adesea cu ținerea în captivitate a ostaticilor, însă și oamenii obișnuiți pot dezvolta această afecțiune psihologică drept răspuns la diverse forme de traume, în raport cu partenerii abuzivi.

Cine sunt partenerii abuzivi? În primul rând, sindicatele, care profită financiar de pe urma profesorilor, apoi Ministerul Educației și Cercetării – care le dă dascălilor fel de fel de sarcini care de care mai aberante, precum și unii părinți.

Persoanele care se simt adesea neputincioase în fața situațiilor stresante pot dezvolta predispoziție la simptomele sindromului Stockholm. Ia gândiți-vă de câte ori – pe zi – se simte un profesor neputincios? De cel puțin o dată, iar necazul este că, de multe ori, nu găsește înțelegere nici la colegii de cancelarie...

Paradoxal, victimele ajung să trăiască sub iluzia unei cauze comune cu călăul. În cazul de față, profesorii ajung să trăiască, poate, cu iluzia că atât ei, cât și sindicaliștii, luptă pentru un scop comun, dar care este acela, deocamdată nimeni nu știe...

Concluzia este doar una: sindicatele din învățământ au murit, trăiască sindicatele! Sau, cum ar spune un fost președinte al României, cu cinism, dragi profesori, „să trăiți bine!”

0
Tagurile:
Învățământ, Sindicate
Tematic
Sindicatele din învățământ se fac că lucrează, profesorii cooperează
Anisie, solicitată să intervină! Sindicatele acuză presiuni asupra profesorilor
Guvernul pierde sprijinul sindicatelor: ”gest cinic și sinucigaș, condamnă la sărăcie”

Загрузка...