Consiliul de Securitate al ONU

Reacție de la Moscova: Demersul Londrei este parte a unui plan al Occidentului

704
(reînnoit 17:03 14.03.2018)
Atacurile declanșate împotriva Rusiei au drept scop excluderea acesteia din Consiliul de Securitate al ONU, consideră deputatul rus Serghei Kalașnikov.

BUCUREȘTI, 14 mar — Sputnik. Occidentul a demarat o operațiune de amploare care are drept scop eliminarea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU, a declarat primul adjunct al președintelui Comisiei economice a Consiliului Federației, Serghei Kalașnikov, citat de agenția RIA Novosti.

Șeful guvernului britanic, Theresa May, mizează pe adoptarea unor măsuri internaționale împotriva Rusiei în cadrul Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu cazul Skripal. De asemenea, May a anunțat despre întreruperea contactelor bilaterale între Londra și Moscova.

”Occidentul a demarat o operațiune de amploare pentru a elimina Rusia din Consiliul de Securitate al ONU”, a spus Kalașnikov.

Acesta a reamintit că URSS a devenit membru al acestei structuri după cel De-Al Doilea Război Mondial.

„Acum Rusia a devenit un jucător foarte incomod pentru țările occidentale, motiv pentru care au fost declanșate atacuri asupra țării noastre", a declarat politicianul.

Kalașnikov presupune că statele occidentale vor încerca să-și realizeze acest scenariu sub forma unei pretinse reformări a organizației.

Comentând declarațiile prim-ministrului britanic despre posibilitatea arestării activelor de stat ale Rusiei, în cazul în care vor exista suspiciuni că ar putea exista o amenințare pentru Londra, Kalașnikov a subliniat că "din punct de vedere juridic Marea Britanie ar putea proceda astfel, pentru că activele de stat nu beneficiază de imunitate diplomatică".

El consideră că Rusia ar trebuie să-și retragă resursele sale financiare, investite în hârtiile de valoare britanice și „să le investească în propria economie".

704
Tagurile:
scandal, relații bilaterale, Consiliul de Securitate al ONU, Serghei Kalașnikov, Serghei Skripal, Londra, Moscova, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
Marea Britanie vrea să declanșeze un război economic total împotriva Rusiei
Theresa May: Un al doilea referendum pentru Brexit?

Загрузка...