Gazprom

Gazprom a înregistrat un nou record al volumului de gaze livrate UE

53
(reînnoit 18:19 02.03.2018)
Compania rusă Gazprom a înregistrat un nou record istoric absolut la volumul de gaze naturale livrate statelor din Uniunea Europeană.

BUCUREȘTI, 2 mar — Sputnik. Gazprom a înregistrat vineri un nou record absolut la exportul zilnic de gaze în țările UE — aproximativ 718 milioane de metri cubi, a declarat jurnaliștilor directorul general al companiei.

Gazprom
© Sputnik / Максим Блинов

"Astăzi suntem martorii unui record absolut la livrări de gaze pentru export în Europa în decursul unei zile. Azi vor fi livrate aproximativ 718 milioane de metri cubi. E un record istoric absolut", a spus el.

În condițiile unor temperaturi scăzute în Europa, începând cu 21 februarie, compania înregistrează noi recorduri al volumului zilnic de export al gazelor naturale. Astfel, pe 1 martie a fost atins un record de 710,2 milioane metri cubi.

În anul 2017 Gazprom și-a majorat exporturile de gaze cu 8,4 la sută, până la 194,4 miliarde metri cubi. La începutul lunii februarie, președintele consiliului director al companiei, Viktor Zubkov, a declarat că în anul 2018 Gazprom își propune să mențină volumul exporturilor la nivelul anului 2017.

53
Tagurile:
livrări, record, export, gaz natural, Viktor Zubkov, Alexei Miller, Uniunea Europeană, Rusia
Tematic
Gazprom: un record istoric la volumul de gaze exportate
Va primi Moldova un cadou de Revelion de la Gazprom?
Frank Hajdinjak: Prețul gazului din România depinde de Gazprom
Gazprom începe construcția conductei Turkish Stream
OMV mai aproape de Gazprom

Загрузка...