Sistemele S-400 cu care este dotată armata rusă la ora actuală

Noile arme ale Rusiei: Cum le sunt alese denumirile? Apropo, puteți participa

302
(reînnoit 18:47 02.03.2018)
Întrebarea a apărut în legătură cu acel fragment din Mesajul președintelui Putin pentru Adunarea Federală în care s-a vorbit despre noile dotări pentru forțele armate.

BUCUREȘTI, 2 mar — Sputnik. În particular, liderul de la Kremlin i-a îndemnat pe compatrioți să sugereze cum pot fi nominalizate trei sisteme ultramoderne: complexul cu arme laser, submarinul teleghidat și racheta cu propulsor nuclear. Ministerul rus al Apărării a și deschis pe site-ul său o pagina specială pentru recepționarea variantelor de la toți cei interesați.

Potrivit presei, deja au fost înaintate circa 60 mii de propuneri. Ele parvin nu numai din Rusia și țările CSI, ci și din state mult mai îndepărtate.

Contactat de RIA Novosti, Konstantin Sivkov, doctor în științe militare, președintele Academiei pentru problemele geopolitice, a menționat că nu există un algoritm general, ”Esențial este ca denumirea să sune bine și să fie ușor de memorizat”.

Expertul a amintit că sistemele de artilerie cu autopropulsie au fost botezate ”Gvozdika” (Garoafa) și ”Ghiatsint” (Zambila), pentru comlexele de artilerie navală s-au preferat cuvinte precum ”Malachit” și ”Ametist”.

Flota miltară respectă tradiția de a numi corăbiile în onoarea unor notorii amirali ruși și sovietici. Dar există și o serie de submarine (proiectul 971) cu denumiri precum ”Leopard”, ”Pantera”, ”Tigr”.

În tehnica rachetară adesea se merge pe ideea referințelor de ordin istoric, exemple în acest sens fiind ”Iskander” și ”Sarmat”.

 

 

302
Tagurile:
pagină specială, site, alegere, denumiri, noi arme, Ministerul Apărării al Federației Ruse, Rusia
Tematic
Putin a prezentat rachetele rusești invincibile și a chemat SUA la dialog
Putin: Rusia deține deja arma hipersonică (VIDEO)
Putin: o armată puternică asigură o dezvoltare pașnică a țării
Un susținător al lui Donald Trump

Zaharova, despre cele mai frecvente întrebări din partea americanilor

16
(reînnoit 20:19 17.01.2021)
Maria Zaharova a dezvăluit care sunt cele mai frecvente întrebări pe care îi adresează americanii, susținători ai lui Trump, în rețele de socializare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. SUA urmăresc o politică represivă în raport cu proprii cetățeni. În ultimul timp susținătorii actualului președinte Donald Trump se interesează de modalitățile de obținere a cetățeniei rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

“Cel mai îngrijorător este că această criză profundă, care a afectat fiecare american, vizează o țară care are celor mai mare buget al apărării... Anume SUA au introdus în practica lumii occidentale sancțiuni ilegale în calitatea lor de instrument de control al altor state. Iată de ce, reieșind din procesele care au loc acolo, reieșind  din faptul că anume această țară promovează o politică represivă în lume, iar astăzi constatăm că (promovează o politică represivă n.r.) și în raport cu proprii cetățeni, suntem îngrijorați”, a declarat Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

Potrivit ei, acum cel mai populare comentarii, pe care le primește în rețele de socializare din partea americanilor, care îl susțin pentru Trump, vizează modalitățile de obținere a cetățeniei rusești.

“Bine ați veni în realitate”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAE.

16
Tagurile:
Donald Trump, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova a comparat blocarea lui Trump cu o explozie nucleară
Care sunt șansele impeachmentului împotriva lui Trump
Reacția lui Dragnea după acuzația în dosarul „Donald Trump”

Загрузка...
Maria Zaharova

Zaharova: Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA

57
(reînnoit 16:10 17.01.2021)
Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu Statele Unite, însă nu prognozează o îmbunătățire bruscă a relațiilor, susține Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA în condițiile unei noii administrații a lui Joe Biden, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

"Nu prognozăm o îmbunătățire bruscă (a relațiilor cu SUA în mandatul lui Biden n.r.). În principiu, nu prognozăm o îmbunătățire pentru că oamenii sunt aceiași, nu și-au schimbat deloc tezele... Suntem deschiși pentru un dialog normal, bazat pe un respect reciproc", declarat Maria Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

Inaugurarea președintelui ales al SUA, Joe Biden, urmează să aibă loc pe 20 ianuarie.

57
Tagurile:
SUA, Rusia, Maria Zaharova
Tematic
Congresul îl confirmă pe Joe Biden ca președinte ales al SUA
Trump promite o „tranziție ordonată” la Biden și că va continua lupta
Biden, îndemnat să renunţe la controlul exclusiv asupra CODURILOR NUCLEARE

Загрузка...