Ambasada Federatiei Ruse de la București

Diplomaţi ruşi: Continuă procesul de asimilare forţată a românilor din Ucraina!

378
(reînnoit 12:45 11.05.2018)
Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti susţine că afirmaţiile ambasadorului Ucrainei de ieri sunt provocări şi neadevăruri. Ce se întâmplă cu românii din Cernăuţi

BUCUREŞTI, 1 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Care sunt „ţintele" mesajului ambasadorului Ucrainei la Bucureşti şi ce se va întâmpla cu românii de peste graniţă — iată două elemente bine explicate de Ambasada Rusiei la Bucureşti.

Ambasada Federaţiei Ruse în România atrage atenţia Ambasadei Ucrainei asupra faptului că a ţinut conferinţa de presă pentru un cerc restrâns de jurnalişti acreditaţi dinainte. Menţionăm că Sputnik nu a putut participa la conferinţă, cu toate că, iniţial, primise acceptul.

„Ambasada Ucrainei a ţinut pentru „un cerc restrâns de mass-media acreditate dinainte" un briefing dedicat revelatoarelor descoperiri ale SBU (Serviciului de Securitate din Ucraina) / CIA despre uneltirile de vicleşug ale Moscovei. Din moment ce nici reprezentanţii Ambasadei Ruse, nici jurnaliştii din mass media rusă nu au fost admişi în acest cerc, am fost lipsiţi de posibilitatea de a reacţiona imediat", se menţionează în comunicat.

Sputnik  a prezentat încă de luni explicaţiile Ambasadei Federaţiei Ruse cu privire la situaţia şcolilor româneşti din Cernăuţi care arătase că totul este „o provocare".

„Iată că, miercuri, Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, cu un sentiment evident de triumf, a comunicat că în noaptea de luni spre marţi, la Ujgorod „a început un incendiu" la Centrul Cultural Maghiar, care „nu a fost posibil de stins". Noi nici nu mai vorbim de faptul că aceasta nu este prima incendiere a Centrului de către neo-naziştii ucraineni, dar de data aceasta SBU/CIA în prealabil a demascat conspiraţia rusă. Şi, cu toate acestea, Centrul a ars!", notează diplomaţii ruşi.

Aceştia acuză regimul de la Kiev de răspândirea unor ştiri de senzaţie propagandistă, „cusute cu aţă albă".

În spatele acestor informaţii stă un fapt de-a dreptul grav pentru românii din regiunea Cernăuţi. Şi anume, diplomaţii ruşi vorbesc despre un adevărat proces de asimilare forţată a românilor din Ucraina, ce continuă. Spre exemplificare, aceştia amintesc despre decizia recentă a Curţii Constituţionale a Ucrainei care a abrogat legea „Cu privire la bazele politicii de stat în domeniul limbilor", care prevedea posibilitatea oficială de bilingvism în regiunile unde minorităţile naţionale reprezintă un procent de peste 10%.

„Ovaţii asurzitoare. Cortina! Felicitări pentru noul triumf CIA/SBU în lupta împotriva „agresiunii hibride" a Rusiei", concluzionează de-a dreptul magistral diplomaţii ruşi.

378
Tagurile:
români, Ambasada Federației Ruse la București, Rusia
Тема:
Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română (53)
Tematic
Ucraina aruncă în aer școala în română - decizie scandaloasă ieri, la Kiev
NATO a explicat de ce Ucraina nu va adera la blocul militar
Ucraina, ratând calificarea la CM, nu trimite în Rusia nici ziariști, nici fani
Ce mai face Ucraina la 4 ani după maidanul #Rezist
Atenție maximă: Focare de rujeolă în Ucraina
Avertizări de călătorie pentru Ucraina şi Polonia
Teste pentru coronavirus

Coronavirus în Rusia: 8831 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

70
(reînnoit 12:42 04.06.2020)
În ultimele 24 de ore în Federați Rusă au fost înregistrate 8831 de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. În ultimele 24 de ore în Rusia au fost confirmate 8831 de cazuri noi de COVID-19, anunță centrul operativ rus pentru combaterea pandemiei.

Medici
© Sputnik / Татьяна Макеева

Majoritatea cazurilor au fost înregistrate la Moscova – 1998, în regiunea Moscovei – 767, Sankt Petersburg – 375 și regiunea Nijni Novgorod – 319. Se menționează că 3374 din noii pacienți sunt asimptomatici. Au decedat 169 de persoane, cu 9 cazuri mai puțin decât acum o zi.

De la începutul pandemiei, în 85 de regiuni ale Rusiei au fost înregistrate 441 108 cazuri de COVID-19, dintre care 204 mii s-au vindecat, 5384 au decedat.

În Rusia sunt relaxat etapizat măsurile restrictive, însă în unele regiuni, inclusiv în Moscova, regimul de autoizolare a fost prelungit. Primarul capitalei, Serghei Sobeanin, a menționat că unele din restricții vor fi menținute până la apariția vaccinului de SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

70
Tagurile:
Rusia, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Rusia poate răspunde la un atac cu rachete balistice
Rusia, în lupta cu coronavirusul: expoziție la București - ”Suntem împreună implicați”
O nouă tentativă de a ademeni Rusia în capcana occidentală
Coronavirus în Rusia: 8536 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
Kremlinul: Rusia nu va fi niciodată inițiatorul unui atac nuclear

Загрузка...
Moscova

Kremlinul: Rusia nu va fi niciodată inițiatorul unui atac nuclear

110
(reînnoit 14:45 03.06.2020)
Rusia nu va fi niciodată inițiatorul utilizării armei nucleare, iar decretul semnat recent de Vladimir Putin doar precizează condițiile în care aceasta ar putea fi aplicată.

MOSCOVA, 3 iun – Sputnik. Rusia nu va fi niciodată inițiatoarea utilizării armei nucleare, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Lansarea rachetei balistice Topol-M
Министерство обороны РФ

Marți, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret cu privire la Bazele Politicii de Stat în domeniul descurajării nucleare. Documentul reglementează condițiile în care Rusia își rezervă dreptul la un atac nuclear, precum și descrie principalele amenințări la adresa Rusiei în domeniul descurajării nucleare.

“Acolo există o formulare clară care descrie motivele care ar putea duce la utilizarea armei nucleare. În acest document este descrise totul foarte clar, elementele acestei strategii au fost dat publicității în mai multe rânduri, și anterior au fost făcute astfel de declarații la diverse nivele – de experți și la nivel înalt. Acum, pur și simplu, a fost publicat documentul integral, unde se explică foarte clar ce ar putea determina Federația Rusă să utilizeze arma nucleară, subliniindu-se în același timp că Rusia niciodată nu va putea și nu va fi inițiatorul utilizării armei nucleare”, a declarat Peskov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

110
Tagurile:
Arma nucleară, Dmitri Peskov, Dmitrii Peskov, Moscova, Rusia
Tematic
Rusia poate răspunde la un atac cu rachete balistice
O nouă tentativă de a ademeni Rusia în capcana occidentală
Coronavirus în Rusia: 8536 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Загрузка...

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

0
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...