Vladimir Putin

Putin a prezentat rachetele rusești invincibile și a chemat SUA la dialog

805
(reînnoit 15:59 02.03.2018)
Rusia a prezentat noile rachete rusești, invincibile în fața sistemelor antibalistice americane, îndemnând SUA să revină la masa de negocieri.

BUCUREȘTI, 1 mar — Sputnik. Vladimir Putin a îndemnat la dialog partenerii strategii ai Federației Ruse în cadrul mesajului său anual adresat Adunării Federale.

"Nu trebuie să creăm noi amenințări pentru lume, ci să ne așezăm la masa de negocieri și să ne gândim împreună la un nou sistem de dezvoltare a civilizației. Toate propunerile rămân valabile. Politica Rusiei nu se va sprijini niciodată pe o excepționalitate", a spus Putin.

Acesta a explicat că dezvoltarea forței militare a Rusiei nu reprezintă o amenințare pentru alte state. Moscova nu intenționează să atace pe nimeni.

„Nu am avut și nu avem planuri de utilizare a acestui potențial în scopuri ofensive, cu atât mai mult în scopuri agresive. Nu amenințăm pe nimeni, nu intenționăm să atacăm pe nimeni, nu vrem să lipsim pe nimeni de nimic, avem de toate", a subliniat președintele Rusiei.

Putin a reamintit că Moscova a propus în mai multe rânduri SUA să-și restabilească participarea la Tratatul rachetelor anti-balistice (America a anunțat în mod unilateral părăsirea acestui tratat în decembrie 2001 n.r.), însă ei au ignorat aceste semnale.

„În decursul celor 15 ani de la ieșirea SUA din tratatul rachetelor antibalistice, am încercat o perioadă îndelungată să-i readucem pe americani la masa de negocieri. În cele din urmă, a fost semnat New Start (Tratatul de reducere a armelor strategice n.r.). Însă, toate acordurile în cadrul New Start sunt devalorizate treptat, pentru că SUA își sporește numărul sistemelor antibalistice, creează noi poziții, ceea ce duce la o devalorizare a potențialului nuclear al Rusiei. Toate aceste lucruri ne determină să reacționăm", a menționat Putin.

Acesta a dat de înțeles că Rusia, drept reacție, a produs o nouă generație de rachete.

"Am început construcția unor arme strategice care nu utilizează traiectorii balistice de zbor în timpul deplasării spre țintă, ceea ce înseamnă că sistemele antirachetă sunt inutile și lipsite de sens", a spus Putin.

El a subliniat că în Rusia a fost construit un sistem de propulsie nuclear de o mare capacitate și de dimensiuni mici, care poate fi instalat în rachetele de croazieră, asigurându-le o rază de acțiune nelimitată și o invincibilitate în fața sistemelor antibalistice și antiaeriene. Modul de funcționare a unei astfel de rachete au fost prezentate într-un clip video.

„Din câte înțelegeți, nimeni din lume nu dispune de așa ceva. Probabil, cineva cândva va reuși să producă ceva similar, însă până atunci băieții noștri vor inventa ceva nou", a conchis Putin.

805
Tagurile:
New Start, sisteme de propulsie, rachete balistice, arme nucleare, Vladimir Putin, Federaţia Rusă, Rusia
Тема:
Industria militară rusă (103)
Tematic
Putin despre poziția SUA: Dacă va fi atacată, Rusia va folosi arme nucleare (VIDEO)
Putin a anunțat care este principala amenințare pentru Rusia
Putin: Rusia deține deja arma hipersonică (VIDEO)
Anunțul bombă al lui Putin - Arma rusească împotriva sistemului american antirachetă

Загрузка...