Sergueï Lavrov

Lavrov: „Inacceptabil” de a diviza teroriștii în „buni sau răi” (VIDEO)

162
(reînnoit 13:12 28.02.2018)
Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a abordat segmentul de nivel înalt la cea de-a 37-a Sesiune a Consiliului pentru Drepturile Omului din Geneva, Elveția.

BUCUREȘTI, 28 feb — Sputnik. Unii membri ai Consiliului ONU pentru Drepturile Omului nu sunt dispuși să condamne terorismul internațional sub pretextul menținerii libertății de exprimare, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, adăugând că comunitatea internațională nu ar trebui să împartă teroriștii în "cei buni și cei răi".

"Reticența vădită a unor membri ai Consiliului de a condamna fără echivoc terorismul internațional în toate formele și manifestările sale sub pretextul de a susține libertatea de exprimare este frapantă. Considerăm că este inacceptabil să divizăm teroriștii în" buni "și" răi ", în special  când se face în funcție de obiectivele proclamate sau sursele de finanțare ale extremiștilor", a spus Lavrov.

Ministrul a adăugat că Rusia va continua să lupte împotriva unor astfel de standarde duble.

"Rusia continuă să lupte împotriva acestei practici vicioase a standardelor duble și sprijină armata siriană în acțiunea de distrugere a terorismului", a adăugat Lavrov.

Moscova solicită desfășurarea urgentă a unei misiuni a Națiunilor Unite sau a Comitetului Internațional al Crucii Roșii pentru a evalua situația din Raqqa din Siria.

"Este, de asemenea, necesar să expediem urgent o misiune comună de evaluare a ONU-ICRC la Raqqa, care a fost bombardată și a lăsată în voia soarții de către coaliție, cu câmpuri minate și infrastructura complet devastată", a spus Lavrov.

Luni, ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat că Rusia propune crearea unei comisii internaționale umanitare conduse de ONU pentru a evalua situația din Raqqa.

Despre escaladarea în Ghouta de Est

Vorbind despre situația din Siria, șeful Ministerului rus de Externe a spus că militanții din Ghouta de Est din Siria împiedică furnizarea de ajutor umanitar în zonă, precum și evacuarea civililor prin continuarea bombardării Damascului.

"Populația Siriei se confruntă astăzi cu o criză umanitară directă. Rezoluția 2401 a Consiliului de Securitate al ONU a stabilit un cadru pentru toate părțile să convină asupra condițiilor pentru a atenua situația civilă a întregului teritoriu al țării, iar Rusia împreună cu guvernul sirian au anunțat deja înființarea coridoarelor umanitare în Ghouta de Est. Acum este momentul să acționăm pentru militanții înrădăcinați acolo, care continuă să bombardeze Damascul, blocând livrările de ajutor și evacuarea celor care doresc să plece, precum și pentru sponsorii lor", a spus Lavrov.

Lavrov a mai menționat că Rusia a cerut coaliției internaționale conduse de SUA să asigure accesul umanitar în zonele din Siria aflate sub controlul său, inclusiv în tabăra de refugiați Rukban și în zona din jurul al-Tanf.

"Facem apel la membrii așa-numitei coaliții americane să asigure același acces umanitar în zonele din Siria aflate sub controlul lor, inclusiv la tabăra de refugiați Rukban și pe întreg teritoriul din jurul al-Tanf", a declarat Lavrov la cea de-a 37-a sesiune a Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Situația din Ghouta de Est a escaladat după ce forțele guvernamentale siriene au lansat o operațiune pe 18 februarie, numită "Damascus Steel", în încercarea de a elimina regiunea de militanți. Potrivit armatei ruse, grupurile teroriste din regiune luptă intenționat pentru a escalada situația din Ghouta de Est, împiedicând civilii să părăsească zona și provocând lupte de răzbunare împotriva guvernului sirian.

162
Tagurile:
militanți, Drepturile omului, Teroriști, Război, Consiliul de Securitate al ONU, Serghei Lavrov, Rusia, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (503)
Tematic
Moscova denunţă "ambiţiile de ocupaţie" ale SUA în Siria
Lavrov: armistițiul din Siria nu trebuie să vizeze ISIS și Frontul al-Nusra
Escaladare în Siria? Forțele aliate Damascului pot intra în Afrin ”în câteva ore”
Erdogan amenință trupele americane din Siria cu „o palmă otomană”
Kremlin: Nu dați crezare știrilor despre ”sute de ruși morți în Siria”
Vladimir putin și Traian Băsescu

Băsescu, declarație surpriză despre Vaccinul lui Putin: ”Dacă putea, m-aș duce la el!”

230
Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Imediat după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia a produs primul vaccin împotriva COVID-19, președintele Iohannis a fost întrebat dacă România l-ar prelua.

Iohannis a dat un răspuns controversat și criticat de mulți români: ”România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE”, a spus Iohannis, completând „nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat”,

Prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu, Traian Băsescu a uimit spunând că ar lua vaccinul pentru el personal!

”Dacă aș putea, m-aș duce la el să îi cer unul să mă vaccinez eu”, a spus Băsescu, explicând că ”Nu contează de unde îl iei… Important este ca după 3 luni să nu îl faci și să înnebunești”.

Sigur, în cazul lui Băsescu e greu de imaginat diferența… Pe de altă parte, Băsescu consideră că Iohannis a reacționat bune.

”Klaus Iohannis a făcut bine cum a declarat, ce ar fi putut să zică: ”Români, din respect pentru mine, mi-a dat Putin 20 de milioane de doze, dar vă ordon să vă vaccinați!”?... Iar, după 3 luni, te trezești cu cine știe ce reacții adverse”.

Dar, ca să sublinieze încă o dată ideea, Traian Băsescu a repetat: ”Aș avea curaj să fac acel vaccin, individual”.

Desigur, Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

Reamintim, în acest context, că președintele Putin a declarat că vaccinul NU este obligatoriu în Rusia – asta spre deosebire de România unde există intenția oficială, parlamentară, de a legifera obligativitatea unor vaccinuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

230
Tagurile:
Putin, vaccin, Traian Băsescu

Загрузка...

Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19

91
Vladimir Putin a anunțat că Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva coronavirusului. Preparatul a fost creat de specialiștii Ministerului Apărării și Centrul “Gamalei” și a primit denumirea de „Sputnik V”.

Vaccinul a fost testat cu succes pe un grup de voluntari, care au menționat că se simt bine și au observat nici un efect secundar după vaccinare.

Potrivit medicilor, toți participanții la teste au dobândit imunitate față de COVID-19, iar preparatul s-a dovedit a fi sigur.

Mai multe țări s-au arătat interesate de procurarea vaccinului rusesc, în prezent se negociază oportunitatea efectuării testărilor și lansarea producției în alte țări.

Pe lângă Ministerul Apărării și Centrul Gamalei, de producția vaccinului se ocupă și două companii rusești – Centrul Vektor din Novosibirsk, care a demarat deja testările pe oameni, și Institutul de Vaccinuri și Seruri din Sankt Petersburg.

Primele partide ale preparatului pentru vaccinarea în masă a rușilor ar urma să apară la mijlocul lunii august.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
Rusia, coronavirus, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Adrian Năstase

Adrian Năstase în vileag DE CE se grăbesc PNL și Iohannis ce problemă mare au

0
Fostul premier punctează exact motivul din spatele grabei cu care PNL și Iohannis vor să organizeze alegerile parlamentare

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Fostul premier Adrian Năstase a reacționat, acum puțin timp, la declarația lui Ludovic Orban a declarat, că România va avea un deficit bugetar „între cele mai mici la nivel european chiar dacă acesta va ajunge la 8,5-8,6% în urma rectificării bugetare”.

”Evident că va creşte deficitul bugetar, probabil va fi în jur de 8,5-8,6% - în schimb, vă recomand să urmăriți evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european”, a declarat ieri, la Craiova, Ludovic Orban.

Adrian Năstase consideră că acest deficit mare și măsurile care vor urma sunt motivele pentru care PNL se grăbește cu alegerile.

”Vă aduceți aminte, am prevăzut că deficitul bugetar de anul acesta va ajunge la 9%”, scrie Năstase pe blogul personal. ”Guvernul Iohannis/Orban a anunțat ieri că, după rectificare, deficitul pe 2020 va ajunge la 8,6%”.

Adrian Năstase punctează: ”Și înțelegeți acum de ce alegerile trebuie sa aibă loc pană la sfârșitul anului?”

”Este clar că bugetul anului viitor, ce va fi adoptat după alegerile parlamentare, în sesiunea parlamentului din ianuarie/februarie, va fi construit pe o politică de austeritate, prin aplicarea constrângerilor de revenire la deficitul de 3%, conform Planului de stabilitate al Uniunii Europene”, arată clar Adrian Năstase.

Ori, conchide fostul premier, ”Cu un astfel de buget, alegeri amânate în anul viitor ar fi o catastrofă pentru Iohannis și PNL”.

Desigur, este vorba de alegerile parlamentare, iar procentele din sondaje nu garantează o posibilă viitoare majoritate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Klaus Iohannis, PNL

Загрузка...