Exerciții militare în Arctica

Aleut, un vehicul cu care marina rusă navigează prin zăpezile Arcticii. VIDEO

435
(reînnoit 23:54 26.02.2018)
Brigada motorizată a Flotei de Nord a Rusiei testează o mașină de teren multifuncțională.

BUCUREȘTI, 26 feb — Sputnik. Noua mostră de tehnică militară arăta mai mult decât gata de a intra în dotarea unităților de luptă.

Componenta propulsoare, prevăzută pentru 5 membri ai echipajului, poate fi folosită și ca element tractor, fie că este vorba de un punct de comandă, un bloc medical sau o unitate de transportare a 15 pasageri. 

Autovehiculul este numit „Aleut" — ca un reprezentant clasic al populației indigene din Insulele Aleutine.

435
Tagurile:
Aleut, mașină de teren multifuncțională, testare, Arctica, Rusia
Tematic
Incredibil: tehnologie ce permite respiraţia sub apă, prezentată în Rusia
O nouă revoluție științifică și tehnică în Armata Rusă
Presa britanică a evidențiat supremația tehnicii militare rusești
Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки

Rusia o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump

376
(reînnoit 19:05 24.11.2020)
Kremlinul oferă un model de atitudine serioasă în cazul alegerilor din SUA – pe care le tratează la nivelul corespunzător importanței lor și a marii puteri mondiale.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Alegerile din SUA au lăsat un gust amar lumii prin ceea ce s-a întâmplat în campanie, dar și prin urmările imediate. Inițial impresia proastă au făcut-o acuzațiile și insultele pe care și le-au adus cei doi candidați, apoi încăierările – uneori sângeroase – de pe străzi.

Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden
© Video : Ruptly / "Москва. Кремль. Путин", Россия-1

Dar, imediat după alegeri, statele UE și NATO au dat un exemplu de neseriozitate, neașteptând rezultatul OFICIAL al alegerilor – și s-au repezit să-l felicite, tot oficial, pe Joe Biden! În baza unor informații date de presă!

Asta în condițiile în care, de la înaltul nivel al președintelui SUA în exercițiu, alegerile sunt contestate – inclusiv în instanță!

Rusia a făcut și aici diferența: președintele Vladimir Putin îl va felicita pe președintele ales numai după ce rezultatele alegerilor vor fi anunțate oficial, a răspuns Moscova.

Faptul că, printr-un tweet, Trump a recomandat agenției care se ocupă de tranziția de putere să înceapă unele demersuri ”nu este suficient”, a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Știți că numărarea voturilor din unele state continuă, iar fără acestea rezultatele alegerilor nu pot fi anunțate oficial”, a spus Peskov, citat de mass media rusă.

În acest sens, purtătorul de cuvânt al președintelui Putin a subliniat ferm că felicitările Rusiei vor fi transmise numai după încheierea tuturor procedurilor.

Așa cum titram, este o lecție de seriozitate dar și de respect față de instituțiile SUA, o lecție pe care Rusia o dă statelor UE, dominate de diverse combinații personale și de atitudini nefirești pentru un nivel atât de înalt!

Nu este vorba de preferința pentru unul sau altul dintre candidați – ci de responsabilitatea pe care o ai atunci când reprezinți un stat, dar și de respectul pe care îl arăți altui stat, dincolo de diverse comentarii din presă.

Asta demonstrează Rusia în aceste zile – ca și în toți anii de când este condusă de Vladimir Putin.

Această probă de comportament înseamnă civilizație – nu titulaturile arogante de tip ”lumea civilizată” sau ”lumea liberă” – când, de fapt, vede întreaga lume ce se petrece în realitate – inclusiv în cazul alegerilor din SUA.
376
Tagurile:
Trump, Europa, Rusia
Tematic
Tucker Carlson: alegerile în SUA, fraudate cu ajutorul Big Tech
Declarație bombă a unui general SUA – probleme la orizont!
Tranziția prezidențială din SUA: cum funcționează

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a discutat cu Pașinean și Aliev despre situația din Karabah

122
Vladimir Putin a discutat telefonic cu premierul armean, Nikola Pașinean, și președintele azeri, Ilham Aliev, despre situația din Nagorno-Karabah.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu liderii Armeniei și Azerbaidjanului despre rezultatele deplasării delegației ruse în Erevan și Baku, precum și mersul realizării declarației cu privire la situația din Nagorno-Karabah, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat discuții telefonice cu premierul Republicii Armenia, Nikola Pașinean, și președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev. S-a discutat amănunțit despre rezultatele deplasării pe 21 noiembrie în Erevan și Baku a delegației rusești interinstituționale, precum și despre mersul implementării Declarației celor trei lideri ai statelor din 9 noiembrie”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Discuțiile au avut loc pe 23 și 24 noiembrie.

122
Tagurile:
Ilham Aliev, Armenia, Azerbaidjan, Vladimir Putin, Rusia
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah
Tematic
Turcia trimite militari în Azerbaidjan
Aliev speră la o înbunătățire a relațiilor cu Armenia
Ratingul operațiunii de pace din Karabah
Pacificator rus, rănit în Karabah în urma explozii
De ce Turcia își introduce trupele în Azerbaidjan
De ce Occidentul este nemulțumit de reglementarea din Nagorno-Karabah

Загрузка...
Sfântul Apostol Andrei

Pelerinaj Sfântul Andrei: ce au decis autoritățile

0
Cererea Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, prin care solicita ca la pelerinajul de Sfântul Andrei să poată participa și oameni din alte localități a fost respinsă de instanță.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Românii care doresc să participe la pelerinajul de Sfântul Andrei, dar nu sunt din Constanța nu o pot face.

Aceasta este decizia magistraților constănțeni care au respins pe toate liniile cererea formulată de Înalt Prea Sfinția sa Teodosie pentru pelerinajul de Sfântul Andrei.

În termen de cinci zile se poate depune contestație. Cel mai probabil, notează antena3.ro, aceasta va fi depusă chiar în cursul acestei zile, având în vedere că, până la ziua Sfântului Andrei, a mai rămas foarte puțin timp. Sărbătoarea Sfântului Andrei este celebrată în data de 30 noiembrie.

Ieri, 24 noiembrie 2020, zeci de oameni au participat la un protest spontan în fața Judecătoriei Constanța, ei solicitând permiterea pelerinajului la Peștera Sfântului Andrei.

Facem precizarea că municipiul Constanța este în carantină. Polițiștii din cadrul Secției 3 Constanța spun că oamenii nu aveau un motiv întemeiat să iasă din case. Practic, protestatarii nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța.

De asemenea, au fost aplicate 24 de amenzi, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de actualul context epidemiologic, dar și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Menționăm că ÎPS Teodosie a solicitat instanței suspendarea hotărârii Comitetului județean pentru Situații de Urgență. Mai exact, acesta a cerut permiterea realizării pelerinajului tradițional la Peșterea Sfântului Andrei, în data de 30 noiembrie 2020. Pe această cale, a cerut enoriașilor să îi sprijine demersul.

0
Tagurile:
Sfântul Andrei

Загрузка...