Teroriștii afiliați grupării teroriste Frontul Al-Nusra

Lavrov: armistițiul din Siria nu trebuie vizeze ISIS și Frontul al-Nusra

146
(reînnoit 16:43 22.02.2018)
Armistițiul temporar din Siria nu trebuie să se extindă și asupra organizațiilor teroriste Statul Islamic și Frontul al Nusra, afirmă ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov

BUCUREȘTI, 22 feb  — Sputnik. Regimul de încetare a focului din Siria nu trebuie să vizeze grupările teroriste Statul Islamic, Frontul al Nusra și formațiunile asociate cu acestea, însă Occidentul nu vrea să meargă pe această cale, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, anunță RIA Novosti.

Anterior, delegația Suediei și Kuweitului au propus în Consiliul de Securitate al ONU un proiect de rezoluție care prevede introducerea unui armistițiu în Siria pe o perioadă de 30 de zile, pentru livrarea unor ajutoare umanitare și evacuarea medicală. Joi documentul ar urma să fie supus votului. Miercuri, reprezentanța permanentă a Suediei a anunțat că proiectul rezoluției a fost definitivat, fiind gata pentru procedura de vot. În textul acestuia se conține o prevedere potrivit căreia regimul de armistițiu nu vizează operațiunile împotriva Statului Islamic și Al Qaeda.

„Am propus o formulare clară care ar prevederea că armistițiul nu trebuie în niciun caz să vizeze ISIS, Frontul al-Nusra și alte grupări asociate cu aceste organizații care bombardează sistematic cartierele Damascului. Cu regret, partenerii noștri occidentali nu vor să accepte această excludere a teroriștilor din regimul de armistițiu. Acest lucru provoacă mai multe semne de întrebare", a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă.

„Mai mult decât atât, acum câteva zile militarii noștri care activează în Siria, în Centrul de conciliere a părților în conflict, au propus combatanților să părăsească de bună voie Ghouta de Est. De asemenea, a fost organizată o evacuare a insurgenților, împreună cu familiile lor, din Alepo de Est. Frontul al-Nusra și cei care cooperează cu el au respins în mod categoric aceste propuneri, continuând să bombardeze orașul de pe pozițiile ocupate", a adăugat ministrul rus al Afacerilor Externe.

146
Tagurile:
Consiliul de Securitate al ONU, teroriști, ministrul afacerilor externe, Frontul al-Nusra, Al Qaeda, ISIS, Statul Islamic, Serghei Lavrov, Kuweit, Ghouta, Alep, Damasc, Suedia, Rusia, Siria
Тема:
Războiul din Siria (433)
Tematic
Escaladare în Siria? Forțele aliate Damascului pot intra în Afrin ”în câteva ore”
Erdogan amenință trupele americane din Siria cu „o palmă otomană”
Kremlin: Nu dați crezare știrilor despre ”sute de ruși morți în Siria”
De ce potențial militar dispun rușii în Siria?
Iran: A luat sfârșit ”epoca loviturilor fără pedeapsă” în Siria
Imaginile prăbușirii avionului israelian lovit în timpul raidului din Siria
ULTIMA ORĂ: Un avion Su-25 rusesc a fost doborât în Siria (VIDEO)
Vedeți începutul operațiunii militare turce în Siria de Nord. FOTO, VIDEO
”Ramura de măslin”: Aviația turcă, atacând în Afrin, Siria. VIDEO

Загрузка...