Mesajul adresat de Vladimir Putin Adunării Federale

Putin se va adresa cu un mesaj Adunării Federale

176
(reînnoit 19:38 20.02.2018)
Președintele Rusiei se va adresa cu un mesaj Adunării Federale în care va expune principalele direcții în politica externă și internă din următorii ani

BUCUREȘTI, 20 feb — Sputnik. Vladimir Putin se va adresa pe 1 martie cu un mesaj Adunării Federale, a anunțat copreședintele staffului electoral al candidatului, Aleksandr Rumeanțev. În alegerile prezidențiale din acest an, Putin participă în calitate de candidat independent.

Sursa a subliniat că mesajul adresat Adunării Federale nu reprezintă un document preelectoral, ci un program de acțiuni, pe care îl va prezenta actualul șef al statului cetățenilor Federației Ruse.

"Mesajul este pregătit, din câte înțeleg, de către aparatul președintelui, fără participarea persoanelor de încredere a candidatului. Noi, în calitate de persoane de încredere, sperăm că Putin va lua în considerare ideilele, sugestiile și propunerile, despre care am discutat la întrevederea din 30 ianuarie", a declarat Rumeanțev agenției RIA Novosti.

Adresarea anuală

Șeful statului se adresează anual Adunării Federale (camerele reunite ale legislativului — Duma de Stat și Consiliul Federației), cu o alocuțiune privind situația țării și direcțiile generale în politica internă și externă. Acest document programatic politico-juridic exprimă vectorii strategici de dezvoltare a Rusiei pentru o perioadă apropiată. Mesajul include atât poziții politice, economice, ideologice, cât și  propuneri concrete în activitatea legislativă pentru ambele camere ale parlamentului.

Conform tradiției, la expunerea mesajului asistă senatorii, deputații Dumei de Stat, membrii guvernului, președinții Curții Constituționale și Curții Supreme de Justiție, guvernatorii, președinții parlamentelor regionale, liderii confesiunilor tradiționale, reprezentanții societății civile, precum și președinții camerelor publice regionale și conducătorii celor mai importante instituții media.

176
Tagurile:
1 martie, Adunarea Federală, președintele rus, Consiliul Federației, Duma de Stat, Alegerile prezidențiale, Aleksandr Rumeanțev, Vladimir Putin, Rusia
Tematic
Putin i-a transmis condoleanțe lui Trump în legătură cu tragedia din Florida
De ce, de la o vreme, Putin a dispărut din spațiul public?
Principalele subiecte ale conversaţiei Trump-Putin
Ministrul olandez de Externe regretă că a mințit despre Putin
Șeful MAE al Olandei a recunoscut că a mințit despre o întâlnire cu Putin
Putin speră că inițiatorii sancțiunilor se vor plictisi de astfel de măsuri
Putin a recunoscut că nu are smartphone
Presa franceză: Echipa lui Putin, una dintre cele mai mari la Olimpiada Albă
Putin a fost înregistrat în calitate de candidat pentru funcția de președinte
Sondaj electoral în Rusia. Votul - drept, nu obligațiune, Putin - lider detașat
Când și unde se vor întâlni Putin și Macron

Загрузка...