Mesajul adresat de Vladimir Putin Adunării Federale

Putin se va adresa cu un mesaj Adunării Federale

182
(reînnoit 19:38 20.02.2018)
Președintele Rusiei se va adresa cu un mesaj Adunării Federale în care va expune principalele direcții în politica externă și internă din următorii ani

BUCUREȘTI, 20 feb — Sputnik. Vladimir Putin se va adresa pe 1 martie cu un mesaj Adunării Federale, a anunțat copreședintele staffului electoral al candidatului, Aleksandr Rumeanțev. În alegerile prezidențiale din acest an, Putin participă în calitate de candidat independent.

Sursa a subliniat că mesajul adresat Adunării Federale nu reprezintă un document preelectoral, ci un program de acțiuni, pe care îl va prezenta actualul șef al statului cetățenilor Federației Ruse.

"Mesajul este pregătit, din câte înțeleg, de către aparatul președintelui, fără participarea persoanelor de încredere a candidatului. Noi, în calitate de persoane de încredere, sperăm că Putin va lua în considerare ideilele, sugestiile și propunerile, despre care am discutat la întrevederea din 30 ianuarie", a declarat Rumeanțev agenției RIA Novosti.

Adresarea anuală

Șeful statului se adresează anual Adunării Federale (camerele reunite ale legislativului — Duma de Stat și Consiliul Federației), cu o alocuțiune privind situația țării și direcțiile generale în politica internă și externă. Acest document programatic politico-juridic exprimă vectorii strategici de dezvoltare a Rusiei pentru o perioadă apropiată. Mesajul include atât poziții politice, economice, ideologice, cât și  propuneri concrete în activitatea legislativă pentru ambele camere ale parlamentului.

Conform tradiției, la expunerea mesajului asistă senatorii, deputații Dumei de Stat, membrii guvernului, președinții Curții Constituționale și Curții Supreme de Justiție, guvernatorii, președinții parlamentelor regionale, liderii confesiunilor tradiționale, reprezentanții societății civile, precum și președinții camerelor publice regionale și conducătorii celor mai importante instituții media.

182
Tagurile:
1 martie, Adunarea Federală, președintele rus, Consiliul Federației, Duma de Stat, Alegerile prezidențiale, Aleksandr Rumeanțev, Vladimir Putin, Rusia
Tematic
Putin i-a transmis condoleanțe lui Trump în legătură cu tragedia din Florida
De ce, de la o vreme, Putin a dispărut din spațiul public?
Principalele subiecte ale conversaţiei Trump-Putin
Ministrul olandez de Externe regretă că a mințit despre Putin
Șeful MAE al Olandei a recunoscut că a mințit despre o întâlnire cu Putin
Putin speră că inițiatorii sancțiunilor se vor plictisi de astfel de măsuri
Putin a recunoscut că nu are smartphone
Presa franceză: Echipa lui Putin, una dintre cele mai mari la Olimpiada Albă
Putin a fost înregistrat în calitate de candidat pentru funcția de președinte
Sondaj electoral în Rusia. Votul - drept, nu obligațiune, Putin - lider detașat
Când și unde se vor întâlni Putin și Macron
Dmitri Peskov

Kremlinul, către Biden, despre „ura totală” împotriva Rusiei

211
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a comentat remarcile candidatului democrat la președinția SUA Joe Biden, care a spus că Rusia este „cea mai mare amenințare” pentru Statele Unite pe scena internațională.

BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. Pe 26 octombrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a reacționat la recentele declarații ale lui Joe Biden, care a spus că Rusia este „cea mai mare amenințare” pentru Statele Unite „în ceea ce privește încălcarea securității și a alianțelor noastre”.

„Nu este deloc adevărat, negăm total acest lucru. Nu putem decât să regretăm că în acest fel se impune o ură totală față de Federația Rusă. Și că țara noastră este văzută ca un dușman. Nu este cazul”, a subliniat Peskov, citat de Sputnik

„Cea mai mare amenințare”

Într-un interviu acordat postului TV CBS, candidatul democrat la președinția SUA Joe Biden și-a exprimat poziția față de Rusia. Potrivit acestuia, „cea mai mare amenințare pentru America în acest moment în ceea ce privește încălcarea securității și a alianțelor noastre este Rusia”.

De asemenea, candidatul democrat a comentat că viitorul relațiilor dintre SUA şi Rusia depinde de Rusia.

Alegerile în Statele Unite

Alegerile prezidențiale în Statele Unite, programate pentru 3 noiembrie, îl vor pune pe președintele republican actual Donald Trump împotriva democratului Joe Biden. Un sondaj a fost deja desfăşurat în mai multe state. Potrivit presei, peste 55 de milioane de americani și-au îndeplinit deja datoria civică în avans, în special din cauza îngrijorărilor legate de Covid-19.

211
Tagurile:
SUA, Rusia, Joe Biden, Dmitri Peskov
Tematic
Biden, amenințare șocantă: ”Toți vor plăti dacă voi fi ales!”
Cel mai așteptat moment Trump – Biden: Scandalul România!
Biden: Rusia este cea mai mare amenințare pentru SUA

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin avertizează: noi amenințări la securitatea Europei

419
După retragerea Washingtonului din tratatul INF și în contextul tensiunilor persistente dintre Rusia și NATO, Europa se confruntă cu noi amenințări la adresa securităţii ei, a avertizat Vladimir Putin.

BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. „Având în vedere tensiunile persistente dintre Rusia și NATO, devin evidente noi amenințări la adresa securității europene”, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un comunicat emis pe 26 octombrie de serviciul de presă al Kremlinului.

Vladimir Putin, președintele Rusiei
© Sputnik / Алексей Дружинин

Aceste îngrijorări sunt legate în primul rând de retragerea unilaterală a Statelor Unite din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care a dus la abrogarea acestuia. Această retragere este, potrivit lui Putin, o „greșeală gravă care crește riscul izbucnirii unei curse a înarmării cu rachete, al unei creșteri a potențialului de confruntare și al unei escaladări incontrolabile”.

Putin a mai spus că Rusia continuă să creadă că Tratatul INF a fost un element important al securităţii internaționale și al stabilității strategice. Acest tratat a avut un rol important în capacitatea de predictibilitate și în limitările în domeniul rachetelor în Europa.

În acest context, este important să se depună „eforturi active pentru remedierea deficitului de încredere și pentru consolidarea stabilității regionale și globale”, a spus Putin, citat de Sputnik France.

Prin urmare, Moscova reiterează susţinerea față de moratoriul asupra desfășurării rachetelor cu rază intermediară și mai scurtă de acţiune, proclamat de Rusia. De asemenea, Rusia reiterează apelul către țările membre NATO să ia în considerare posibilitatea de a proclama un moratoriu similar, a adăugat Putin în declarația sa.

Soarta tratatului FNI

Statele Unite s-au retras în 2019 din Tratatul privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune, acuzând Rusia că ar fi încălcat acest tratat, care a intrat în vigoare în 1988. Moscova a negat aceste acuzații și a declarat că este pregătită să demonstreze capacitățile rachetei care au trezit întrebări din partea Washingtonului. Dar această ofertă către dialog nu a fost acceptată.

419
Tematic
Putin: Am cerut ca Navlanîi să fie lăsat să plece
Putin: Economia Moldovei nu poate exista fără piața rusească
Putin: Ieșirea SUA din Tratatul INF este o mare greșeală

Загрузка...
Codrin Ștefănescu

Codrin și Iosefina denunță ce face PSD-Ciolacu

0
(reînnoit 08:07 27.10.2020)
Doi oameni care nu tac – și care scot la iveală atitudinea cu totul ciudată și nefirească a liderilor social democrați

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Ceea ce s-a petrecut la alegerile pentru primăria Capitalei a avut un final neașteptat: în ciuda protestelor, a probelor privind ilegalitățile, PSD a pus brusc… ”batista pe țambal”! Așa că Nicușor Dan a fost declarat primar!

De ce a tăcut PSD? Ce s-a ales de contestațiile PSD?!

”PSD Ciolacu mimează că face opoziție!”, acuză Codrin Ștefănescu. ”Mimează că face contestații pentru alegerile din capitală”.

Codrin extinde observațiile acuzatoare: PSD ”mimează că se opune restricțiilor absolut idioate impuse de guvern - mimează îngrijorarea fată de încălcarea tuturor drepturilor și libertăților”.

”Mimează până și revolta pentru amânarea alegerilor”, consemnează Codrin și ultimul scandal din Parlament. ”Totul e doar teatru ieftin și grotesc! Dar câtă tăcere și frică în PSD! Nimeni nu spune nici “miau”!”

Și cunoscuta Iosefina Pascal, unul dintre cei mai de succes vloggeri, acuză schimbarea atitudinii PSD.

”Deci, PSD a făcut joc de glezne în cazul contestațiilor împotriva lui Mucușor, depunându-le după termen?”, scrie Iosefina Pascal.

”Bun, doar nu vor să deranjeze sistemul, STS-ul și Parlamentul Meu”, scrie ironic Iosefina Pascal.

0
Tagurile:
Codrin Ștefănescu

Загрузка...