NATO

Declarație: NATO se izolează și nu vede amenințările reale

85
(reînnoit 13:37 20.02.2018)
NATO se izolează de restul lumii și nu este capabil să evolueze amenințările la nivel global, consideră președintele comisiei pentru Afaceri Internaționale a senatului rus

BUCUREȘTI, 20 feb — Sputnik. Discuții de la conferința internațională de securitate de la Munchen a arătat că NATO nu vede amenințările reale, se izolează de restul lumii, a declarat șeful comisiei pentru afaceri internaționale a Consiliului Federației, Konstanin Kosaciov.

"Discuțiile, în cea mai mare parte, au vizat modul în care NATO și-ar putea asigura securitatea în interior, în raport cu lumea exterioară. Acesta inerție a gândirii le joacă festa organizatorilor, pentru că o astfel de direcție a discuțiilor duce la o evaluare greșită a amenințărilor", a declarat parlamentarul rus la postul de televiziune Vmeste-RF.

Kosaciov a subliniat că amenințarea terorismului internațional este îndreptată nu împotriva statelor NATO, ci este o amenințare globală.

„În acest sens, nu a existat nicio evoluție, nu au existat momente noi și interesante", a spus senatorul rus, analizând rezultatele conferinței.

De asemenea, el a menționat că a suportat o schimbare atmosfera din interiorul alianței, în sensul interacțiunilor americano-europene: dacă acum un an în cadrul conferinței de la Munchen, care a avut loc după inaugurarea lui Donald Trump, se simțea o anumită dezorientare a politicienilor europeni, acum europenii și-au schimbat atitudinea.

„Noii americani", care reprezintă noua administrație de la Casa Albă, de asemenea, au învățat noile mantre, că solidaritatea euroatlantică se păstrează și că în timpul lui Trump nimic nu se va schimba. Ce-i drept, europenilor li se propune să plătească mai mult. În același timp, europenii s-au reorientată și au început să înainteze proprii inițiative de creare a unui sistem de securitate european, a explicat Kosaciov.

Kasaciov
© Sputnik / Максим Блинов

În opinia senatorului, toate discuțiile care au vizat Rusia au fost purtate în „culori alb-negru". "În opinia reprezentanților alianței, țara noastre este extrem de problematică, impredictibilă. O Rusie care încearcă să recreeze imperiul sovietic, care încearcă să se amestece în problemele vecinilor săi și în toată lumea. O astfel de țară, în opinia lor, trebuie să fie plasată sub un control strict", a spus deputatul.

Kosaciov și-a exprimat regretul în legătură cu o astfel de poziție, care face imposibilă orice cooperare în domeniul securității.

85
Tagurile:
amenințările globale, conferința de securitate de la Munchen, terorism, NATO, Konstantin Kosaciov, Rusia, SUA
Tematic
NATO a explicat de ce Ucraina nu va adera la blocul militar
NATO: SUA își sporesc prezența militară în Europa
Pe butuci: armata germană, incapabilă să facă față misiunilor NATO
“Cu ce ocazie?” Rusia nu va oferi NATO informații legate de sistemele Iskander
Senator rus: NATO și UE contribuie la divizarea Europei
Rusia ar putea reacționa operativ la amenințarea nucleară NATO din Europa de Est
Apocalipsa: Scenariu National Interest al unui război Rusia-NATO
Afrin: Cine va câștiga, militar și politic? Și de ce ar trebui să se teamă NATO?
NATO vrea mai mulţi bani de la români!

Загрузка...