Carney

Reacții dure în Rusia față de provocările americane în Marea Neagră

623
(reînnoit 15:20 18.02.2018)
Rusia are suficiente mijloace și forțe pentru a răspunde la provocările americane din Marea Neagră, a declarat vicepreședintele comisiei a Dumei de Stat pentru apărare și securitate, Iuriy Șvâtkin

BUCUREȘTI, 18 feb — Sputnik. Prin acțiuni sale în Marea Neagră, SUA tensionează situația și încearcă să provoace reacții de răspuns din partea Rusiei, a declarat vicepreședintele comisiei pentru apărare și securitate al Dumei de Stat, Iuriy Șvâtkin, fiind solicitat de RIA Novosti să comenteze intrarea în bazinul Mării Negre a celui de-al doilea distrugător american.

"Prin acțiunile sale provocatoare, SUA încearcă să provoace reacții de răspuns, care ar putea servi drept un pretext pentru acțiuni mai serioase din partea americanilor și aliaților săi. În orice caz, acest lucru provoacă o tensionare a situației în regiune", a menționat deputatul.

Partea americană insistă asupra faptului că prezența distrugătorului este necesară pentru desfășurarea unor operațiuni de securitate, însă potrivit deputatului, astfel de explicații ridică mai multe semne de întrebare. Șvâtkin a adăugat că nu este clar "față de cine au de gând să se securizeze".

Deputatul a menționat că Rusia dispune de suficiente mijloace și forțe pentru a le "răspunde în cazul unor provocări".

Distrugătorul "Ross" este echipat cu sistemul antirachetă "Aegis" și este dotat cu rachete „Tomahawk". A doua navă militară, „Carney", este echipată cu un sistem de apărare antiaeriană și cu un sistem de interceptare și atac subacvatic, fiind doatat cu "Tomahawk" și „Harpoon".

623
Tagurile:
Ross, Carney, Harpoon, nava militară, comisia pentru apărare, Aegis, declarație, distrugător, Tomahawk, deputat, Duma de Stat, NATO, Iuriy Șvâtkin, Marea Neagră, Rusia, SUA
Tematic
Un distrugător american a penetrat în Marea Neagră
Marina rusă testează rachete de croazieră în Marea Neagră
Rusia înaintează în Marea Neagră
Moscova: prezența SUA în Marea Neagră amenință securitatea regională
Vladimir Putin

Putin exclude un lockdown național în Rusia

29
Rusia nu va recurge la un lockdown național din cauza situației pandemice, iar autoritățile știu foarte bine cum trebuie să acționeze.

Vladimir Putin
© Sputnik / Владимир Астапкович
BUCUREȘTI, 29 oct – Sputnik. Rusia nu intenționează să recurgă la un lockdown la nivel național în legătură cu pandemia, autoritățile înțeleg foarte bine cum trebuie să acționeze în această situație, a declarat președintele Vladimir Putin.

“Înțelegem foarte bine cum trebuie să acționăm. Iată de ce nu intenționăm să introducem măsuri restrictive totale, să anunțăm un așa-numit lockdown, când economia, afacerile sunt suspendate în totalitate”, a spus Putin în cadrul lucrărilor forumului VTB Capital, “Russia Calling!”.

29
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Moscova: Reacția Vestului la propunerile lui Putin este iresponsabilă
Putin, despre atitudinea Rusiei față de “căsătoriile netradiționale”
Putin, optimist în privința evoluției economiei rusești

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin, optimist în privința evoluției economiei rusești

37
Vladimir Putin a declarat că este optimist în privința evoluției economiei rusești, iar indicatorii macroeconomici ai țării vor pute reprezenta un indicator pentru atragerea investițiilor.

BUCUREȘTI, 29 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că este optimist în privința dezvoltării economiei rusești.

Demonstrarea rachetei 9M729 atașaților militari străini
© Sputnik / Владимир Астапкович

“În ansamblu, sunt mai curând optimist decât pesimist și sper că potențialii noștrii parteneri vor aprecia acest lucru”, a declarat președintele în cadrul forumului VTB Capital, “Russia Calling”.

Acesta a subliniat importanța realizării obiectivelor propuse în cadrul proiectelor naționale.

Rusia speră că toate condițiile macroeconomice din țară vor reprezinta un indicator bun pentru investitori, a mai subliniat liderul rus.

“Unul din cei mai importanți factori este atragerea investițiilor, nu doar a celor străine directe, ci orice investiții. Reieșim din faptul că toate condițiile macroeconomice despre care am vorbit aici, vor reprezenta un indicator pentru potențialii noștri parteneri”, a spus el.

“RFPI (Fondul pentru Investiții Directe n.r.) muncește activ, spre exemplu, cu investitorii noștri din lumea arabă. Am mai spus și voi repeta – nivelul de încredere față de activitatea RFPI în această direcție a activității investiționale este destul de înalt. Unii au decis să investească automat banii săi în proiectele noastre, în care investește RFPI, până la 10% în mod automat”, a subliniat președintele.

În cadrul evenimentului președintele a menționat că politica macroeconomică din ultimii ani este una durabilă. În special, trecerea Băncii Centrale a Rusiei la o rată de schimb flotantă permite atenuarea efectelor tendințelor negative de pe piețele internaționale, introducerea unor reguli bugetare, sporirea rezervelor. De asemenea, el a menționat că Rusia menține în continuare un indicator al inflației de aproximativ 4 la sută.

37
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin
Tematic
Putin avertizează: noi amenințări la securitatea Europei
Moscova: Reacția Vestului la propunerile lui Putin este iresponsabilă
Putin, despre atitudinea Rusiei față de “căsătoriile netradiționale”

Загрузка...
Французская полиция стоит на месте инцидента со стрельбой возле Собора Парижской Богоматери в Париже

Atacul terorist din Nisa: Cine este atacatorul

0
Presa franceză a dat publicității primele detalii despre bărbatul suspectat că comis atacul în care au fost ucise trei persoane la o biserică din Nisa. Faptele nu sunt confirmate încă de oficiali, care au lansat o anchetă teroristă asupra cazului.

BUCUREŞTI, 29 oct – Sputnik. Atacatorul a fost identificat ca fiind Brahim A., un bărbat de 21 de ani de origine tunisiană, relatează Nice-Matin, un cotidian regional.

Suspectul se află acum în custodia poliției, după ce a fost rănit și arestat la fața locului. Cel puțin una dintre cele trei victime a avut gâtul tăiat, relatează AFP. De asemenea, se crede că alte câteva persoane au fost rănite în atac.

Primarul orașului Nisa, Christian Estrosi, l-a descris pe atacator ca fiind un „islamo-fascist” și le-a spus reporterilor că bărbatul a continuat să strige „Allahu Akbar”, „chiar și când se afla sub tratament”, potrivit RT. Procurorii francezi au deschis o anchetă teroristă cu privire la atac.

Câteva ore mai târziu, poliția din Avignon, sud-estul Franței, a împușcat și ucis un bărbat după ce acesta ar fi încercat să-i atace cu un cuțit. Ulterior, la Lyon, un suspect înarmat cu un „cuțit lung” a fost reținut de autorități, în timp ce se presupune că încerca să comită un atac.

Franța a ridicat sistemul de alertă împotriva terorismului la cel mai înalt nivel în urma atacului de la Nisa. Țara s-a mobilizat pentru combaterea extremismului islamist în urma decapitării unui profesor de școală, Samuel Paty, de către un refugiat cecen. Crima a fost provocată de decizia acestui profesor de a le arăta elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed în timpul unei ore despre libertatea de exprimare.

0
Tagurile:
Nisa, Franța, Atac terorist
Tematic
Atacul de la Nisa, comis de „un terorist islamist” - Macron
„Atac terorist” la Nisa, Franța - decapitare în biserică
Galerie FOTO: Atacul terorist din Nisa, Franța - femeie decapitată

Загрузка...