Serghei Lavrov la Conferința de Securitate din Munchen

Lavrov: “amenințarea rusească” este un mit irațional

151
Amenințarea rusească în adresa țărilor europene reprezintă un mit irațional, afirmă Serghei Lavrov

BUCUREȘTI, 17 feb — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov consideră că discursul despre existența unei "amenințări rusești" pentru țările Europei reprezintă un „mit irațional". În opinia lui, astfel de fobii demonstrează o lipsă a simțului realităii și incapacității de a înțelege Rusia.

„În ultimele decenii, Uniunea Europea nu a reușit să identifice "mijlocul de aur" în relațiile cu țara noastră. În anii 90, domina o percepție a unei Rusii — „calfă", care trebuie să însușească standardele occidentale în pofida tuturor obiecțiilor. Acum a devenit popular mitul irațional despre "o atotputernică amenințare rusească", al cărei urme se încearcă a fi găsite peste tot — de la Brexit, până la referendumul din Catalonia", a declarat Lavrov în cadrul unui discurs rostit la Conferința de Securitate de la Munchen.

"Cele două prejudecăți sunt profund greșite și demonstrează o lipsă a simțului realiții și unei capacități de a înțelege țara noastră", a subliniat șeful diplomației ruse.

 

151
Tagurile:
mit irațional, Pericolul rusesc, amenințare rusească, conferința de securitate de la Munchen, Sergei Lavrov, Uniunea Europeană, Rusia
Tematic
Medvedev, Lavrov, Shoigu și Peskov, în lista persoanelor sub sancțiuni SUA
Lavrov le răspune celor interesați să afle ”detalii despre boala lui”
Lavrov a fost întrebat dacă regretă victoria lui Trump
Lavrov: isteria rusofobă din SUA ia forme tot mai paranoice
Ce a găsit Lavrov în buzunarele paltonului lui Boris Johnson

Загрузка...