Iskander-M tactical ballistic missiles

“Cu ce ocazie?” Rusia nu va oferi NATO informații legate de sistemele Iskander

315
(reînnoit 13:04 15.02.2018)
Rusia nu va oferi NATO niciun fel de informații legate de desfășurarea sistemelor de rachete „Iskander” în regiunea Kaliningrad, afirmă președintele comisiei pentru apărare a Dumei, Vladimir Șamanov

BUCUREȘTI, 15 feb — Sputnik. Rusia nu va oferi NATO nicio informație cu privire la sistemelor de rachete „Iskander", desfășurate în regiunea Kaliningrad, a declarat președintele comisiei pentru apărare a Dumei de Stat, Vladimir Șamanov, potrivit RIA Novosti.

Anterior, secretarul general al NATO a declarat că alianța îndeamnă Rusia la transparență în chestiunea amplasării sistemului "Iskander" în regiunea Kaliningrad, fără a dezvălui informațiile de care dispune alianța în această problemă.

"Cu ce ocazie? E teritoriul nostru și facem aici ce dorim. Spre deosebire de ei, care îi cheamă pe americani și alți oameni ostili nouă", a spus Șamanov jurnaliștilor, fiind întrebat dacă Rusia va oferi informații legată de amplasarea sistemelor „Iskander".

Anterior, ministerul Apărării al Federației Ruse a anunța că în apropiere de frontierele cu Polonia și țările baltice a fost desfășurată diviziune a forțelor militare SUA. Potrivit oficialităților rus, în Polonia a sosit brigada 2 de tancuri a SUA, fiind amplasată împreună cu tehnica blindată, iar în țările baltice a rămas brigada 3 a SUA. Atunci, Șamanov menționase că nu exclude o desfășurare a sistemelor "Iskander" în Kaliningrad în legătură cu această concentrare a trupelor americane la frontieră cu Rusia.

315
Tagurile:
comisia pentru apărare, sisteme de rachete, Iskander, Duma de Stat, NATO, Vladimir Șamanov, Kaliningrad, Rusia
Тема:
Industria militară rusă (103)
Tematic
(VIDEO) A fost lansată o rachetă de tip Iskander-M
Rusia amplasează la Kaliningrad sistemele de rachete balistice Iskander

Загрузка...