F-16

Kremlin: Nu dați crezare știrilor despre ”sute de ruși morți în Siria”

270
(reînnoit 15:41 14.02.2018)
Moscova dezminte informațiile mediilor străine cu privire la faptul că atacul întreprins în Siria de coaliția internațională în frunte cu SUA a făcut sute de morți printre soldații ruși

BUCUREȘTI, 14 feb — Sputnik. Mai mult, aceste afirmații sunt "un exemplu slasic de dezinformare", a apreciat o sursă din ministerul rus de Externe, citată de Sputnik.

Anterior și șeful Pentagonuluiu, James Mattis, a declarat pentru Reuters că nu dispune de date privind moartea rușilor în Siria, ca urmare a atacului coaliției.

"Nu am primit nicio informație că printre cei uciși ar fi fost ruși, soldați sub contract care nu sunt parte a forțelor armate ruse. Nu vă pot răspunde, nu ni s-au transmis date de acest gen de la Comandamentul central sau de la Pentagon", a spus Mattis.

Comentând acest subiect, la rugămintea jurnaliștilor, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că la Kremlin nu se cunoaște ceva despre alți compatrioți care ar putea să se afle în Siria, decăt cei din efectivul forțelor armate ale Rusiei.

270
Tagurile:
ruși, coaliția internațională, dezmințire, victime, atac, Rusia, SUA, Siria
Тема:
Războiul din Siria (408)
Tematic
De ce potențial militar dispun rușii în Siria?
Iran: A luat sfârșit ”epoca loviturilor fără pedeapsă” în Siria
Kremlinul urmăreste foarte atent situația din Afrinul sirian

Загрузка...