Avion An-148 al companiei Saratov Airlines

Iată cauza posibilă a prăbușirii avionului An-148

189
(reînnoit 17:55 13.02.2018)
Comitetul Interguvernamental de Aviație a transmis informaţii despre posibila cauză a prăbușirii, duminica trecută, a avionului de pasageri An-148 în regiunea Moscovei.

BUCUREŞTI, 13 feb — Sputnik, Doina Crainic. Prăbuşirea avionului de pasageri An-148, tragedie care a avut loc în această duminică în regiunea Moscovei, se poate să fi fost rezultatul transmiterii unei informații greşite cu privire la viteza aeronavei, a declarat Comitetul Interguvernamental de Aviație.

În urma tragicului accident, toate persoanele aflate la bord au murit. 

„Din analiza preliminară a informațiilor înregistrate și din analiza unor cazuri similare din trecut, se deduce că factorul care ar fi putut declanșa o stare de urgență în timpul zborului l-ar putea constitui datele false ale indicatorului cu privire la viteza avionului. Aceste date greşite ar putea fi, la rândul lor, rezultatul defectării tubului Pitot din cauza îngheţului, în timp ce sistemele de încălzire nu au mai funcţionat", se precizează în comunicat. 

Potrivit Comitetului, starea de urgență a fost declanșată la aproximativ 2,5 minute după decolare, la o altitudine de 1300 de metri și la o viteză de 465-450 km/h. Diferenţa afişată de indicatorii de viteză a apărut la acel moment. 

Specialiștii Comitetului vor obține noi informații după ce vor analiza înregistrările realizate de cutia neagră a avionului. 

O aeronavă An-148 a companiei aeriene ruse Saratov Airlines s-a prăbuşit, pe 11 februarie, în suburbiile Moscovei, la câteva minute după decolarea de pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Toţi cei 65 de pasageri și șase membri ai echipajului au murit în urma accidentului.

189
Tagurile:
Saratov Airlines, An-148, cauze, victime, Catastrofă aviatică, avion, Moscova, Rusia
Tematic
La bordul avionului căzut în regiunea Moscova erau doi adolescenți și un copil
Primele imagini luate după căderea avionului An-148 în apropiere de Moscova

Restricțiile se prelungesc la Moscova până pe 29 iunie

19
(reînnoit 15:47 18.06.2021)
La Moscova se prelungesc măsurile restrictive din cauza creșterii numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. La Moscova au fost prelungite până pe 29 iunie restricțiile privind activitatea localurilor de alimentație publică, organizarea unor evenimente distractive în cluburi și baruri și aflarea în parcurile publice.

În special, până în iulie vor rămâne închise terasele, sălile de joacă pentru copii și menajeriile.

În perioada nopții (între 23:00 și 6:00) se interzice acordarea serviciilor de alimentație publică, cu excepția vânzării mărfurilor, livrare a produselor alimentare. În această perioadă sunt interzise evenimentele în cluburi, karaoke, baruri și discoteci.

În timpul vizitei în parcuri și alte spații publice se interzice utilizarea terenurilor de joacă pentru copii și cele sportive, precum și a altor obiecte de infrastructură urbană cu care contactează oamenii. Interdicția nu vizează băncile din parcuri și obiectele similar.

19
Tagurile:
Moscova
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Moscova a comentat refuzul Stoltenberg de participa la conferința de securitate
NASA vrea să continue cooperarea „extraordinară” cu Rusia, Moscova pune condiții
Moscova: noi restricții după o creștere a numărului de cazuri de COVID-19

Загрузка...
Comisia Electorală Centrală din Rusia

Alegerile parlamentare din Rusia se vor desfășura trei zile

35
Alegerile parlamentare din Rusia se vor desfășura trei zile, potrivit unei decizii a Comisiei Electorale Centrale.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Alegerile pentru Duma de Stat și alte alegeri se vor desfășura trei zile – 17, 18 și 19 septembrie, potrivit deciziei Comisiei Electorale Centrale din Rusia.

A se desfășura alegerile pentru Duma de Stat a Adunării Federale a Rusiei, legislatura a opta, precum și alte alegeri, referendumuri, programate pentru 19 septembrie 2021 în decurs de trei zile succesive – 17, 18, 19 septembrie 2021, se spune în decizia CEC, adoptată vineri.

Joi, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul de stabilire a datei alegerilor în Duma de Stat pe 19 septembrie.

35
Tagurile:
Rusia, alegeri
Tematic
Dilema ruso-europeană a Moldovei: Ce cale trebuie să urmeze țara după alegeri?
Localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale
PSD amenință puterea cu alegeri anticipate

Загрузка...

Început promițător: Cum se va schimba politica mondială după întâlnirea Putin-Biden

4
(reînnoit 15:48 18.06.2021)
Experții sunt de părere că după întâlnirea dintre Putin și Biden Europei îi va fi mai ușor să prietenească cu Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik, Nikita Cikunov. Întâlnirea dintre președinții Rusiei și Statelor Unite a avut loc ieri, la Geneva. Ambii lideri au rămas mulțumiți de rezultate. Dar au devenit oare negocierile un pas spre apropierea statelor și relaxarea sancțiunilor? Cum va afecta conversația dintre cei doi lideri relațiile Federației Ruse cu Europa? Despre asta – în materialul Sputnik.

Rezultate pentru viitor

Conversația dintre Vladimir Putin și Joe Biden de la Geneva, care a avut loc pe 16 iunie, nu a dus la schimbări revoluționare în relațiile dintre cele două țări, dar poate fi începutul unui dialog cu drepturi depline. Acest punct de vedere este împărtășit de experții care au participat la discuția cu privire la rezultatele summitului pe site-ul centrului internațional de presă multimedia ʺRossiya Segodnyaʺ.

Un rezultat important al întâlnirii dintre cei doi președinți a devenit semnarea unei declarații comune care confirmă angajamentul Rusiei și a Statelor Unite de a controla armele strategice, consideră Andrei Kortunov, directorul general al Consiliului Rus pentru Afaceri Internaționale.

ʺDeși tratatul New START a fost prelungit pentru cinci ani, nu a rămas prea mult timp. Mi-aș dori foarte mult ca părțile să cadă de acord asupra unui nou model de control al armelorʺ, spune el.

Acordul Statelor Unite de a include problema securității cibernetice în cadrul consultațiilor reciproce este, de asemenea, important. Anterior, partea americană a reacționat negativ la o astfel de idee, preferând să acuze nefondat Moscova de atacurile cibernetice, adaugă expertul.

Decizia privind întoarcerea reciprocă a ambasadorilor la Moscova și la Washington inspiră un anumit optimism, continuă Andrei Kortunov. În același timp, el observă că acest lucru nu este suficient pentru a restabili pe deplin relațiile diplomatice.

ʺAmbasadorii sunt ʺgeneraliʺ, dar fiecare general are nevoie de o ʺarmatăʺ. Asta înseamnă că este, totuși, necesar să se restabilească activitatea ambasadelor în întregime, să revină diplomații și serviciile consulare", subliniază specialistul.

În relațiile ruso-americane s-au acumulat multe probleme, care nu vor dispărea după prima întâlnire, constată Valerii Garbuzov, directorul Institutului SUA și Canada al Academiei Ruse de Științe.

ʺSummitul ar trebui să dea startul consultațiilor, negocierilor. Dacă se vor forma grupuri de lucru, dacă se vor începe întâlnirile, iar toate acestea vor fi completate de negocierile telefonice sau întâlnirile în prezență ale șefilor de stat, atunci dialogul va fi reluat. Vom vedea rezultatul în următoarele săptămâniʺ, prezice el.

Să nu să repete calea lui Trump

Summitul de la Geneva este comparat involuntar cu întâlnirea dintre Vladimir Putin și Donald Trump, care a avut loc la Helsinki în iulie 2018 – în urmă cu aproape trei ani, notează Valerii Garbuzov.

ʺȘi de la negocierile cu Trump toată lumea a avut multe așteptări. Unii chiar numeau această întâlnire una istorică. Conversația a fost plăcută, toată lumea zâmbea. În cele din urmă, totul ʺs-a dus de râpăʺ. Nu aș vrea să vorbim despre summitul de la Geneva în același mod în viitorʺ, spune expertul.

Dar întâlnirea destul de rapid organizată cu Vladimir Putin vorbește în favoarea lui Biden, atrage atenția Andrei Kortunov. Ex-președintele american – Trump – ar fi avut nevoie de un an și jumătate pentru a desfășura primele și ultimele negocieri separate cu liderul rus.

O altă diferență semnificativă constă în percepția relațiilor ruso-americane de către administrațiile Biden și Trump, adaugă Valerii Garbuzov.

ʺActuala conducere a Casei Albe vorbește despre așa-numita ʺnouaʺ atitudine față de Rusia – cooperarea electorală. Acesta este un indiciu foarte bun. Controlul armelor și problemele de securitate strategică pot deveni nucleul cooperării viitoare. Pe viitor, agenda trebuie extinsă. Declarația celor două părți în urma întâlnirii este un început promițătorʺ, consideră el.

Europa, sancțiunile și Ucraina

Chiar și o mică ʺîncălzireʺ în relațiile dintre SUA și Rusia va slăbi în mod inevitabil retorica antirusească a aliaților europeni ai Washingtonului. Prin urmare, rezultatul pozitiv al summitului este benefic pentru Moscova în ceea ce privește aspectul geopolitic, este sigur Valerii Garbuzov.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

ʺAcum, susținătorilor cooperării cu Rusia de la Bruxelles le va fi mult mai ușor, fiindcă UE se uită mereu, într-un fel sau altul, la Washington. Ei iau în considerare poziția americană față de Rusia. Eu cred că colegilor noștri din Germania, Italia și Franța le va fi mai ușor să înainteze noi inițiative, să propună noi formate de interacțiune cu Moscova decât înainte de întâlnirea de la Genevaʺ, cade de acord Andrei Kortunov.

Expertul nu exclude faptul că negocierile dintre Biden și Putin vor contribui la restabilirea activității Consiliului Rusia – NATO, care a fost suspendată în aprilie 2014. Reînnoirea contactelor ar crea oportunități suplimentare pentru consolidarea securității europene.

În ceea ce privește sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, nu vor exista modificări, presupune Ivan Timofeev, director de program al RIAC, profesor asociat la MGIMO.

ʺÎn viitorul apropiat, sancțiunile americane nu vor fi anulate. Nu există condiții prealabile pentru acest lucru. O serie de sancțiuni sunt înregistrate în legislația SUA. Biden le poate doar suspenda, așa cum s-a întâmplat în cazul proiectului ʺNord Stream – 2ʺ, dar nu le poate anula. Nu cred că va exista nici măcar o relaxare a sancțiunilor. Dar nici nu trebuie să ne așteptăm la noi măsuri draconiceʺ, notează el.

Cu toate acestea, liderii celor două țări nu au reușit totuși să ajungă la o înțelegere reciprocă cu privire la unele probleme importante, constată Andrei Kortunov. El atribuie Ucraina la astfel de subiecte problematice. Opiniile părților diferă foarte mult aici – nu este deocamdată posibil să mizăm pe unitatea pozițiilor.

ʺAmbii președinți au atins acest subiect, dar nu au căzut de acord în nicio privință. Există o înțelegere comună că acordurile de la Minsk trebuie respectate. Problema este că respectarea lor este interpretată în moduri complet diferite de Rusia și de Statele Unite. Formula s-a repetat, dar fiecare a rămas pe poziția lui. S-a ridicat subiectul Ucrainei, dar nu s-au făcut progrese în această privințăʺ, conchide Ivan Timofeev.

4
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...