Kasaciov

Senator rus: NATO și UE contribuie la divizarea Europei

85
(reînnoit 14:44 13.02.2018)
Extinderea NATO și UE nu contribuie la unificarea Europei, ci la divizarea statelor care stau în calea expansiunii acestor structuri, consideră senatorul rus Kosaciov, președintele comisiei pentru relații internaționale al Consiliului Federației

BUCUREȘTI, 13 feb — Sputnik. NATO și Uniunea Europeană continuă să divizeze, nu să unească Europa, un exemplu tragic îl reprezintă Ucraina, a declarat senatorul rus și președintele comisiei pentru afaceri internaționale a Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov.

Potrivit lui, frontierele Europei în formatul NATO se mișcă succesiv spre Est și de fiecare dată divizează țările pe care le întâlnesc în cale.

"Recentul exemplu tragic, care continuă să se dezvolte sub ochii noștri sau chiar să degenereze, este soarta Ucrainei, unei țări apropiate nouă, care este pusă în fața unei alegeri artificiale și absurde: cu cine sunteți?", a declarat Kosaciov în cadrul conferinței științifico-practice internaționale "Diplomația populară. Parteneriatul organizațiilor neguvernamentale".

"În viziunea mea, acum (NATO și UE n.r.) continuă să divizeze, nu să unească Europa. Cel puțin, dintr-un punct de vedere rusesc și pornind de la toate consecințele care decurg",  a adăugat președintele comisiei pentru relații internaționale a Consiliului Federației (Senat).

85
Tagurile:
Consiliul Federației, senator, NATO, Konstantin Kosaciov, Uniunea Europeană, Rusia, Ucraina
Tematic
Rusia ar putea reacționa operativ la amenințarea nucleară NATO din Europa de Est
Apocalipsa: Scenariu National Interest al unui război Rusia-NATO
Afrin: Cine va câștiga, militar și politic? Și de ce ar trebui să se teamă NATO?
NATO vrea mai mulţi bani de la români!
Dodon despre unirea cu România, NATO, Ortodoxie și relația cu Rusia
Studiu: în Suedia crește numărul oponenților aderării la NATO
Stoltenberg: NATO nu-și dorește un nou război rece cu Rusia
Serghei Șoigu: Numărul trupelor NATO lângă frontierele ruse s-a triplat din 2012

Загрузка...