S-400

Rusia: rachete antibalistice pentru protejarea Moscovei de arme nucleare-VIDEO

449
(reînnoit 20:59 12.02.2018)
Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip cu ultimul test al unei noi rachete interceptoare, care ar urma să înlocuiască componenta cuprinzând rachete cu rază scurtă de acțiune a scutului ABM care protejează Moscova

BUCUREŞTI, 12 feb — Sputnik, Doina Crainic. În videoclipul publicat luni se vede poligonul pentru testari Sary Shagan, plin de zăpadă, din Kazahstan, unde Rusia testează rachete antibalistice, și un siloz de rachete lansând interceptorul.

Armata rusă nu a oferit alte detalii despre teste, precizând doar că testele cu noua rachetă urmează să se finalizeze.

Se pare că interceptorul este un înlocuitor al rachetelor antibalistice cu rază scurtă de acțiune 53T6, care fac parte din scutul ABM care protejează Moscova de un posibil atac nuclear. Rusia nu mai produce aceste rachete și va trebui, în cele din urmă, să le înlocuiască după ce acestea nu vor mai fi funcţionale.

Numită „PRS-1M", se spune că noua rachetă interceptoare are un nou motor capabil să accelereze până la 4 km pe secundă, componente mai ușoare și un sistem de ghidare modernizat, care îi permite o rezistenţă mai mare în faţa unor contramăsuri.

449
Tagurile:
rachetă antibalistică, 53T6, PRS-1M, video, Sary Shagan, Kazahstan, Rusia
Tematic
Moscova cunoaște ce rachete are Phenianul, nu și datele lansărilor sau testelor
Americanii fac reclamă la rachete ”Patriot” în presa #REZIST – pe banii României
Boom! Un siloz de rachetă nucleară reconvertit se închiriază pe Airbnb (IMAGINI)
Lecția celei care a votat CONTRA rachetelor Patriot - "Unde e onoarea?!"

Загрузка...