Proiectile pentru dronele care au atacat bazele ruse în Siria

Noi detalii șoc privind atacul cu drone asupra bazelor ruse din Siria

497
(reînnoit 16:47 11.01.2018)
Tentativa de a lovi din aer infrastructura militară a Rusiei din apropierea localităților siriene Khmeimim și Tartus face acum obiectul unei anchete desfășurate de ministerul Apărării al FR

BUCUREȘTI, 11 ian — Sputnik. Fiecare aparat de zbor purta la bord câte 10 proiectile, a comunicat reprezentantul Marelui Sta Major al FA ale Rusiei, general-maior Alexandr Novicov, citat de RIA Novosti.

"Este vorba despre dispozitive explozibile cu greutatea de circa 400 de grame, confecționate artizanal și dotate cu bile de metal în calitate de elemente de distrugere”, a precizat el.

Tentativa de atac masiv, cu 13 aparate teleghidate, a avut loc în data de 6 ianuarie.

Cât privește dronele, noutatea a fost că teroriștii, conform sursei, au început să le folosească pentru misiuni de recunoaștere și de luptă încă din 2016.

Drone lansate de teroriști spre bazele rusești din Siria
Drone lansate de teroriști spre bazele rusești din Siria

"Utilizarea noilor tipuri și modificații, de fiecare dată, o puteam constata în scurt timp după apariția acestor mărfuri în vânzare liberă în diferite țări”, a spus Novicov.

El a mai precizat că elaborarea aparatelor de zbor și manevrarea lor de către teroriști ar fi fost imposibilă fără concursul specialiștilor calificați din afara Siriei, cu pregătire specială în domeniu.

497
Tagurile:
detalii, anchetă, atac, drone, Baze militare, Marele Stat Major al FA ale FR, Rusia, Siria
Tematic
Cum arată dronele artizanale capabile să spulbere o bază militară
Atacul asupra bazelor Khmeimim și Tartus, reacția Moscovei și imagini cu dronele

Загрузка...