2018 FIFA World Cup, Logoul oficial

Un nou proiect Sputnik România: Campionatul Mondial din Rusia, avanpremieră

98
(reînnoit 21:51 10.01.2018)
Apropierea celei de-a XXI ediții a Campionatului mondial de fotbal face să bată tot mai tare inimile împătimiților sportului-rege. Ei sunt atenți la tot ce e legat de acest eveniment și dornici să afle cât mai multe detalii

BUCUREȘTI, 10 ian — Sputnik. Noi am și inaugurat pe site un subiect special, Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018. Cronica viitorului campionat deja se scrie, într-un ritm care va deveni, treptat, tot mai alert.

Pe parcurs, vom extinde cadrul narațiunii prin câteva proiecte, care să contureze un tablou cât mai amplu și multidemensional. Întâi de toate, am vrea să trecem în revistă, împreună cu Dvs, toate turneele finale, 20 la număr, jucate până acum. Astfel vom aunge de la Montevideo la Moscova, parcurgând 88 de ani de fotbal la cel mai înalt nivel.

Urmăriți fluxul nostru de știri, pentru a nu rata "Prima filă".

98
Tagurile:
filă cu filă, campionate mondiale, avanpremieră, Istorie, Rusia-2018
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)

Rusia a anunțat încălcarea convenției ONU de către distrugătorul britanic

8
Marele Stat Major al Federației Ruse a declarat că distrugătorul britanic a încălcat convenția ONU în apropiere de Sevastopol.

BUCUREȘTI, 23 iun - Sputnik. Înarmat cu rachete anti-nave Harpoon, distrugătorul Dragon al Marinei Britanice a încălcat dreptul de trecere inofensivă prin apele teritoriale ale Federației Ruse lângă Sevastopol în octombrie 2020,a declarat șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov.

„Distrugătorul URO Dragon” al Marinei Britanice, făcând tranziția cu stațiile radar pentru controlul armelor și detectarea țintelor aeriene pornite, a încălcat dreptul de trecere inofensivă prin marea teritorială a Federației Ruse la 22 de kilometri vest de Sevastopol ", A declarat Gerasimov la conferința de la Moscova privind securitatea internațională.

Potrivit acestuia, incidentul a avut loc pe 13 octombrie anul trecut.

"Astfel, sunt create condițiile prealabile pentru apariția incidentelor, care nu ajută la reducerea tensiunii în domeniul militar", a spus Gerasimov.

Conform articolului 19 din Convenția ONU privind dreptul mării, trecerea unei nave este considerată pașnică dacă nu încalcă pacea, ordinea publică și securitatea statului de coastă.

În special, atunci când se efectuează un pasaj inofensiv, este interzisă orice activitate legată de amenințarea sau utilizarea forței împotriva statului de coastă, cu exerciții militare, cu colectarea oricărei informații, inclusiv hidrografice și științifice etc.

8
Tagurile:
ONU

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin: Se intensifică turbulențele geopolitice

15
Există anumite semnale pozitive însă are loc o intensificare a turbulențelor geopolitice, a declarat Putin.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că în pofida anumitor semnale pozitive, are loc o intensificare a “turbulenței proceselor geopolitice”.

Vladimir Putin
© Sputnik / Евгений Биятов

“Continuă erodarea dreptului internațional. Nu încetează tentativele de a utiliza forța pentru a impune propriile interese, pentru consolida propria securitate în dauna securității altor”, a declarat el într-un mesaj adresat participanților la cea de-a 9-a ediție a Conferinței Internaționale de Securitate de la Moscova.

Șeful statului a menționat că evenimentul este dedicat celor mai importante probleme de pe actuala agenda politico-militară.

Potrivit lui, de deciziile lor și “de căutările rezultative ale unor răspunsuri comune la provocările comune”, depinde securitatea și dezvoltarea durabilă a civilizației.

15
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut
Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse
Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state - Putin

Загрузка...