Contingentul rus în aerodromul Khmeimim

Știrea despre nimicirea avioanelor rusești în Siria e un „fake news”

259
Autoritățile ruse neagă informația potrivit căreia forțele rusești ar fi pierdut șapte avioane în urma unui atac al islamiștilor

BUCUREȘTI, 4 ian — Sputnik. Ministerul Apărării al Rusiei a infirmat informațiile potrivit cărora în urma unui atac al grupărilor islamiste asupra aerodromului Khmeimim ar fi fost distruse șapte avioane rusești. Potrivit oficialităților ruse, aceasta reprezintă un „fake news".

Elicopterul Mi-24 la Aerodromul Khmeimim
© Sputnik / Dmitriy Vinogradov

"Informația difuzată de „Kommersant" despre o pretinsă nimicire a șapte avioane militare rusești în aerodromul Khmeimim e un fake. Contingentul rus din Siria se află în stare bună de luptă și continuă să îndeplinească toate obiectivele", se subliniază în declarația ministerului Apărării.

Anterior, presa anunțase că trupele ruse ar fi pierdut patru bombardiere Su-24, două avioane de luptă Su-35S și un avion de transport An-72.

Ministerul Apărării a confirmat că a avut loc un atac, menționând că în timpul acestuia au decedat doi militari.

„Pe 31 decembrie 2017, odată cu lăsarea nopții, aerodromul Khmeimim a fost supus unui atac cu aruncătoare de grenade din partea unui grup mobil diversionist. În rezultatul atacului au decedat doi militari", se spune în comunicatul ministerului Apărării.

Autoritățile ruse au subliniat că serviciile de informații siriene "demarează o serie de măsuri speciale pentru identificarea și lichidarea celor responsabili de atac, precum și de întărirea regimului de protecție a teritoriului adiacent bazei militare".

259
Tagurile:
avioane, atac, Fake news, Ministerul Apărării, Khmeimim, Rusia, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (473)
Tematic
Un elicopter rus s-a prăbușit în Siria
Rusia formează, în Siria, un contingent militar cu statut permanent
FSB a dezvăluit planurile ISIS după înfrângerea suferită în Siria și Irak

Загрузка...