Vladimir Putin

Putin nu vine la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud

214
(reînnoit 12:16 28.12.2017)
Președintele rus nu intenționează să viziteze Coreea de Sud în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2018, chiar dacă a fost invitat de președintele sud-coreean Moon Jae-in.

BUCUREȘTI, 28 dec — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin nu va participa la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 organizate în orașul Pyeongchang din Coreea de Sud, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Întrebat de publicația rusă Izvestiya dacă președintele intenționează să fie prezent la Jocurile Olimpice în perioada 9-25 februarie 2018, Dmitri Peskov a răspuns: „Nu am planificat o astfel de vizită".

În septembrie, președintele sud-coreean, Moon Jae-in, la invitat oficial pe Putin la Jocurile Olimpice. Acest lucru sa întâmplat înainte ca Comitetul Olimpic Internațional (COI) să împiedice echipa rusă să concureze din cauza acuzațiilor de dopaj.

La începutul lunii decembrie, COI a penalizat COR (Comitetul Olimpic Rusesc) în legătură cu presupusele încălcări ale regulilor anti-doping și a interzis echipei ruse să concureze sub drapelul său național la Jocurile Olimpice din 2018. COR a susține sportivii ruși care doresc să participe la Jocurile de Iarnă sub un steag neutru.

Președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice și Paraolimpice de Iarna din 2018, Lee Hee-beom, a declarat că sportivii ruși ar putea să-și ridice steagul național în timpul ceremoniei de închidere.

Absența Rusiei la JO 2018 reprezintă o lovitură pentru conceptul Olimpiadei de Pace promovat de președintele sud-coreean, Moon Jae-in. Liderul de la Seul ia în calcul şi acel fapt, că, dacă rușii vor lipsi, Kremlinul va avea mai puține motive să convingă nord-coreenii să vină la Pyeongchang.

214
Tagurile:
2018, Olimpiada 2018, Jocurile Olimpice, Vladimir Putin, Coreea de Sud
Тема:
Jocurile Olimpice 2018 (29)
Tematic
Simbolurile naționale ale Rusiei, interzise la Jocurile Olimpice din 2018
Garantul Păcii Olimpice: Coreea de Sud îl vrea pe Putin la Pyeongchang
"Pedepsirea" Phenianului şi Olimpiada: Una înaintea (în urma, în locul) alteia?
Rusia a fost eliminată de la Jocurile Olimpice din 2018. Cum pot evolua atleții
Rusia ar putea fi exclusă de la Olimpiada din 2018
Maria Zaharova

Răspunsul Moscovei la sancțiunile UE dure împotriva Rusiei

21
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat cu privire la apelul Parlamentului European, care a cerut înăsprirea sancţiunilor UE împotriva Rusiei.

BUCUREŞTI, 18 sept – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a vorbit despre un posibil răspuns al Rusiei la sancțiunile Uniunii Europene în contextul evenimentelor din Belarus și al situației legate de Alexei Navalny.

Potrivit Mariei Zaharova, rezoluția adoptată de Parlamentul European nu este altceva decât punerea în aplicare a principalului obiectiv urmărit astăzi: de a da o lovitură relaţiilor dintre Rusia și UE. Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse a subliniat, de asemenea, faptul că Rusia va da un răspuns echivalent.

„Încercăm întotdeauna să nu fim lacomi, ci corecți. Din acest motiv, acțiunile noastre sunt simetrice, punctuale, orientate în aceeași direcție precum cele prin care primim o lovitură. Și, prin urmare, răspundem, pentru că, fără a răspunde, nu se poate face nimic în diplomație”, a spus Maria Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

„Vom reacționa [la această lovitură], la toate sancțiunile, la toate listele de sancțiuni, precum şi la toate încercările de a elimina presa noastră din spațiul informațional, pentru a nu lăsa jurnaliștii și personalitățile noastre publice să îşi facă auzită vocea. Știți foarte bine că putem şi ştim. Și, din păcate, am şi învățat deja cum să o facem”, a adăugat purtătoarea de cuvânt, citată de Sputnik.

Solicitarea de sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

Pe 17 septembrie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care a solicitat UE să sporească presiunea sancțiunilor asupra autorităților ruse și să reconsidere în mod semnificativ relațiile cu Rusia în contextul presupusei otrăviri a adversarului rus Alexei Navalny.

În plus, Parlamentul European a solicitat Bruxellesului și guvernelor statelor membre „să acorde o atenție prioritară aprobării și implementării, în viitorul apropiat, a mecanismului de sancțiuni în domeniul drepturilor omului asemănător legii [americane] Magnitsky, care include persoane fizice și poate prevedea sancțiuni sectoriale”.

Cazul Navalny

Alexei Navalny a fost spitalizat și plasat în comă indusă pe 20 august în Omsk, Siberia, după ce s-a simțit rău într-un avion. Pe 22 august, a fost transferat la un spital din Berlin.

Pe 2 septembrie, guvernul german a declarat că acesta a fost otrăvit cu o substanță aparținând grupului de agenți toxici Novichok. Pe 11 septembrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a explicat că se efectuează verificări în cazul lui Alexei Navalny, în cadrul procedurilor juridice tradiționale din Rusia, subliniind că elementele expuse de Berlin ar trebui să facă obiectul verificărilor în Rusia înainte de deschiderea unei anchete.

21
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, Maria Zaharova, Moscova, Rusia
Tematic
Parlamentul European cere sancțiuni aspre împotriva Rusiei
Scrisă în grabă: Greșeala comisă în rezoluția PE
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”
Peskov: Rusia încearcă să obțină date de la OPCW în cazul lui Navalnîi
Berlinul a refuzat să răspundă unde se află sticla din care a băut Navalnîi

Загрузка...
Clinica Charite în Berlin

Berlinul a refuzat răspundă unde se află sticla din care a băut Navalnîi

26
(reînnoit 14:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului Germaniei a refuzat să răspundă dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să răspundă unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sfătuind ca întrebările să fie adresate colegilor activistului rus.

Joi, pe contul oficial alui Navalnîi din Instagram a fost publicat o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din hotel Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, aceștia au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem, am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing, organizat vineri, fiind întrebat dacă aceste sticle se află în Germania.

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei au să transmită Rusiei sticla în calitate de o „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului, nu mai au ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, Berlin, Germania
Tematic
Nord Stream-2: Peskov îndeamnă să se renunțe la politizare
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”
Peskov: Rusia încearcă să obțină date de la OPCW în cazul lui Navalnîi
Scrisă în grabă: Greșeala comisă în rezoluția PE

Загрузка...