Ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, într-o vizită oficială la Moscova

Șeful diplomației britanice, Boris Johnson: sunt un rusofil convins

182
(reînnoit 13:08 22.12.2017)
Ministrul britanic de Externe a recunoscut că este un rusofil convins și vrea o îmbunătățire a relațiilor dintre Regatul Unit și Rusia

BUCUREȘTI, 22 dec — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britaniei, Boris Johnson, a declarat că se consideră un rusofil convins și este interesat de îmbunătățirea relațiilor cu Rusia.

"Permiteți-mi să declar că sunt un rusofil, un rusofil convins. Vreau să spun că am strămoși în America, Germania și, desigur, aici, la Moscova. Cred că sunt primul ministru din Marea Britanie care poartă numele de Boris. Cred că nu va mai exista un alt Boris la acest post", a declarat el în cadrul unei conferințe de presă, organizată cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"Vă rog să nu vă îndoiți, vreau să obțin o îmbunătățire a relațiilor între popoarele noastre. Relațiile se vor îmbunătăți, fără nicio îndoială, dar acest lucru nu diminuează din dificultățile care există în relațiile noastre. Trebuie să depune o muncă comună pentru a rezolva aceste probleme", a adăugat Johnson.

Reamintim că ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, se află astăzi într-o vizită oficială la Moscova, unde are o rundă de negocieri cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în legătură cu mai multe probleme de interes major pentru ambele state.

182
Tagurile:
Vizită oficială, Ministru de externe, Boris Johnson, Serghei Lavrov, Rusia, Marea Britanie
Tematic
Ministrul britanic de Externe, într-o vizită la Moscova: „negocieri importante”
Brexit: Boris Johnson este la București - Germania reacționează
Boris Johnson: Brexitul, cel mai mare eveniment politic al democrației noastre
Maria Zaharova

Zaharova a comentat noile principii ale UE în relațiile cu Rusia

61
(reînnoit 12:57 16.06.2021)
Maria Zaharova, purtătorul al MAE de la Moscova, a comentat principiile noii politicii externe ale UE în raport cu Rusia.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova a amintit că noua strategie a politicii externe a UE în privința Rusiei are la bază trei principii: respingerea, descurajarea și cooperarea.

“Oamenii care inventat o astfel de concepției au niște probleme vădite cu cunoașterea istoriei, percepția realității și predominarea fobiilor în raport cu o viziune creativă asupra lumii”, a scris diplomatul în canalul său Telegram.

Documentul a fost elaborat de Reprezentantul Înalt al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, pentru summitul de la Bruxelles, care urmează să aibă loc pe 24-25 iunie. Acesta a anunțat proincipiile menționate de Zaharova, însă nu a oferit alte detalii.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit brusc după lovitura de stat din Ucraina, reunirea Crimeei și declanșarea conflictului civil în Donbas. Moscova a fost acuzată de imixtiune și a fost supusă sancțiunilor, iar partea rusă a răspuns cu măsuri simetrice. Totodată, autoritățile ruse au declarat în mai multe rânduri că astfel de acțiuni sunt contraproductive.

Alte pretexte pentru continuarea acestui vector au devenit acuzațiile de influențare a alegerilor americane și implicarea în atacuri cibernetice, cazul celor doi Skripal, construcția Nord Stream 2 și multe altele.

61
Tagurile:
Uniunea Europeană, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova: Cum poate fi evitată includerea în lista „statelor neprietenoase Rusiei”
Zaharova: Companiile private cu platforme media online internaționale - o amenințare
Zaharova a vorbit despre o condiție pentru dialogul dintre Rusia și NATO

Загрузка...
Avionul președintelui Rusiei, Vladimir Putin

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA

353
(reînnoit 13:09 16.06.2021)
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a zburat peste România în calea sa spre Geneva, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Nava aeriană a președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întâmpinată de două avioane militare americane în spațiul aerian al României, în calea sa spre Geneva.

Două nave ale delegației rusești Il-96-300 au decolat din Soci, urmând să ajungă la Geneva pentru summitul Putin-Biden.

​Cu o oră înainte de summit, avioanele liderului rus RA-96021 și RA-96022 ua intrat în spațiul românesc, unde au fost întâmpinate de navele militare americane.

353
Tagurile:
România, Geneva, Avion, Joe Biden, summit, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...
Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID

Certificatul digital european Covid 19 a fost lansat în Belgia

0
Certificatul de călătorie Covid-19 a fost lansat în Belgia, iar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut un anunț în acest sens.

BRUXELLES, 16 iun – Sputnik. Președintele Comisiei Europene și-a prezentat în fața presei propriul certificat digital Covid, anunțând că Belgia a lansat acest sistem începând de astăzi, dar că toate statele UE îl vor avea implementat de la 1 iulie.

Documentul va conține fie date privind starea de vaccinare Covid a unei persoane, sau un test PCR negativ, fie confirmarea că persoana s-a vindecat recent de coronavirus. Certificatul va avea format hârtie sau pe smartphone.

Certificatul digital COVID la nivelul UE va fi utilizat timp de 12 luni,

Regulamentul privind certificatul digital COVID al UE a fost convenit între instituțiile europene într-un timp record de 62 de zile.

Certificatul digital COVID al UE nu împiedică libera circulație la nivel european, iar persoanele care nu sunt vaccinate au voie să călătorească, a arătat Comisia Europeană.

0
Tagurile:
Certificat de vaccinare

Загрузка...