Ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, într-o vizită oficială la Moscova

Șeful diplomației britanice, Boris Johnson: sunt un rusofil convins

174
(reînnoit 13:08 22.12.2017)
Ministrul britanic de Externe a recunoscut că este un rusofil convins și vrea o îmbunătățire a relațiilor dintre Regatul Unit și Rusia

BUCUREȘTI, 22 dec — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britaniei, Boris Johnson, a declarat că se consideră un rusofil convins și este interesat de îmbunătățirea relațiilor cu Rusia.

"Permiteți-mi să declar că sunt un rusofil, un rusofil convins. Vreau să spun că am strămoși în America, Germania și, desigur, aici, la Moscova. Cred că sunt primul ministru din Marea Britanie care poartă numele de Boris. Cred că nu va mai exista un alt Boris la acest post", a declarat el în cadrul unei conferințe de presă, organizată cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"Vă rog să nu vă îndoiți, vreau să obțin o îmbunătățire a relațiilor între popoarele noastre. Relațiile se vor îmbunătăți, fără nicio îndoială, dar acest lucru nu diminuează din dificultățile care există în relațiile noastre. Trebuie să depune o muncă comună pentru a rezolva aceste probleme", a adăugat Johnson.

Reamintim că ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, se află astăzi într-o vizită oficială la Moscova, unde are o rundă de negocieri cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în legătură cu mai multe probleme de interes major pentru ambele state.

174
Tagurile:
Vizită oficială, Ministru de externe, Boris Johnson, Serghei Lavrov, Rusia, Marea Britanie
Tematic
Ministrul britanic de Externe, într-o vizită la Moscova: „negocieri importante”
Brexit: Boris Johnson este la București - Germania reacționează
Boris Johnson: Brexitul, cel mai mare eveniment politic al democrației noastre

Загрузка...