Terorist

FSB a dezvăluit planurile ISIS după înfrângerea suferită în Siria și Irak

486
După înfrângerea suferită în Siria și Irak, teroriștii își regrupează forțele

BUCUREȘTI, 19 dec — Sputnik. Teroriștii internaționali, suferind înfrângeri în Siria și Irak, se regrupează și se îndreptă în afara Orientului Apropiat, anunță directorul FSB, Aleksandr Bortnikov.

"Centrul principal al concentrării bandiților devine Afganistan, unde deja există poziții a așa-numitului Stat Islamic, de unde combatanții vor să pătrundă pe teritoriul statelor CSI", a declarat Bortnikov la ședința consiliului directorului serviciilor de securitate ale statelor CSI.

Potrivit șefului FSB, teroriștii își schimbă tactica: liderii grupările își dirijează adepții săi să se orienteze la un "jihad autonom". Bortnikov a adăugat că organele de securitate ale CSI au lichidat 11 canale de transportare a recruților, care urmau să participe la acțiunile militare de partea teroriștilor din Siria.

De asemenea, serviciile secrete au contracarat tentativele de atac asupra misiunilor diplomatice ale statelor membre ale organizației. În afară de aceasta, reprezentanții structurilor de forță au prevenit realizarea unor atentate în Rusia și țările din Asia Centrală.

Directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB) a dat citire în cadrul ședinței unui mesaj de salut din partea lui Vladimir Putin. Potrivit președintelui, "țările CSI sunt amenințate de teroriști, care încearcă să folosească Asia Centrală, Orientul Apropiat și Africa de Nord drept cap de pod pentru o expansiune. Teroriștii racolează și instruiesc noi luptători, pe care îi trimit să destabilizeze situația din alte state".

Șeful statului rus a menționat necesitatea identificării „unor noi căi, mult mai eficiente, de reacționare la provocările globale".

În decembrie, grupările Statului Islamic au fost înfrânte în Siria și Irak. Radicalii își consolidează pozițiile în Afganistan, unde situația s-a înrăutățit brusc din cauza ofensivei mișcării Taliban asupra marilor orașe. Oficialitățile luptă cu ambele organizații.

La sfârșitul lunii noiembrie, numărul estimat al luptătorilor ISIS în Afganistan se ridica la 3-4 mii de persoane.

486
Tagurile:
teroriști, FSB, CSI, ISIS, Statul Islamic, Afganistan, Irak, Siria
Tematic
Coaliția condusă de SUA neagă că ar recruta militanți ISIS
SUA a încercat mereu să preia controlul asupra ISIS
SUA formează unități de luptă în Siria cu ajutorul teroriștilor ISIS
Siria fără ISIS. Moscova se angajează să facă curățenie totală
ISIS, mare consumator de... zahăr. În ce scop anume îl procura?
Rusia anunță sfârșitul războiului din Siria: ISIS nu mai controlează nimic

Загрузка...