Vladimir Putin la Conferința de presă anuală

Sancțiunile sau scăderea prețului la petrol au afectat mai mult economia Rusiei

130
(reînnoit 13:26 14.12.2017)
Vladimir Putin a declarat că indicatorii economici înregistrați de Rusia sunt pozitivi și pot asigura o dezvoltare economică pe un viitor apropiat

BUCUREȘTI, 14 dec — Sputnik. Putin a declarat că nivelul inflației de 2,5 la sută este unul dintre cei mai scăzuți din istoria modernă a Rusiei.

Fiind întrebat despre situația economică, șeful statului rus a spus că sancțiunile impuse de Occident "au afectat economia rusă, însă nu în așa măsură precum scăderea prețului la petrol".

Acesta a subliniat că luând în considerație volumul investițiilor din ultimii ani, „în viitorul apropiat dezvoltarea economiei Rusiei este una garantată".

„În ceea ce privește creșterea economică — ea crește, e o realitate obiectivă. E vorba de creșterea PIB-ului de 1,6 la sută, creșterea producției industriale cu 1,6 la sută, ritmuri bune de creștere au înregistrat farmaceutica și agricultura, se dezvoltă industria auto", a declarat Putin.

Președintele țării a subliniat că în acest an, în agricultură a fost înregistrată cea mai mare roadă din toată istoria țării.

"Crește exportul, am ajuns pe primul loc după exportul a grânelor", a subliniat președintele.

130
Tagurile:
dezvoltarea economică, PIB, Vladimir Putin, Rusia
Тема:
Vladimir Putin în dialog cu presa și națiunea (12)

Загрузка...