Marinari ruși la Tartus

Ce se va întâmpla cu baza navală a Rusiei din orașul sirian Tartus

334
(reînnoit 15:27 13.12.2017)
Vinerea trecută presedintele Putin, aflat într-o vizită fulger în Siria, a ordonat începerea efectivă a retragerii forțelor militare ruse care au participat la eliberarea definitivă a țării de formațiunile armate ale grupării ISIS

BUCUREȘTI, 13 dec — Sputnik. Cu această ocazie comandatul trupelor ruse în Siria, general-colonel Serghei Surovikin, a anunțat că vor fi repatriate 25 de nave aeriene militare, inclusiv 23 de avioane de diferite modificări și două elicoptere Ka-52, precum și o unitate de poliție militară, o subdiviziune de forțe cu destinație specială, un spital de campanie și un centru de deminare.

Totodată, Federația Rusă va menține două baze militare existente, cea aviatică de la Hmeymim și cea navală de la Tartus.

Ultima, după cum a devenit cunoscut, chiar va deveni mai mare și mai modernă. Azi președintele Rusie Vladimir Putin a prezentat Dumei de Stat proiectul legii cu privire la ratificarea acordului cu Siria în vederea extinderii teritoriului de amplasare a ”punctului de deservire tehnico-materială a flotei Federației Ruse în zona portului Tartus”.

Cele două camere ale parlamentului rus intenționează să încheie procedura legislativă până la sfârșitul anului curent, transmite RIA Novosti.

Acordul este valabil pănă în anul 2066, "el are un caracter defensiv și nu este îndreptat împotriva altor state", se subliază în nota explicativă.

După intrarea lui în vigoare la cheiul bazei din Tartus se vor putea afla concomitent 11 nave militare ruse, înclusiv cu propulsie nucleară.

Navă militară rusă în rada Tartusului
Navă militară rusă în rada Tartusului
334
Tagurile:
49 de ani, extindere, baza navală, acord, Tartus, Rusia, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (473)
Tematic
Flota strategică rusă se pregăteşte de contracararea unui atac global al SUA
(VIDEO) Flota rusă a lansat un nou atac cu rachete asupra teroriștilor din Siria
Daily Mail: noua flotă a lui Putin ar putea „paraliza” Europa
Flota Rusă din Marea Neagră a efectuat peste 100 de exerciţii în 2016

Загрузка...