Marinari ruși la Tartus

Ce se va întâmpla cu baza navală a Rusiei din orașul sirian Tartus

340
(reînnoit 15:27 13.12.2017)
Vinerea trecută presedintele Putin, aflat într-o vizită fulger în Siria, a ordonat începerea efectivă a retragerii forțelor militare ruse care au participat la eliberarea definitivă a țării de formațiunile armate ale grupării ISIS

BUCUREȘTI, 13 dec — Sputnik. Cu această ocazie comandatul trupelor ruse în Siria, general-colonel Serghei Surovikin, a anunțat că vor fi repatriate 25 de nave aeriene militare, inclusiv 23 de avioane de diferite modificări și două elicoptere Ka-52, precum și o unitate de poliție militară, o subdiviziune de forțe cu destinație specială, un spital de campanie și un centru de deminare.

Totodată, Federația Rusă va menține două baze militare existente, cea aviatică de la Hmeymim și cea navală de la Tartus.

Ultima, după cum a devenit cunoscut, chiar va deveni mai mare și mai modernă. Azi președintele Rusie Vladimir Putin a prezentat Dumei de Stat proiectul legii cu privire la ratificarea acordului cu Siria în vederea extinderii teritoriului de amplasare a ”punctului de deservire tehnico-materială a flotei Federației Ruse în zona portului Tartus”.

Cele două camere ale parlamentului rus intenționează să încheie procedura legislativă până la sfârșitul anului curent, transmite RIA Novosti.

Acordul este valabil pănă în anul 2066, "el are un caracter defensiv și nu este îndreptat împotriva altor state", se subliază în nota explicativă.

După intrarea lui în vigoare la cheiul bazei din Tartus se vor putea afla concomitent 11 nave militare ruse, înclusiv cu propulsie nucleară.

Navă militară rusă în rada Tartusului
Navă militară rusă în rada Tartusului
340
Tagurile:
49 de ani, extindere, baza navală, acord, Tartus, Rusia, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (511)
Tematic
Flota strategică rusă se pregăteşte de contracararea unui atac global al SUA
(VIDEO) Flota rusă a lansat un nou atac cu rachete asupra teroriștilor din Siria
Daily Mail: noua flotă a lui Putin ar putea „paraliza” Europa
Flota Rusă din Marea Neagră a efectuat peste 100 de exerciţii în 2016
Vladimir Putin

Putin exclude un lockdown național în Rusia

29
Rusia nu va recurge la un lockdown național din cauza situației pandemice, iar autoritățile știu foarte bine cum trebuie să acționeze.

Vladimir Putin
© Sputnik / Владимир Астапкович
BUCUREȘTI, 29 oct – Sputnik. Rusia nu intenționează să recurgă la un lockdown la nivel național în legătură cu pandemia, autoritățile înțeleg foarte bine cum trebuie să acționeze în această situație, a declarat președintele Vladimir Putin.

“Înțelegem foarte bine cum trebuie să acționăm. Iată de ce nu intenționăm să introducem măsuri restrictive totale, să anunțăm un așa-numit lockdown, când economia, afacerile sunt suspendate în totalitate”, a spus Putin în cadrul lucrărilor forumului VTB Capital, “Russia Calling!”.

29
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Moscova: Reacția Vestului la propunerile lui Putin este iresponsabilă
Putin, despre atitudinea Rusiei față de “căsătoriile netradiționale”
Putin, optimist în privința evoluției economiei rusești

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin, optimist în privința evoluției economiei rusești

36
Vladimir Putin a declarat că este optimist în privința evoluției economiei rusești, iar indicatorii macroeconomici ai țării vor pute reprezenta un indicator pentru atragerea investițiilor.

BUCUREȘTI, 29 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că este optimist în privința dezvoltării economiei rusești.

Demonstrarea rachetei 9M729 atașaților militari străini
© Sputnik / Владимир Астапкович

“În ansamblu, sunt mai curând optimist decât pesimist și sper că potențialii noștrii parteneri vor aprecia acest lucru”, a declarat președintele în cadrul forumului VTB Capital, “Russia Calling”.

Acesta a subliniat importanța realizării obiectivelor propuse în cadrul proiectelor naționale.

Rusia speră că toate condițiile macroeconomice din țară vor reprezinta un indicator bun pentru investitori, a mai subliniat liderul rus.

“Unul din cei mai importanți factori este atragerea investițiilor, nu doar a celor străine directe, ci orice investiții. Reieșim din faptul că toate condițiile macroeconomice despre care am vorbit aici, vor reprezenta un indicator pentru potențialii noștri parteneri”, a spus el.

“RFPI (Fondul pentru Investiții Directe n.r.) muncește activ, spre exemplu, cu investitorii noștri din lumea arabă. Am mai spus și voi repeta – nivelul de încredere față de activitatea RFPI în această direcție a activității investiționale este destul de înalt. Unii au decis să investească automat banii săi în proiectele noastre, în care investește RFPI, până la 10% în mod automat”, a subliniat președintele.

În cadrul evenimentului președintele a menționat că politica macroeconomică din ultimii ani este una durabilă. În special, trecerea Băncii Centrale a Rusiei la o rată de schimb flotantă permite atenuarea efectelor tendințelor negative de pe piețele internaționale, introducerea unor reguli bugetare, sporirea rezervelor. De asemenea, el a menționat că Rusia menține în continuare un indicator al inflației de aproximativ 4 la sută.

36
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin
Tematic
Putin avertizează: noi amenințări la securitatea Europei
Moscova: Reacția Vestului la propunerile lui Putin este iresponsabilă
Putin, despre atitudinea Rusiei față de “căsătoriile netradiționale”

Загрузка...
Французская полиция стоит на месте инцидента со стрельбой возле Собора Парижской Богоматери в Париже

Atacul terorist din Nisa: Cine este atacatorul

0
Presa franceză a dat publicității primele detalii despre bărbatul suspectat că comis atacul în care au fost ucise trei persoane la o biserică din Nisa. Faptele nu sunt confirmate încă de oficiali, care au lansat o anchetă teroristă asupra cazului.

BUCUREŞTI, 29 oct – Sputnik. Atacatorul a fost identificat ca fiind Brahim A., un bărbat de 21 de ani de origine tunisiană, relatează Nice-Matin, un cotidian regional.

Suspectul se află acum în custodia poliției, după ce a fost rănit și arestat la fața locului. Cel puțin una dintre cele trei victime a avut gâtul tăiat, relatează AFP. De asemenea, se crede că alte câteva persoane au fost rănite în atac.

Primarul orașului Nisa, Christian Estrosi, l-a descris pe atacator ca fiind un „islamo-fascist” și le-a spus reporterilor că bărbatul a continuat să strige „Allahu Akbar”, „chiar și când se afla sub tratament”, potrivit RT. Procurorii francezi au deschis o anchetă teroristă cu privire la atac.

Câteva ore mai târziu, poliția din Avignon, sud-estul Franței, a împușcat și ucis un bărbat după ce acesta ar fi încercat să-i atace cu un cuțit. Ulterior, la Lyon, un suspect înarmat cu un „cuțit lung” a fost reținut de autorități, în timp ce se presupune că încerca să comită un atac.

Franța a ridicat sistemul de alertă împotriva terorismului la cel mai înalt nivel în urma atacului de la Nisa. Țara s-a mobilizat pentru combaterea extremismului islamist în urma decapitării unui profesor de școală, Samuel Paty, de către un refugiat cecen. Crima a fost provocată de decizia acestui profesor de a le arăta elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed în timpul unei ore despre libertatea de exprimare.

0
Tagurile:
Nisa, Franța, Atac terorist
Tematic
Atacul de la Nisa, comis de „un terorist islamist” - Macron
„Atac terorist” la Nisa, Franța - decapitare în biserică
Galerie FOTO: Atacul terorist din Nisa, Franța - femeie decapitată

Загрузка...