tricolor rus roman

“Steagul românesc, în centrul unui scandal în Rusia

531
(reînnoit 18:40 04.12.2017)
„Steagul românesc” arborat pe sediul unei secții de poliție din orașul rusesc Rostov pe Don a devenit viral în rețele de socializare și a provocat reacții ironice din partea internauților

BUCUREȘTI, 4 dec — Sputnik. "Steagul românesc" a devenit centrul unui scandal în orașul Rostov, după ce jurnalistul, Aleksandr Olenev, a publicat pe contul său de Facebook o poză a unui sector de poliție din oraș, la intrarea căruia sunt arborate două steaguri: al Rusiei și un tricolor. 

Jurnalistul a ironizat pe seama acestui fapt, propunând două ipoteze.

"POLIȚIA DIN ROSTOV SUB DRAPEL ROMÂNESC! Examinez două versiuni: 1. O diversiune ideologică (cer scuze pentru tautologie), realizată de o bandă de diversioniști, pe deplin conspirați, ai siguranței (trăiască Ceaușescu), 2. Șeful poliției este un fan al selecționate naționale a României de fotbal. Iată de un astfel de circ avem parte în târgușorul nostru, care se vrea o capitală a sudului", a scris pe Facebook jurnalistul rus.

În imaginea publicată de jurnalistul Olenev se observă un tricolor albastru-galben-roșu, însă fâșiile acestuia sunt orizontale, nu verticale, cum e în cazul drapelului românesc. În realitate, e vorba de steagul regiunii Rostov, care a fost instalat… cu josul în sus.

Cu toate acestea, imaginea "tricolorului românesc" a devenit virală în spațiul virtual, provocând discuții aprinse și reacții ironice din partea internauților.

Poliția a calificat drept un fals imaginea apărută pe rețele de socializare.

"Nu există niciun steag al României pe sediul poliției și nici nu are cum să fie. E un fals. Pe sediul poliției se află două steaguri: al Rusiei și al regiunii Rostov", au declarat serviciul de presă al Direcției Generale a Ministerului de Interne din regiunea Rostov.

531
Tagurile:
scandal, tricolor, poliție, Steagul, Drapel, Aleksandr Olenev, Rostov pe Don
Tematic
Cine și de ce vrea să interzică steagul tricolor

Загрузка...