MiG-35

30 de state stau la coadă pentru achiziționarea avionului rusesc de luptă MiG-35

802
(reînnoit 17:20 14.11.2017)
Peste 30 de state sunt în așteptarea apariției pe piață a noului avion rusesc de luptă MiG-35

BUCUREȘTI, 14 nov — Sputnik.  Peste 30 de state sunt gata să-și înlocuiască vechile nave cu noul avion rus de luptă MiG-35, potrivit directorului general al corporației MiG, Ilya Tarasenko, citat de RT. În prezent, avioanele de luptă sunt în faza de testare.

Compania își propune să exporte avioane în valoare de 10 miliarde de dolari, navele de luptă urmând să între pe piață începând cu anul viitor, a declarat Tarasenko într-un interviu oferit publicației Bloomberg, în cadrul unui show aviatic de la Dubai.

Obiectivele de export nu includ serviciile de mentenanță și suport post-garanție.

Avionul MiG al corporației Mikoyan Aircraft Corporation poate atinge o viteză de 2.700 km/h și o altitudine de 17.500 metri. Raza sa de lovire este de 1000 km, adică una de două ori mai mare decât la avioanele din generația anterioară, având opțiunea de înlocuire a locului celui de-al doilea pilot cu un rezervor adițional pentru combustibil.

Aeronava reprezintă o versiune modernizată a modelului MiG-29, aflată în dotarea forțelor aeriene din 25 de state, inclusiv India, Serbia, Sudan, Siria, Belarus, Algeria și Iran. Prima solicitare de achiziție a venit din Egipt.

Potrivit lui Tarasenko, caracteristicile avionulu,i precum raza de lovire, capacitatea de a transporta muniții cu greutate mai mare, vizibilitatea redusă pentru radare, fac din MiG-35 un instrument perfect pentru țările din Orientul Mijlociu.

Noul model al avionului de luptă, apariția căruia este așteptată cu nerăbdare de clienții internațional, va intra în dotarea Forțelor Aeriene Ruse în anul 2020. 

802
Tagurile:
MiG-35, Avion militar, Ilya Tarasenko, Rusia
Tematic
Rusia: noul avion MiG-35, proiectat cu lansatoare de laser
Presa americana: MiG-41, avioanele ruse de generația a 6-a, un adevărat pericol
Românii preferă avioanele americane F-16, iar sârbii MIG-urile rusești

Загрузка...