Kremlin

Declarația Kremlinului despre scrisoarea privind atacul nuclear asupra SUA

406
După ce în presă au apărut informații despre o presupusă scrisoare transmisă de Phenian liderului rus, Vladimir Putin, precum că Coreea de Nord ar fi pregătită să lovească SUA cu un atac nuclear, a urmat o declarație a purtătorului de cuvânt al Kremlinului

BUCUREȘTI, 12 nov — Sputnik. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a precizat pentru presă că la Kremlin nu se cunoaște nimic despre o scrisoare prin care Coreea de Nord ar fi anunțat că este gata să lanseze un atac nuclear asupra SUA.

Exerciții militare cu implicarea unităților de armament nuclear strategic
© Photo : Министерство обороны РФ

Amintim că o sursă a agenției de presă Sputnik a declarat că autoritățile nord-coreene i-ar fi transmis lui Vladimir Putin o scrisoare, prin care l-ar fi informat că Phenianul este pregătit să lanseze un atac nuclear asupra SUA.

Scrisoarea ar fi fost transmisă prin intermediul spicherului camerei superioare a Dumei ruse, Valentina Matvienko, după o întrevedere a membrilor grupului interparlamentar. Potrivit sursei, Washingtonul ar fi fost informat despre conținutul scrisorii și asta ar fi condus la schimbarea bruscă a poziției SUA față de criza nord-coreeană.

Amintim că recent, liderul rus, Vladimir Putin, a anunțat că Rusia și China au o poziție comună privind soluționarea crizei nord-coreene. Ambele țări pledează pentru depășirea acestui impas prin dialog politic.

406
Tagurile:
Washington, Moscova, Phenian, Scrisoare, Atac nuclear, Vladimir Putin, Dmitri Peskov, SUA, Coreea de Nord, Rusia
Tematic
Milioane de morţi: efectul unui scenariu de invazie a SUA în Coreea de Nord
Ce fac aceste bombardiere nucleare US B-2 lângă Coreea de Nord?
Coreea de Nord a făcut un anunț uluitor despre potențialul său nuclear

Загрузка...