Corpul îmbălsămat al lui Vladimir Lenin, expus în mausoleu. Бальзамированное тело В.И.Ленина в Мавзолее

Liderul cecen cere înhumarea lui Lenin

211
Liderul Ceceniei se pronunță pentru înhumarea trupului lui Vladimir Lenin

BUCUREȘTI, 2 nov — Sputnik. Președintele Ceceniei, Ramzan Kadârov, s-a pronunțat pentru înhumarea trupului lui Vladimir Lenin.

Problema înhumării lui Lenin se discută de mai mulți. Un nou val de dezbateri a apărut în anul 2017, la cea de-a 100-a aniversare a revoluției bolșevice din octombrie.

"Trebuie să încetăm să mai privim la cadavrul lui Lenin. E timpul să înmormântăm liderul revoluției, așa e rațional și uman", a scris în canalul său Telegram Kadârov.

Acesta se arată nemulțumit de faptul că pentru întreținerea trupului lui Lenin activează un întreg institut de cercetare, iar în mausoleu dispune de o pază non-stop.

Kadârov consideră că nu este corect ca "în inima Rusiei, pe Piața Roșie să stea un sicriu cu un om mort".

„Dacă decizia cu privire la înmormântarea lui Lenin va fi luată, aceasta va fi cea mai corectă din punct de vedere istoric", a subliniat liderul cecen.

Acesta a mai adăugat că decizia nu trebuie să fie una selectivă. În opinia lui, ar trebui să fie înhumat și imamul Hadji Murad, capul căruia se păstrează în muzeul din Sankt Petersburg.

Kadârov a menționat că o astfel de decizie trebuie să fie luată de președintele Vladimir Putin. Președintele rus, la rândul său, declarase anterior că această problemă trebuie să fie tratată cu atenție, pentru a nu provoca o diviziune în cadrul societății.

În luna martie, deputatul rus Ivan Suharev a expediat o solicitare președintelui Consiliului Federal, Valentina Matvienko, pentru a pune în discuție problema demontării mausoleului lui Lenin din Piața Roșie.

La rândul său, Matvienko a declarat că Lenin va fi înmormântat mai devreme sau mai târziu.

"Acest lucru ar putea fi decis pe calea referendumului, pentru a afla opinia oamenilor. Dar acest lucru nu se va întâmpla nici azi, nici mâine", declarase ea în cadrul unui interviu oferit publicației "Argumentî i Faktî".

În opinia ei, o astfel de decizie nu poate fi luată forțat.

"Înhumarea trebuie să aibă loc atunci când societatea va ajunge la un consens în această problemă. Deocamdată, există o generație pentru care numele lui Lenin valorează foarte mult", a menționat Matvienko.

211
Tagurile:
Mausoleu, Piața Roșie, Revoluție, Vladimir Lenin, Ramzan Kadârov, Cecenia, Rusia
Tematic
Biserica Rusă cere evacuarea lui Lenin din Piața Roșie
Înhumarea lui Lenin: sfârșitul lui homo sovieticus și a comunismului mondial
Inițiativă în Duma Rusiei: Lenin să fie îngropat, iar mausoleul - demontat
Turcii vor filma o comedie despre Lenin
Marea majoritate a ruşilor vor să-l îngroape pe Lenin
Ежегодное послание президента РФ Федеральному Собранию

Putin a exprimat condoleanțe familiilor victimelor atacului din Kazan

28
Potrivit celor mai recente informații, în urma urmare focurilor trase în școala din Kazan, șapte copii și un profesor au fost uciși, iar alte 20 de persoane au fost rănite. Focul a fost deschis de un tânăr de 19 ani.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a exprimat condoleanțe profunde familiilor și prietenilor celor uciși în timpul împușcăturilor de la școala din Kazan.

De asemenea, șeful statului rus a dispus autorităților responsabile să ofere toată asistența medicală necesară copiilor răniți la școală, relatează RIA Novosti. O echipă a Ministerului pentru Situații Excepționale, din care fac parte medici și psihologi, a fost trimisă la Kazan, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Putin a vorbit la telefon cu prim-ministrul rus, Mihail Mișustin, vicepremierul Tatiana Golikova și ministrul pentru Situații Excepționale, Evgenii Zinicev. În timpul discuției, președintele l-a ordonat lui șefului Gărzii Naționale, Dmitri Zolotov, ținând cont de situația din Kazan, să elaboreze un nou regulament privind tipurile de arme pe care cetățenii le pot folosi.

"S-au făcut rapoarte asupra acestui caz. Președintele a vorbit și telefonic cu premierul Mișustin, vicepremierul Golikova, precum și cu șeful Ministerului pentru Situații Excepționale Zinicev", a spus Peskov.

Anterior, făcând trimitere la serviciile de urgență, s-a raportat că copiii au fost evacuați de la o școală din Kazan, unde o persoană necunoscută a deschis focul și a declanșat o explozie. Serviciul de presă al președintelui Tatarstanului a declarat că șapte copii și un profesor au fost uciși, iar alte 20 de persoane au fost rănite. Șeful Republicii Tatarstan, Rustam Minnikhanov, a spus că a deschis focul un tânăr de 19 ani, iar arma o deținea legal.

Potrivit serviciului de presă al Comitetului Național Antiterorism, un criminal armat care a deschis focul la gimnaziul nr. 175 din Kazan a fost reținut.

Ancheta asupra cazului din Kazan va fi efectuată de Biroul Central al Comitetului de Anchetă din Rusia.

28
Tagurile:
Vladimir Putin, Kazan

Загрузка...
Studenți, instituții superioare de învățământ

Studenți români, atenție: actele necesare ca lucrați în Rusia

68
(reînnoit 12:10 11.05.2021)
Casa Rusă din București vine cu o informație de interes major pentru studenții români și nu numai – străini, în general – care doresc să obțină un loc de muncă în Rusia. Cum trebuie procedat.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Studenții străini care doresc să obțină un loc de muncă în Rusia o pot face mai ușor de acum înainte, grație informațiilor extrem de importante și de precise oferite tuturor de Casa Rusă din București.

Astfel, reprezentanții Casei Ruse din București explică de ce documente are nevoie un student străin pentru a obține un loc de muncă în Rusia.

Sunt acceptați numai studenții cu vârsta de peste 18 ani.

Dacă angajatorul este însăși universitatea sau o organizație care îi aparține, nu trebuie să obțineți autorizații separate. Un student poate lucra doar în timpul liber sau în vacanță.

În alte cazuri, este necesar să obțineți un permis de la Direcția Principală pentru Probleme de migrație a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia.

Există, însă, o condiție esențială pe care trebuie să o îndeplinească studenții interesați de obținerea unui loc de muncă în Rusia.

”Dar nu tuturor li se va acorda acest permis - doar studenților cu normă întreagă din universitățile acreditate de stat. În plus, puteți lucra numai în orașul sau regiunea în care se află universitatea și în profesia indicată în acel permis”, informează reprezentanții Casei Ruse din București pe pagina lor de Facebook.
68
Tagurile:
studenţi, student, Lucru, Rusia
Tematic
Guvernul taie voucherele de vacanță, sporurile și limitează gratuitățile pentru studenți
Polițiștii descind în toate universitățile. Sunt vizați toți studenți moldoveni
VIDEO: Confruntări stradale între studenți și poliție în Turcia

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis: ”Noi ne pregătim pentru misiuni de luptă”

0
(reînnoit 13:57 11.05.2021)
Președintele Iohannis a făcut o nouă declarație despre pregătirile pentru luptă ale militarilor români în contextul ”Justice Sword 21”.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, alături de președintele Poloniei, Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional ”Justice Sword 21”.

Trecând peste numele ridicol al exercițiului, preluat probabil din lumea benzilor desenate Marvel, să menționăm că președintele a spus că românii și trupele NATO se pregătesc pentru… misiuni de luptă!

”Când vorbim de misiuni de luptă, noi ne pregătim pentru apărare pe flancul estic”, a spus Iohannis, subliniind – ”Este foarte important pentru noi să avem trupe foarte bine pregătite pentru apărare în flancul estic”.

Sigur, întrebarea oricărui om logic și informat este ”apărare”… contra cui și bazat pe ce considerente?!

Trecând peste declarațiile absurde marca NATO, nimeni nu neagă importanța pregătirii militare comune, mai ales alături de o armată atât de valoroasă cum este cea poloneză.

”Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții pentru a încuraja forțele noastre care lucrează împreună”, a spus Iohannis, menționând că ”Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din brigada multinațională”.

Iohannis spune corect că ”este extrem de important să facem astfel de exerciții pentru a crește gradul de interoperabilitate, pentru a se cunoaște unii cu ceilalți”, și a adăugat sintagma cheie - pentru a fi pregătiți pentru ”misiuni de luptă”.

Întrebarea, pe care desigur că nu i-o pune nici un ziarist acreditat, este – când a participat NATO la vreo ”misiune de apărare”? Că despre misiuni de atac și invazie, cred că putem da destule exemple.

”Sunt impresionat, exercițiul a funcționat foarte bine și îi felicit pe toți!”, a conchis președintele României.

0
Tagurile:
Klaus Iohannis

Загрузка...