Vladimir Putin

Putin a lansat personal patru rachete balistice (VIDEO)

267
Vladimir Putin a lansat personal patru rachete balistice în cadrul unor exerciții ale Forțelor de Rachete Strategice Ruse

BUCUREȘTI, 27 oct — Sputnik. Vladimir Putin a participat la exerciții legate de gestiunea forțelor strategice nucleare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"A avut loc o testare a interacțiunii Forțele de Rachete Strategice Ruse, submarinele nucleare a flotei din Marea Nordului și Pacific", a povestit acesta.

Peskov a mai adăugat că Putin a lansat personal patru rachete balistice.

În timpul exercițiilor Forțele de Rachete Strategice Ruse au lansat racheta intercontinentală Topol din cosmodromul Plesețk spre poligonul Kura.

De asemenea, submarinul al flotei a Oceanului Pacific a lansat două rachete balistice din Marea Ohotsk spre poligonul Cij (regiunea Arhanghelsk), iar submarinul din Marea Barenț a lansat o rachetă balistică spre poligonul din Kura.

Avioanele aTu-160, Tu-95MS și Tu-22M3, decolate de pe bazele aeriene Ukrainka, Engels, Shaikovka, au lovit cu rachete de croazieră ținte terestre din poligonul Kura (Kamchatka), Pemboi (Republica Komi) și Terekta (Kazahstan).

Ministerul Apărării al Rusiei a menționat că toate exercițiile au fost finalizate cu succes.

Potrivit deputatului rus, Andrei Krasov, participarea lui Putin la exercițiile Forțelor de Rachete Strategice Ruse nu este una ieșită din comun.

"Fiind nu doar președinte, dar și comandant suprem al armatei, Putin poate efectua orice verificări ai forțelor armate, inclusiv să participe la exercițiile militare, dar și la testarea modelelor de tehnică militară", a declarat deputatul pentru RIA Novosti.

267
Tagurile:
Forțele de Rachete Strategice Ruse, Rachete balistice, Exerciții militare, Vladimir Putin, Rusia
Тема:
Industria militară rusă (81)

Загрузка...