View of the Moscow Kremlin from the Bolshoy Moskvoretsky Bridge. (File)

Peste 100.000 de persoane evacuate la Moscova - avertismente de explozie

460
(reînnoit 09:10 08.10.2017)
Un val de apeluri anonime privind amenințările cu bombă în instituții de învățământ, centre comerciale și clădiri administrative a condus la evacuări în masă, vineri, la Moscova.

BUCUREȘTI, 8 oct — Sputnik. Mai mult de 100.000 de persoane au fost evacuate în capitala rusă din cauza avertismentelor false privind dispozitive explozive, scrie Sputnik International.

Avertizările nu au fost confirmate, dar poliția a trebuit să evacueze rezidenții Moscovei din motive de securitate.

"Mai mult de 130 de amenințări cu explozie raportate au fost primite de structurile de forță de la începutul zilei, aproximativ 100.000 de persoane au fost evacuate din toate clădirile", a declarat o sursă cu condiția anonimatului.

Printre locurile care au devenit obiectul evacuării au fost gările feroviare Kursk, Riga și Kiev, aeroportul Jukovsky, mai multe școli din Moscova și mai multe clădiri guvernamentale.

Anterior, șeful Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, Alexander Bortnikov, a declarat că agenția de aplicare a legii a identificat persoanele responsabile pentru apelurile telefonice. Potrivit unor rapoarte, s-au dovedit a fi patru cetățeni ruși aflați în străinătate.

460
Tagurile:
bombă, Evacuare, Alertă, Moscova

Загрузка...