Poutine

„Inteligența artificială” a lui Putin a împins America în isterie

1093
(reînnoit 07:01 11.09.2017)
Cursul dat de Vladimir Putin la începutul anului școlar a atras brusc atenția mass-mediei occidentale, cauzând o adevărată isterie pe cealaltă parte a oceanului.

BUCUREȘTI, 9 sept — Sputnik. Presa americană a prezentat propunerile șefului statului rus, menționând că cel care va fi lider în inteligența artificială (IA) va fi domnul lumii, într-o imagine apocaliptică a crimelor nemiloase care vor fi săvârșite de ”IA rusă" pe câmpul de luptă, fără a ezita să se dedea la fantezii pentru a arăta cât de eficient funcționează propaganda putinistă robotizată pe rețelele de socializare americane, scrie Sputnik France.

Elon Musk a aruncat ulei în foc, citându-l pe Putin în contextul campaniei sale de isterie în jurul cercetării în domeniul IA, după care jurnaliștii și analiștii au cerut în cor ca amenințarea utilizării IA de către Rusia să fie luată foarte serios.

Iar într-o zi, cu siguranță vom asista în câmpul mediatic la solicitări de sancțiuni împotriva Rusiei pentru a contracara această nouă amenințare la adresa democrației mondiale și a valorilor liberale.

Trebuie remarcat faptul că mass-media americane, de exemplu CNN, încearcă să-i reasigure pe cititori în timp ce îi înspăimântă.

Se reușește să se creeze un astfel de efect prin combinarea a două teze. Prima: Rusia se află mult în urma SUA și a Chinei în domeniul cercetării avansate a IA și, prin urmare, evoluțiile rusești în acest domeniu vor fi "mediocre". A doua: IA rusă va compensa "prostia" ei prin cruzimea absolută și absența limitelor morale. Ca exemplu pozitiv, doctrina americană interzice proiectarea unor armamente complet autonome capabile să ia decizii cu privire la folosirea forței letale.

Astfel, ca dovadă a intenției proaste a Rusiei este implicarea absenței unor astfel de restricții pentru Ministerul Apărării al Rusiei. În plus, CNN construiește un lanț logic pentru cititor: Rusia este o țară cu o populație în scădere și o economie de moarte și, prin urmare, "liderul autoritar Putin" va încerca să compenseze aceste probleme prin " exploatarea noilor tehnologii ". Ascultând admonestările despre folosirea morală a noilor tehnologii de către propagandiști într-o țară care bombardase Hiroshima și Belgradul și care folosește arma chimică în Vietnam este atât de ridicolă, cât și repulsivă. Lista crimelor mitice ale Rusiei împotriva comunității internaționale va fi în curând completată de dezvoltarea unor metode nesănătoase de utilizare a tehnologiei informatice, cu excepția faptului că "hackerii ruși" vor da drumul "roboților ruși" în știri și scandaluri diplomatice.

Partenerii americani sunt îngrijorați în mod special de perspectiva utilizării "propagandei robotice" împotriva SUA, care și-a dovedit deja eficiența din punctul de vedere al politologilor și experților americani. În câmpul mediatic din Rusia au trecut aproape neobservate știrile scandaloase despre audierile Congresului privind influența "boților de propagandă" rusești asupra politicii și economiei americane. În timpul acestor audieri, experții în securitate IT și fostul agent al FBI Clint Watts le-au spus senatorilor că "boții" rusești, în ciuda unui nivel foarte primitiv de automatizare, au reușit deja să influențeze percepția americanilor prin știri importante și au fost chiar în măsură să influențeze prețurile acțiunilor companiilor americane la bursa de valori.

Nu este exclus faptul că următoarea prăbușire de pe Wall Street va fi explicată prin acțiunile roboților ruși și panica investitorilor inspirată de Moscova în rețelele de socializare.

În contextul eficacității propagandei robotice rusești, reporterul CNN scrie că "inteligența putinistă are o tehnologie a IA capabilă să creeze un flux de propagandă și cele mai eficiente minciuni din istorie". În mod evident, colegii americani sunt pur și simplu gelosi.

Jurnalistul agenției de știri Bloomberg a găsit un alt motiv de invidie și îngrijorare în descrierea cercetării militare rusești în domeniul utilizării I, menționând că armata rusă deja organizează experimente cu organizarea în rețea a activităților militare în Siria. Concluzia acestui articol nu este liniștitoare — în pofida întârzierii tehnologiilor civile și a restricțiilor asupra companiilor comerciale rusești, există progrese semnificative și potențial mare în sectorul militar prioritar al Rusiei.

În acest context, Rusia trebuie să ia foarte în serios inițiativele lui Elon Musk, care a susținut luna trecută elaborarea unei noi convenții ONU privind interzicerea cercetării în domeniul armamentului robotic. Lui Elon Musk i s-au alăturat deja o sută de activiști și oameni de afaceri influenți reprezentând în principal SUA și alte țări NATO.

Este foarte probabil ca, precum în cazul campaniei de interzicere a utilizării energiei nucleare în UE și în Japonia, să fim martorii unei încercări tipice de a consolida avantajul tehnologic al SUA sub pretextul umanitar sau de mediu. Nu există nicio îndoială că Statele Unite, chiar și în cazul semnării unei astfel de convenții, nu vor înceta cercetarea lor pe această temă, așa cum nu există nici o îndoială că campania isterică a lui Elon Musk va fi folosită pentru a exercita presiuni mediatice și politice, apoi, probabil, sancțiuni asupra țărilor care nu vor părăsi în mod deliberat cursa pentru dominația tehnologică în domeniul IA. Chiar și Bloomberg este de acord că Rusia nu va fi singura care se va opune ideii susținătorilor de a interzice proiectarea de roboți de luptă. China și India nu vor fi de acord cu siguranță dă ajungă la mila SUA. Aceasta înseamnă că problemele viitoare ale țărilor occidentale, în special ale SUA, vor fi explicate din ce în ce mai mult de fenomenele de roboți ruși care lucrează în domeniul propagandei, spionajului sau operațiunilor militare.

Nu este nici un motiv să suspendăm cercetarea sau să ne cerem scuze. În acest caz, este mai bine să fie decât să pară și cu cât vor fi mai eficienți lansquenții roboți ruși pentru războaiele computerizate și convenționale, cu atât mai bine. Iar atunci când (și dacă) o IA rusească este creat în sine, va fi necesar să se conecteze un modul de bun simț al umorului, pentru că chiar și IA de origine rusească nu va aprecia să citească ce scriu jurnaliștii și experții occidentali.

1093
Tagurile:
inteligența artificială, Elon Musk, Vladimir Putin, Rusia, SUA
Turcia

Rusia suspendă cursele charter spre Turcia

533
Autoritățile ruse intenționează să suspende cursele charter spre Turcia, unde se înregistrează o creștere a cazurilor de COVID-19.

BUCUREȘTI, 12 apr – Sputnik. Rusia va suspenda cursele charter spre Turcia din cauza creșterii numărului de coronavirus în această țară, informează RBK, cu trimitere la surse.

Măsura va fi în vigoare timp de o lună și jumătate. Sursele publicației nu au specificat dacă noile restricții vor viza și cursele regulate.

Potrivit unei surse citate, deocamdată nu se planifică evacuarea turiștilor din această țară, e vorba doar de preluarea ordinară a cetățenilor ruși.

În decursul a câtorva săptămâni, în Turcia crește continuu numărul cazurilor de COVID-19. Dacă la mijlocul lunii martie autoritățile turce au înregistrat de la șase la opt mii de cazuri, atunci de la începutul lui aprilie acest număr a ajuns la 56 de mii. Potrivit șefului Rospotrebnadzor, Anna Popova, anume din această țară în Rusia au fost aduse cele mai multe tulpine ale SARS-CoV-2.

Mai devreme, RIA Novosti a informat că în prezent în această țară se află aproximativ 25-30 mii de ruși.

Anul trecut Turcia a fost vizitată de 2,1 milioane de cetățeni ruși, un număr de două ori mai mic decât în 2019.

533
Tagurile:
Curse, Avion, Rusia, Turcia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Turcia condamnă tentativa de lovitură de stat din Armenia
Portal american: Apariția Su-57 în Turcia, „un coșmar” pentru NATO
Turcia s-a retras din Convenția de la Istanbul: Iată de ce
Turcia a arestat 10 amirali în retragere care s-au opus proiectului „Canal Istanbul”

Загрузка...
Serghei Lavrov

Lavrov: Moscova a prevenit Ankara nu alimenteze militarismul Kievului

362
Moscova previne toate capitalele, inclusiv Ankara, cu privire la alimentarea sentimentelor militariste ale Kievului, a declarat Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 12 apr – Sputnik. Moscova previne Ankara și alte capital cu privire la alimentarea sentimentelor militariste ale Kievului, a declarat luni ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

“Tuturor state responsabile, cu care comunicăm, Turcia fiind una din ele, le recomandăm insistent să analizeze situația, declarațiile războinice permanente ale regimului de la Kiev și îi avertizăm de la alimentările a unor sentimente militariste”, a declarat Lavrov după negocierile cu omologul său egiptean, Sameh Shoukry.

În acest fel, în lumina vizitei recente a președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, în Turcia pe 10 aprilie, în contextul discuțiilor cu privire la achiziția de către partea ucraineană a armelor, ministrul a comentat dacă Rusia este deranjată de vânzare armelor Kievului.

După negocierilor cu Zelenski, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că cooperarea dintre Turcia și Ucraina în domeniul industriei militare nu este îndreptată împotriva altor state.

Mai devreme, serviciul de presă al producătorului turc de drone, compania Baykar, a declarat agenției RIA Novosti că Ucraina a achiziționat drone turcești de atac Bayraktar.

362
Tagurile:
Rusia, Turcia, Ucraina, Serghei Lavrov
Tematic
Expert: Zelenski transformă Ucraina într-o dictatură
Kremlinul a explicat prezența armatei ruse în preajma frontierei cu Ucraina
Gabriel Leș respinge curajos aberații SUA în cazul Ucraina: ”Pozițiile unor aventurieri”
Putin i-a explicat lui Erdogan poziția Rusiei față de criza din Ucraina
Rusia cere SUA o abordare mai responsabilă privind Ucraina, în locul tensionării situației
National Interest: Cât de probabil este un război între Ucraina și Rusia

Загрузка...
Florin Cîțu

Florin Cîțu, declarație aberantă după tragedia de la Victor Babeș

38
Premierul  a făcut declarații după tragedia de la Victor Babeș – o confirmare a situației absurde și periculoase în care ne găsim

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Premierul Cîțu a ținut țara pe jar aseară târziu, când a ieșit într-o conferință de presă la ora 23.

Ziua a fost marcată de noua tragedie din Sănătate, petrecută la spitalul ”Victor Babeș” și soldată cu 3 morți – după alte surse fiind chiar 5 decese, de fapt. Tragedia s-a petrecut din cauza defectării sistemului de alimentare cu oxigen.

Ei bine, mulți observatori se așteptau ca premierul să anunțe demiterea ministrului Vlad Voiculescu dar… nu a fost așa! Cîțu s-a mulțumit să facă o introducere scurtă, pentru a ceda conferința secretarului de stat MAI, dr. Raed Arafat.

Dar, în scurta sa intervenție, Florin Cîțu a reușit să comită o nouă gafă – sau să dea dovadă din nou de nepricepere și de un mod aberant și periculos de a guverna, prin scăparea situației de sub control.

Cîțu a declarat deschis că… ”Nu putem să garantăm acum că astfel de evenimente nu se vor mai întâmpla”!

”Eu sper că nu se vor mai întâmpla și sper să avem resursele să trecem cât mai bine”, a spus Cîțu.

Și, pentru a intra cu totul în zona absurdului, Cîțu consideră că vina o poartă ”presiune” pe ATI – și soluția e vaccinarea!

”Ca să reducem presiunea și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla, trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes - ele merg mână în mână în acest moment“, a declarat premierul Cîțu.

Cu alte cuvinte, sistemul sanitar nu poate garanta evitarea unor accidente tragice – cel mai cuminte este… să-l evităm! Prin vaccinare, desigur. Acesta e mesajul unei guvernări pentru care ”pandemia” a fost și este cuvântul de ordine.

38
Tagurile:
Spitalul Victor Babeș, Florin Cîţu

Загрузка...