Repetiția paradei militare la Moscova

Studiu: Armata rusă una din cele mai puternice din lume. Iată topul

1454
(reînnoit 16:54 04.09.2017)
Rusia ocupă locul doi în topul celor mai puternice armate din lume

BUCUREȘTI, 1 sept — Sputnik. Rusia ocupă locul doi în topul celor mai puternice armate din lume, în versiunea companiei internaționale Global Firepower.

Potrivit studiului, Rusia dispune de cele mai puternice trupe terestre și are o superioritate în ceea ce privește numărul de tancuri. Liderul topului este armata americană, care dispune de cel mai mare buget din lume, iar pe locul trei se află armata chineză.

Întrevederea președintelui rus Vladimir Putin cu conducerea Ministerului Apărării și reprezentanții complexului industrial-militar
© Sputnik / Михаил Климентьев

Printre primele zece cele mai puternice armate mai intră India, Franța, Marea Britanie, Japonia, Turcia, Germania și Egipt. În total, în top sunt indicate 133 de state.

În aprecierea forțelor armate au fost luate în considerație 50 de factori. Într-un comentariu al studiului, topul presupune nu doar numărul de unități ale tehnicii militare, ci de nivelul de echilibrare a potențialului militar al țării și diversitatea tehnicii militare.

Experții nu au luat în considerație armele nucleare, însă statele care dețin bombe atomice au primit puncte adiționale. Unul din principalii factori care a fost luat în calcul a fost resursele, motiv pentru care statele cu un număr mai mare al populației au ajuns mai sus în top. De asemenea, s-a luat în considerație poziția geografică a țării, flexibilitatea logistică și cantitatea de resurse naturale.

Țările care nu au acces la mare nu au fost penalizate din cauza lipsei flotei, însă puterile maritime au pierdut din puncte din cauza lipsa unei diversificări a dotării flotei.

În afară de aceasta, țările NATO au primit un bonus din cauza posibilității utilizării resurselor alianței.

1454
Tagurile:
Forțele militare, top, Armata, Rusia
Tematic
Putin a explicat de ce Rusia își reechipează armata

Загрузка...