Un militaire américain en Afghanistan

Moscova cheamă Washington-ul să-și retragă trupele din Afganistan

1084
Rusia consideră eronată decizia de înlocuire a armatei regulară a SUA din Afganistan cu mercenari și a cerut Washingtonului să părăsească țara, spunând că campania militară din Afganistan a Statelor Unite a eșuat.

BUCUREȘTI, 14 aug — Sputnik. Autoritățile americane trebuie să-și retragă contingentul militar din Afganistan și să pună capăt campaniei sterile a Washingtonului, a declarat trimisul special a președintelui rus în Afganistan, Zamir Kabulov, într-un interviu pentru cotidianul Izvestia.

„Întrucât armata americană nu a obținut niciun rezultat, să părăsească Afganistanul. Campania americană în Afganistan a eșuat”, a indicat acesta.

Rusia, potrivit lui, este contra înlocuirii armatei americane regulare cu mercenari din firmele private, pentru că aceștia vor fugi, pur și simplu. 

Mass-media au anunțat despre intenția autorităților americane de a-i înlocui pe militarii de profesioniști din Afganistan cu mercenari și de a disloca un număr de 5.500 în toată țara. Realizarea acestui plan, care mai prevede dislocarea a 90 de avioane militare, va costa Washington-ul aproximativ 10 miliarde de dolari. 

„Aceasta seamănă mult unei politici coloniale”, a notat diplomatul rus. 

Statele Unite ale Americii desfășoară o operațiune militară în Afganistan începând cu anul 2001. potrivit președintelui Comisiei Senatului american pentru Forțele Armate, John McCain, Washingtonul pierde acest război și armata afgană înregistrează pierderi inadmisibile. 

1084
Tagurile:
Război, Mercenari, Militari, SUA, Afganistan

Загрузка...