Sistemele S-400 cu care este dotată armata rusă la ora actuală

Apărarea antiaeriană a Rusiei se află în stare de alertă maximă

627
(reînnoit 14:42 11.08.2017)
Sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei din Orientul Îndepărtat au fost aduse în stare de alertă maximă în legătură cu situația din jurul Coreei de Nord

BUCUREȘTI, 11 aug — Sputnik. Sistemele de apărare antiaeriană din Orientul Îndepărtat rus au fost aduse în stare de alertă maximă în legătură cu situația legată de Coreea de Nord, a declarat pentru RIA Novosti senatorul Viktor Oziorov, care a deținut anterior funcția de președinte al Comisiei senatului pentru apărare și securitate.

"Suntem îngrijorați de situația din jurul Coreei de Nord, motiv pentru care vom lua măsuri suplimentare pentru asigurarea securității teritoriului nostru. Forțele antiaeriene și forțele aero-spațiale au fost consolidate în regiunile din Orientul Îndepărtat", a declarat acesta.

Potrivit lui Oziorov, militarii ruși monitorizează situația din Coreea de Nord, iar zonele de lansare a unor rachete de pe teritoriul acestui stat sunt urmărite cu atenție.

Senatorul a menționat că printre sarcinile sistemelor de apărare antiaeriană se află asigurarea securității teritoriului Rusiei în cazul indicării unor coordonate greșite a țintelor pentru rachetele nord-coreene, pentru că șansele unor erori sunt mari, însă există și sarcini de luptă.

"Forțele aeriene, ai descurajării nucleare permit limitarea acțiunile hotărâte ale americanilor", a declarat Oziorov.

Tensiunile în jurul peninsulei Coreene au crescut după ce președintele american Donald Trump au promis Phenianului "foc și furie" în cazul în care Coreea de Nord va prezenta o amenințare SUA. Drept răspuns, Coreea de Nord a declarat că ia în considerație posibilitatea atacării cu rachete a obiectivelor militare de pe insula americană Guam. La rândul său, Trump a amenințat Coreea de Nord cu "un eveniment pe care lumea nu a mai văzut".

627
Tagurile:
Sistemul de apărare antiaeriană, rachetă, Atac, Război, Coreea de Nord, Rusia
Sputnik V

Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%

64
Analiza ultimelor date 3,8 milioane de persoane vaccinate arată că eficiența vaccinului rusesc Sputnik V este de 97,6 la sută.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Eficaсitatea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V constituie 97,6 la sută, potrivit rezultatelor analizei datelor a 3,8 milioane de ruși vaccinați, a anunța Centrul Gamaleia și Fundația Rusă pentru Investiții Directe.

Într-o declarație comună, se susține că în Rusia este gestionat un registru a persoanelor care au fost vaccinate, precum și a cetățenilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

“Potrivit datelor cu privire la vaccinarea a 3,8 milioane de ruși, vaccinați în totalitate cu ambele componente în perioada 5 decembrie 2020 și 31 martie 2021 în cadrul programului de imunizare în masa a cetățenilor, morbiditatea din a 35-a zi de la prima injecție a constituit 0,027 la sută”, se menționează în comunicat.

Potrivit președintelui RFPI, Kirill Dmitriev, datele publicate de revista medicală The Lancet demonstrau o eficiență a vaccinului de 91,6 la sută.

“Așa cum arată analizele datelor a îmbolnăvirii aproximativ a 4 milioane de persoane vaccinate, eficiența vaccinului este mai mare și ajunge la 97,6 la sută. Astfel de indicatori permit să susține cu încredere că Sputnik V asigura una din cele mai bune protecția împotriva coronavirusului, din toate vaccinurile din lume”, a declarat el.

Totodată, în opinia directorului Centrului Gamaleia, Aleksandr Ghințburg, eficiența reală a vaccinului “ar putea fi mai mare decât arată rezultatelor analizelor existente”, pentru că datele sistemului de contabilizare a numărului bolnavilor “admit o distanță temporară între prelevarea probelor (data reală a îmbolnăvirii) și diagnosticarea”.

Pe 2 februarie, una din cele mai prestigioase publicații științifice medicale, The Lancet, a publicat un material în care se afirmă că vaccinul rus Sputnik V poate asigura o protecție deplină în cazul infectării cu coronavirus.

64
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V
Austria aprobă achiziționarea a unui milion de doze de Sputnik V
India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V

Загрузка...
MiG-31

Un MiG-31 a interceptat avioanele SUA și Norvegiei deasupra Mării Barents

261
Două avioane de patrulare, al SUA și Norvegiei, au fost îndepărtate de frontiera rusă de un MiG-31 în spațiul aerian deasupra Mării Barents.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Avionul rusesc de luptă MiG-31 a interceptat deasupra Mării Barents avioanele de patrulă ale SUA și Norvegiei, care au fost nevoite să facă cale întoarsă, a anunțat Centrul Național de Control asupra Apărării (din cadrul Ministerului Apărării al Rusiei).

Potrivit Centrului, pe 19 aprilie, radarele rusești au detectat în spațiul aerian al Mării Barents două ținte aeriene care se apropiau de frontiera de stat a Rusiei.

“În scopul identificării țintelor aeriene și prevenirea violării frontierei de stat, a fost ridicat în aer avionul de luptă MiG-31 din componența apărării antiaeriene a Flotei Nordului. Echipajul avionului a identificat țintele drept un avion al aviației de patrulare P-8A Poseidon al forțelor aeriene ale SUA și avionul aviației de patrulare P-3C Orion, al forțelor aeriene ale Norgeviei și le-a escortat deasupra bazinului Mării Baltice”, a anunțat Centrul.

Militarii ruși au specificat că după “ce avioanele militare străine s-a îndepărtat de frontiera de stat a Rusiei, avioanele rusești au revenit cu bine la aerodrom, iar încălcarea frontierei nu a fost admisă”.

Centrul Național de Control asupra Apărării a adăugat că zborul avionului rusesc de luptă a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian.

261
Tagurile:
Marea Barents, Norvegia, SUA, Rusia
Tematic
„Interceptarea este imposibilă”: cu ce vor fi echipate noile nave rusești
Tensiunile dintre Washington și Moscova - avion de recunoaștere al SUA, interceptat -VIDEO
Avion de recunoaștere al SUA, interceptat îndreptându-se către frontierele rusești – VIDEO

Загрузка...

Avioanele de cercetare NATO efectuează zboruri frecvente în apropierea frontierelor Rusiei

0
Avioanele NATO și-au bătut propriul record în ultima săptămână. S-au apropiat de granițele rusești de 58 de ori. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, cercetașii străini organizau provocări deliberate.

Au zburat într-atât de aproape, încât rușii au fost nevoiți să ridice în cer avioane de vânătoare și să alunge aviația Alianței. Ce încearcă să descopere avioanele NATO pe coasta peninsulei Kamceatka și pe coasta Mării Negre? Și de ce monitorizează linia de demarcație dintre Ucraina și republicile nerecunoscute din Donbas?

0
Tagurile:
Rusia, NATO, avioane

Загрузка...